כרובית

כרובית

יש לי שני ראשי כרובית במקרר שמתחננים להיות פשטידה ורצוי קיש (כלומר עם תחתית בצק) יש למישהו רעיון??
 

מעיין©

New member
בהחלט../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

זה מתכון שפורסם בפורום לפני כמה ימים, מתכון של נריהקו
מצרכים: כרובית שלמה שטופה ומופרדת לפרחים כוס מים קופסת גבינה לבנה (250 גרם) 100 גרם גבינה צפתית מגורדת שן שום או כפית שום טרי מעוך קצת מלח 2 ביצים מופרדות כפית קורןפלור קצת פלפל שחור כפית אורגנו אופן ההכנה: מאדים את הכרובית במים וקצת מלח (רבע כפית) בסיר מכוסה, עד שתתרכך מעט, מסננים סוחטים ומועכים, מחזירים את הכרובית המעוכה לסיר מוסיפים לכרובית את הגבינות, התבלינים ( לפי הטעם), החלמונים, הקורנפלור ובוחשים היטב היטב. מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ומקפלים לתוך התערובת. מעבירים לתבנית משומנת - אופים כ- 45 דקות. מתאים לתתבנית של 20X30, אם משתמשים בגבינה לבנה 0% וצפתית 1/2% יש בכל הפשטיזה 700 קלוריות
 
כרובית אפויה ברוטב

זה מאכל שאמא שלי עושה בכל ארוחה משפחתית. אם אין את הפשטידה הזאת בשולחן...כאילו היא לא הכינה כלום. 1 כרובית גדולה 50 גר מרגרינה 3 כפות קמח 1 כוס חלב חצי כפית מלחח חצי כוס גבינה צהובה מגורדת חצי כוס פירורי לחם 25 גר מרגרינה אופן ההכנה: מנקים את הכרובית ומסרים את העלים הירוקים. מפרקים לפרחים ומבשלים בסיר עם מלח. הכרובית צריכה להיות פריכה במידת מה. משך הבישול כ 25 דקות. לסנן את המים. להכין רוטב בשמל, ממיסים את המרגרינה בדיר בינוני על אש נמוכה. לבזוק את הקמח ולבחוש כ 3 דקות. להסיר את הסיר מעל לאש, להוסיף את החלב ולבחוש היטב. מחזירים לאש ומבשלים תוך כדי עירבוב עד שהרוטב מסמיך כ 5 דקות, מוסיפים מלח וגבינה מגורדת, ממשיכים לערבב עד שהגבינה תימס. (אפשר להכין את רוטב הבשמל במיקרו, שמים בקערה את החמאה לפחות מדקה, מחממים את החלב כדקה. מוסיפים לקערה את הקמח מערבבים טוב טוב, מוסיפים את החלב ומערבבים, מבשלים במיקרו עוד כדקה או שתיים, מוסיפים את הגבינה צהובה ומערבבים. (לא לבשל יותר מידי כיון שאז הרוטב נעשה סמיך וקשה לעבוד איתו). משמנים תבנית אפייה ומסדרים עליה את פרחי הכרובית. יוצקים את הרוטב הבשמל. מפזרים פירורי לחם מעל הרוטב ומעליו את המרגרינה מפוררת. אופים בחום בינוני במשך כ 35 דקות או עד שהפשטידה משחימה יפה. מגישים חם! בתאבון!!!
 
למעלה