כרוב לבן כמו בשווארמה

yair_bar

New member
מנהל
כרוב לבן כמו בשווארמה

כשהתחשק לי בפעם הראשונה להכין כרוב לבן הייתה לי בראש בדיוק התמונה של מה מתחשק לי - סלט של כרוב לבן בתחמיץ כמו שמגישים בשווארמה.

קצת התלטבתי איך לחפש מתכון בגוגל לדבר הזה ופשוט רשמתי: "כרוב לבן כמו בשווארמה".

התברר לי שאני לא היחיד וזה אכן הפך לביטוי מקובל.

כרוב לבן מככב בשנה האחרונה במטבח שלי, במיוחד בקולסלאו מצויין ובמתכון הפשוט והטעים הזה לכרוב לבן... נו... כמו שמגישים בשווארמה.

1 ראש כרוב לבן גדול
2 כפיות מלח
1 לימון
1/4 כוס שמן
1/3 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין קוצצים את הכרוב למעט החלק הקשיח של הגבעול
2. מעבירים רבע מהכרוב לקערה (עדיף אטומה בסגנון Lock&Lock) ומפזראים מעל חצי כפית מלח. ככה חוזר וחלילה - רבע מכמות הכרוב, חצי כפית מלח עד שמסיימים את כל הכרוב.
3. מניחים כשעה לעמוד. אחרי שעה עושים מסג' לכרוב ורואים שיש עליו זיעה והוא מתרכך. זה מצויין. משאירים עוד שעה.
4. מגרדים עם פומפיה דקה או מגרדת ייעודית לזסט חצי מקליפת הלימון.
5. סוחטים חצי מהלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הקליפה, השמן והסוכר. מערבבים היטב-היטב. אם משתמשים בקערה אטומה מומלץ לשקשק.
6. משאירים לילה במקרר.
7. פותחים שווארמיה (אופציונלי)











 

raya

Well-known member
סלט כרוב לבן כמו בפלאפליות..ובונוס סלט כרוב אדום
מתכון די דומה לשלך, מאז שמצאתי אותו, מכינה את הסלט הזה.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/132613171/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%99[/URL]
בקישור ומועתק לכאן:
סלט כרוב ירוק כמו בפלאפל - ‏מאת clcl‏
סלט כרוב ירוק כמו בפלאפל
מקור: וואלה/אוכל

1 ראש כרוב לבן
2-3 כפות סוכר
1-2 כפות מלח
½ כפית פלפל שחור
מיץ משני לימונים(ויותר – לפי הטעם).
שמן רגיל (לא זית)

לפרוס את הכרוב בדיסקית פריסה דקיקה. לשים בקערה. לפזר את המלח ולהשאיר שיזיע.
לסנן את הכרוב. להוסיף את הפלפל השחור. לערבב היטב. לא מוסיפה פלפל שחור
להוסיף את הסוכר, ומיץ הלימון והשמן ולערבב היטב. להשאיר שהטעמים ייספגו.


סלט כרוב אדום כמו בפלאפליות של צִביה - ‏מאת clcl‏
סלט כרוב אדום כמו בפלאפליות של צביה

הסלט משתבח אחרי 3 ימים במקרר
מכינים ביום שישי ונהנים כל השבוע שאחריו...

המצרכים:
1.5 ק"ג כרוב אדום בינוני דחוס
1 כף מלח
6 כפות חומץ טבעי 5% (90 ג' )
1 כף שטוחה מלח לימון
4 כפות סוכר (60 ג') - או תחליף סוכר
4 כפיות שמן קנולה- 20 ג'- לא חובה, טעים גם בלי(*).

אופן ההכנה:
* חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
* מפזרים למעלה כף מלח ומערבבים קלות לספיגת המלח.
* מניחים בצד עם משקולת מעל לחצי שעה בערך.
* לובשים כפפות ח"פ ומעסים היטב בידיים את הכרוב עם המלח כדי שיתרכך.
* מוסיפים את ה:
- חומץ
- מלח הלימון
- הסוכר (או תחליף הסוכר)
- והשמן.
* בודקים טעמים עד שמגיעים לטעם המוכר והידוע...הצבע יפהפה
 

ybo4

New member
תודה לשניכם

אוהבת מאוד סלט כרוב.
את עניין המסז' למדתי לפני שנים מחבר.
אבל לפי מה שכתבתם אני עושה אותו חלקי מדי.
ממליצה להוסיף לסלט כרוב מעט צנוברים קלויים. זה ממש הופך אותו למעדן.
אם עומד במקרר, אולי כדאי להוסיף את הצנוברים רק לקראת ההגשה, כדי שלא יהפכו לסמרטוטיים
 
למעלה