כרוב לבן כמו בשווארמה
כשהתחשק לי בפעם הראשונה להכין כרוב לבן הייתה לי בראש בדיוק התמונה של מה מתחשק לי - סלט של כרוב לבן בתחמיץ כמו שמגישים בשווארמה.
קצת התלטבתי איך לחפש מתכון בגוגל לדבר הזה ופשוט רשמתי: "כרוב לבן כמו בשווארמה".
התברר לי שאני לא היחיד וזה אכן הפך לביטוי מקובל.
כרוב לבן מככב בשנה האחרונה במטבח שלי, במיוחד בקולסלאו מצויין ובמתכון הפשוט והטעים הזה לכרוב לבן... נו... כמו שמגישים בשווארמה.
1 ראש כרוב לבן גדול
2 כפיות מלח
1 לימון
1/4 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין קוצצים את הכרוב למעט החלק הקשיח של הגבעול
2. מעבירים רבע מהכרוב לקערה (עדיף אטומה בסגנון Lock&Lock) ומפזראים מעל חצי כפית מלח. ככה חוזר וחלילה - רבע מכמות הכרוב, חצי כפית מלח עד שמסיימים את כל הכרוב.
3. מניחים כשעה לעמוד. אחרי שעה עושים מסג' לכרוב ורואים שיש עליו זיעה והוא מתרכך. זה מצויין. משאירים עוד שעה.
4. מגרדים עם פומפיה דקה או מגרדת ייעודית לזסט חצי מקליפת הלימון.
5. סוחטים חצי מהלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הקליפה, השמן והסוכר. מערבבים היטב-היטב. אם משתמשים בקערה אטומה מומלץ לשקשק.
6. משאירים לילה במקרר.
7. פותחים שווארמיה (אופציונלי)
כשהתחשק לי בפעם הראשונה להכין כרוב לבן הייתה לי בראש בדיוק התמונה של מה מתחשק לי - סלט של כרוב לבן בתחמיץ כמו שמגישים בשווארמה.
קצת התלטבתי איך לחפש מתכון בגוגל לדבר הזה ופשוט רשמתי: "כרוב לבן כמו בשווארמה".
התברר לי שאני לא היחיד וזה אכן הפך לביטוי מקובל.
כרוב לבן מככב בשנה האחרונה במטבח שלי, במיוחד בקולסלאו מצויין ובמתכון הפשוט והטעים הזה לכרוב לבן... נו... כמו שמגישים בשווארמה.
1 ראש כרוב לבן גדול
2 כפיות מלח
1 לימון
1/4 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין קוצצים את הכרוב למעט החלק הקשיח של הגבעול
2. מעבירים רבע מהכרוב לקערה (עדיף אטומה בסגנון Lock&Lock) ומפזראים מעל חצי כפית מלח. ככה חוזר וחלילה - רבע מכמות הכרוב, חצי כפית מלח עד שמסיימים את כל הכרוב.
3. מניחים כשעה לעמוד. אחרי שעה עושים מסג' לכרוב ורואים שיש עליו זיעה והוא מתרכך. זה מצויין. משאירים עוד שעה.
4. מגרדים עם פומפיה דקה או מגרדת ייעודית לזסט חצי מקליפת הלימון.
5. סוחטים חצי מהלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הקליפה, השמן והסוכר. מערבבים היטב-היטב. אם משתמשים בקערה אטומה מומלץ לשקשק.
6. משאירים לילה במקרר.
7. פותחים שווארמיה (אופציונלי)