סלט כרוב מרענן עם פיצוחים המתכון ל- 5 מנות: ( מתכון של הדיאטנית שרון אלדר .)
מומלץ להכין את הסלט שעה מראש ,ולהשרותו ברוטב, על מנת שכל הטעמים ייספגו.
הזמן הכנה כ-10 דקות.
המצרכים הדרושים:
1/4 כרוב סגול לחתוך לרצועות דקות.
1/4 כרוב לבן לחתוך לרצועות דקות.
גזר קטן לחתוך לרצועות דקות,(או רצועות של 1/2 גמבה כתומה)
2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
2 כפות גפרורי -שקדים מולבנים.
2 כפות צנוברים
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום שחור – לפיזור בסוף.
להכנת רוטב:
2 כפות שמן זית.
2 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ רגיל
3 כפות רוטב סויה ,מופחת נתרן.
הוראות ההכנה:
מחממים מחבת (אין צורך להוסיף שמן) ,קולים בו את תערובת הפיצוחים כ-2 דקות. יש להשגיח ולערבב מידי פעם בכדי שהפיצוחים לא יישרפו.
את הרוטב שהכנו יוצקים על הסלט,
ומפזרים מעל את הפיצוחים הקלויים שבמחבת ומערבבים, מכניסים לשעה למקרר,
ולפני הארוחה שמוציאים ומפזרים מעל שומשום- שחור לקישוט..