1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1/2 כרוב גדול או 1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כף מים
1/2 עד 3/4 כוס חומץ
1 כפית מלח
1 כף מלאה סוכר
1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מנמיכים לאש קטנה , מוסיפים את הכרוב החתוך ומטגנים 15-20 דקות, תוך עירבוב וגירוד תחתית הסיר בכף עץ עד שהתבשיל ישחים.
2. מערבבים לרביכה את הקמח, השמן והמים (אם יש צורך, מוסיפים עוד כפית או כף של מים).
3. מוסיפים את הרביכה לתבשיל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 3-5 דקות נוספות, עד שהתבשיל מסמיך.
4. מוסיפים לסיר את החומץ ומערבבים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב.
מקור: אסתר לסטר, סיר לשבת
2 בצלים קצוצים
1/2 כרוב גדול או 1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כף מים
1/2 עד 3/4 כוס חומץ
1 כפית מלח
1 כף מלאה סוכר
1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מנמיכים לאש קטנה , מוסיפים את הכרוב החתוך ומטגנים 15-20 דקות, תוך עירבוב וגירוד תחתית הסיר בכף עץ עד שהתבשיל ישחים.
2. מערבבים לרביכה את הקמח, השמן והמים (אם יש צורך, מוסיפים עוד כפית או כף של מים).
3. מוסיפים את הרביכה לתבשיל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 3-5 דקות נוספות, עד שהתבשיל מסמיך.
4. מוסיפים לסיר את החומץ ומערבבים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב.
מקור: אסתר לסטר, סיר לשבת