כרוב מבושל עם בצל מטוגן-המלצה חמה!

לאה סי

Active member
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1/2 כרוב גדול או 1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כף מים
1/2 עד 3/4 כוס חומץ
1 כפית מלח
1 כף מלאה סוכר

1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מנמיכים לאש קטנה , מוסיפים את הכרוב החתוך ומטגנים 15-20 דקות, תוך עירבוב וגירוד תחתית הסיר בכף עץ עד שהתבשיל ישחים.
2. מערבבים לרביכה את הקמח, השמן והמים (אם יש צורך, מוסיפים עוד כפית או כף של מים).
3. מוסיפים את הרביכה לתבשיל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 3-5 דקות נוספות, עד שהתבשיל מסמיך.
4. מוסיפים לסיר את החומץ ומערבבים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב.
מקור: אסתר לסטר, סיר לשבת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1/2 כרוב גדול או 1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כף מים
1/2 עד 3/4 כוס חומץ
1 כפית מלח
1 כף מלאה סוכר

1. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מנמיכים לאש קטנה , מוסיפים את הכרוב החתוך ומטגנים 15-20 דקות, תוך עירבוב וגירוד תחתית הסיר בכף עץ עד שהתבשיל ישחים.
2. מערבבים לרביכה את הקמח, השמן והמים (אם יש צורך, מוסיפים עוד כפית או כף של מים).
3. מוסיפים את הרביכה לתבשיל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 3-5 דקות נוספות, עד שהתבשיל מסמיך.
4. מוסיפים לסיר את החומץ ומערבבים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב.
מקור: אסתר לסטר, סיר לשבת
גיוון לכרוב הצלוי המככב אצלנו בשבועות האחרונים. תודה!
 

michalgad

Active member
קצת מרתיעה אולי כמות החומץ במתכון . הטעם שלו לא משתלט ?
 
למעלה