iditushcom
New member
נולדתי למשפחה של בשלניות, זה מתכון של דודה רחל (רחלה)
שיש לה שיטות בישול שלא ראיתי בשום מקום אחר, וכדי שהממולאים לא ישרפו
מה שקורה לא מעט בכרוב ממולא.
תרשו לי לצטט: ” שימי בצלים בתחתית הסיר יצא לך חלוםםםםם”.
מרכיבים לתערובת המילוי בשרי / צמחוני:
1 בצל בינוני קצוץלגרסה הצמחונית 2כוסות אורז שטוף היטב ומסונן
לגרסה הבשרית: 1 כוס אורז שטוף ומסונן + 1/2 ק”ג בשר טחון (צלעות מספר 2) ואפשר גם לשלב סוגי בשר כמו 1/4 הודו טחון עם 1/4 בקר טחון חופן עלי שמיר קצוץ+ חופן כוסברה (לא חובה עלים בכלל) אפשר להחליף את סוגי העלים לפיטרוזליה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
טיפה פלפל שחור
1 כף לימון
מעט שמן לטיגון
מרכיבים להכנת התבשיל כרוב ממולא:
1 כרוב בינוני2 בצלים בינוניים חתוכים לעיגולים עבים להניח על תחתית הסיר לריפוד שיפריד בין הממולאים לתחתית
1/2 כוס שמן
מרכיבים לרוטב:
5 כפות רסק1 כף מרק עוף
כפית כמון
1/4כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
1כף שטוחה סוכר
מיץ סחוט מלימון אחד בינוני
1.5-2 כוסות מים רותחים
הכנת כרוב ממולא:
לפרוס בצל גדול לטבעות ולהניח רצוי בסיר שטוח ורחב לרפד את כל תחתית הסיר. ומעל לצקת מעט שמן.תוכלו לצפות בסרטון הכנה בקישור המצורף: כרוב ממולא סרטון הכנה
בישול וריכוך עלי כרוב:
אפשר להקפיא את הכרוב 24 שעות ולהוציא להפשרה מלאה לפני הבישול.אפשר לרכך במיקרוגל בתוך סיר מכוסה עם מים למשך 15 דקות להוציא ולצנן .
אבל הכי מומלץ לבשל את הכרוב:
להרתיח את הכרוב בשלמותו עד לריכוך: תחילה להוריד את חלקו העליון בעזרת סכין. לבשל בסיר במצב של רתיחה לריכוך מלא של העלים.להפריד בעדינות תוך כדי בישול ל פעם את העלים העליונים כל עלה ולהניח שרך להסיר בעדינות ולהניח בצלחת בצד עם מכסה לשמירת ההדים והמשך ריכוך העלה שיהיה גמיש ונוח לעבודה. להמשיך עד לסיום בישול כל העלים. לקראת הסוף נשארים עלים ממש קטנים צמודים שלא ניתן למלא. אפשר לחתוך את הגוש שנשאר ולפזר בין הממולאים בסיר ואפשר לרוקן את פנים של הגוש שנשאר ולמלא אותו ולהניח במרכז הסיר כמו פרח.
מילוי עלי כרוב:
לאחר צינון קל לחתוך לוקחים כל עלה ומסירים בעדינות עם סכין את גבעת העורק על מנת לדקק אותו ומוסיפים אותה לסיר עם הבצלים. אם העורק דק, רך ולא מפריע לקיפול אפשר להשאירו כך. בעלים גדולים אפשרי גם לחלק אותם לשתי חלקים ולסלק את כל העורק לגמרי. אני מעדיפה למלא עלים שלמים ולא לחלק אותם. אבל אם אתם אוהבים ממולאים קטנים יותר בהחלט כדאי לחלק עלים גדולים לשניים.הכנת התערובת ואופן המילוי לכרוב ממולא:
לטגן מעט את הבצללהוסיף את האורז והתבלינים
לבשל תוך ערבוב מספר דקות לכבות את הגז ולצנן מעט
לגרסה הבשרית: להוסיף את הבשר וללוש היטב לספיגת טעמים
ליצור קציצות מוארכות
ולהניח כל קציצה בתוך עלה כרוב
בחלק העליון של העלה
לגלגל גלגול אחד ולקפל פנימה קצוות משתי הצדדים
להמשיך לגלגל עד הסוף לקבלת ממולא מהודק ויפה. לסחוט מעט מנוזלים להידוק מלא ולהניח בסיר.
הרכבת הסיר והכנת התבשיל:
לסדר מעל שכבת הבצלים את הממולאים אחד ליד השני בצפיפות.לערבב את כל מצרכי הרוטב ולשפוך מעל כל הממולאים המסודרים בסיר
אם צריך אז להוסיף מעט מים חמים שיגיעו עד כמעט לגובה הממולאים כך שחלקם העליון יישאר חשוף.
אפשר בשלב זה להוסיף עוד חצי לימון סחוט מעל הממולאים ולפזר כוסברה קצוצה.
לבשל 15 דקות ראשונות ברתיחה, להנמיך לאש נמוכה מאוד. ולבשל עוד שעה וחצי. עלי הכרוב יהיו רכים והממולא יחתך בקלות. כמו כן אם רוצים להכין את התבשיל יום יומיים מראש אז כדאי לבשל חצי שעה לצנן להכניס למקרר ולהוציא לחימום על 100 מעלות כשלוש שעות לפני ההגשה וזה יוצא מדהים. אם בחרתם באופציה של הכנה מראש וחימום אז מומלץ לפני הכנסה לחימום להוציא מהמקרר כמה שעות מראש לטמפרטורת החדר ואז להכניס לחימום בתנור. עצה זו היא לגבי כל תבשיל שתרצו לחמם בדרך הזו. אבל לא חובה.