כרוב ממולא פולני (גולומקי)
כרוב ממולא פולני הנה מתכון קליל לכרוב ממולא. מרתיחים סיר גדול עם מים ומכניסים לתוכו כרוב שלם. אחרי שרתח מקלפים את העלים ומצננים. לוקחים קילו בשר טחון ומוסיפים חצי כוס אורז מבושל חלקית. מוסיפים בצל קצוץ, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומערבבים. מניחים כל עלה כשצדו החיצוני כלפי מטה, שמים בשר בקצהו התחתון, מקפלים קיפול אחד קדימה, קיפול מהצדדים, ומגלגלים עד שהעלה נגמר. מטגנים בסיר 2 בצלים חתוכים, 5-4 שיני שום כתושות, 4 גבעולי סלרי ו גזר מרוסק עד לריכוך. מוסיפים 4 כפות רסק עגבניות, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל. מוציאים חצי מהירקות, שמים את העלים הממולאים ומכסים בירקות. מבשלים על אש קטנה כשעה. טעם של פעם. הערות: מקור המתכון: שפית דדי שאולסקי מהמסעדה היהודית הנהדרת "מול עדן" שבנוה צדק. כרוב ממולא בנוסח פולני חומרים: 1 כרוב בינוני 1 כוס אורז 250 גרם בשר בקר טחון, רצוי דווקא מעט שמן, לטעם "אותנטי" 2 בצלים גדולים 1/2 כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל קופסת רסק עגבניות כף קמח אופן ההכנה: 1. מרככים את עלי הכרוב: חולטים אותם במים רותחים, מקפיאים את ראש הכרוב כמה שעות קודם לבישול או מאדים במיקרו. 2. קוצצים ומטגנים את הבצל עם מלח ופלפל ומעט פפריקה. כשהבצל שקוף, מוסיפים את האורז ומטגנים מעט ואז את הבשר הטחון עם 1/2 כוס מים וממשיכים לבשל עוד כ-10 עד 15 דקות. 3. מרפדים את תחתית הסיר בכמה עלי כרוב קרועים (יש מי שמשתמשים בגלדים החומים של הבצל). 4. ממלאים את הכרוב במלית: מניחים מעט מהמלית בקצה העבה של עלה הכרוב, מכניסים פנימה את שני הצדדים ומגלגלים. מניחים את הממולאים בסיר, זה לצד זה, קרובים ככל האפשר. 5. מערבבים את רסק העגבניות עם מעט קמח, מוסיפים מים, מערבבים ויוצקים לסיר. 6. מכסים ומבשלים (או אופים בקדירה בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס) כ-40 עד 45 דקות. הערות: מקור המתכון: שף שגיא קופר