כרוב ממולא

כרוב ממולא

חומרי גלם:
1.5 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
2 ראשי כרוב גדולים
קופסת שימורים של כרוב כבוש
קופסת רסק עגבניות גדולה (טל)
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות MUTTI
ראש שום
200 גר' ביקון
חבילת נקניק קבנוס (רצוי של מזרע)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה
1/2 כוס יין אדום יבש.

אופן הכנה:
הכנת רגו בשר למילוי: (אני לא משתמש באורז בגלל כמות הפחמימות).
לטגן במעט שמן בצל קצוץ דק עד לריכוך, עם מחל על אש קטנה.
להוסיף את הבשר הטחון ולפרק כל הזמן למנוע גושים, עד שהבשר מחליף את צבעו.
להוסיף את הרסק וחבילה אחת של עגבניות מרוסקות וקצת מים.
לבחוש עד שהבשר מקבל צבע אדום אחיד מהעגבניות.
להוסיף ראש של שיני שום כתושות.
להוסיף פפריקה אדומה (2-3 כפות) ופלפל שחור.
אחרי כחצי שעה בישול עדין, להוסיף את היין.
להמשיך לבשל.
כרוב:
להרתיח ראשי כרוב אחרי שהליבה הוצאה (קונוס) במי מלח כ-25 דקות.
להוציא להתקרר על צלחת.
לקלף בעדינות את העלים החיצוניים (גדולים)
את הליבות (גודל אשכולית) לקצוץ לשיפונד.
הכנת התבשיל:
לטגן בצל קצוץ במעט שמן.
להוסיף את ליבות הכרוב הקצוץ.
לתבל בפפריקה מתוקה ופלפל שחור.
להוסיף את הכרוב הכבוש עם המיץ.
לטגן את הביקון והקבנוס במעט שמן עד להשחמה יפה.
להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות של מוטי ולפזר על כל שטח הסיר.
להוסיף מעט מהמים שבו הכרוב הורתח.
להוסיף את הביקון והקבנוס המוגנים ולפזר על כל שטח הסיר.
לגלגל כרוב עם 2 כפות מהרגו ולהניח מעל לחומרי הגלם בסיר.
יוצא משהו כמו 2 שכבות + של כרוב מגולגל.
מהעלים שלא גולגלו (קרועים וכו'), לקצוץ שיפונד ולהניח מעל.
לוודא שיש נוזל שמכסה את הכרוב עד כדי חצי הגובה של השכבה העליונה.
להביא לרתיחה ולסגור את המכסה.
לבשל כשעה וחצי עד שעתיים.

בתיאבון.
 
למעלה