כרוב ממולא!

sabajakov

New member
כרוב ממולא!

לא מצאתי בספר המתכונים של הפורום. בבקשה איך מחמיצים את עלי הכרוב שאותם ממלאים אחר כך? תודה סבאיעקב.

אלהלה

New member
כרוב ממולא

אני לא מחמיצה את עלי הכרוב שממלאים איתם אבל מבשלת יחד עם כרוב חמוץ והנה מתכון מהבית

orlu

New member
גם אני מוסיפה כרוב מוחמץ,אם כי

נידמה לי שאני יודעת איך מכינים זאת אתה שם בכלי גדול עם מיים רותחים מלח וקימל אברר מחר אם יש צורך באטימה,ניראה לי שלא. וגם לא בדיוק זוכרת כעבור כמה זמן זה מוכן אבל זה טעים בתאבון חןוחן

sabajakov

New member
תודה! ועוד היום אוכל לדווח לכם,

איך סבתא שרה הכינה את התבשיל, והאם התוצאה טובה.

sabajakov

New member
אז מה יצא לנו מהסיר?

טוב קודם כל מה נכנס. להתחלה ראש כרוב שטוח מבושל קלות במיקרוגל, לקבלת גמישות של העלים. לחומר המילוי, בשר טחון מהקצב הקרוב, שטוחן לנגד עיניו, בשר עגל, מעט כבש, פטרוזיליה, מוסיף בצל, קינמון, מלח ופלפל שחור. סבתא שרה מוסיפה מעט אורז לתערובת. ובכן מאדים מעט קרוב קצוץ עם חומץ וטיפת סוכר. מוסיפים את עלי הכרוב המגולגלים עם המלית, ושוב מאדים. חלק אכלנו לצהרים, את היתר מחר. האגדה מספרת שהטעם משתבח עם הזמן!

אלהלה

New member
לא רק האגדה../images/Emo13.gif

אצלנו באמת מבשלים את הכרוב, מקררים, מחממים וככה כמה פעמים והוא הכי טעים יום יומיים אחרי. אבל מי בכלל משאיר יום יומיים
בעניין כרוב כבוש אם אתה רוצה להכין - חותכים כרוב לרצועות דקות, ממלאים בצנצנת, שופכים מעל מים רתוחים מעורבבים עם מלח - 2 כפות מלח על ליטר מים. אפשר גם לגרד קצת גזר לתוך הכרוב. וזהו. מכסים את הצנצנת היטב ומערבבים מידי פעם, מוכן לאכילה אחרי 4-5 ימים בערך.

ברק 188

New member
ואני זוכר רק את ראש כרוב מהתוכנית..

של ארצי בנקר,ןכלל כרוב עושה לי צרבת ,ולכן אני שמולני אצלי אין מושג כבוש ומשוחרר ר...ר...ר... שלכם בר...ק

B T1

New member
ברק-באמרך זאת, אתה הנגטיב...

של ידידנו kropacsek

B T1

New member
יש באיזורנו מעדניה הקורא...

לעצמו "פו זה טיב".

ברק 188

New member
יפה לא ידעתי אבל לו שלי היתה..

היתי קורא לה "פה זה טיב" ,מקוה שלא מוכרים שם חלקים "מפו הדב" רק מלחשוב על זה עושה לי טפו .

עב

New member
ברק 188 בהמשך למסרים שלנו

הייתי היום ביד ושם וקראתי את פנקס קהילות סלובקיה. קיבלתי תשובה לשאלה החשובה על מוצא ההוכפלדרים. הם ממורביה. כך טען גם סבא שלי והוא צדק. יוצא שיש גרעין אמת במסורת המשפחתית. בקיצור, מתקדמים (?) לסוף המאה ה - 18. אולי גם אתה תמצא כמה תשובות בספר הזה? להתראות במאה ה - 17.

ברק 188

New member
סבא תמיד צודק .

נו אז עושה חשק גם לי לקרוא את הפנקס הזה ואולי גם לי פתרנות, בכול אופן שמח בהתקדמותך ,אבל עב בחיית רבק להת' במאה ה-17 חשבתי שלפני כן אולי במפגש שגם הוא אולי בחנוכה ,ואם לא אולי פעם בפגשון "ביד ושם" להחכים לקרוא עם הירושלמיות וכל החפץ/ה של הפורום זה.

עב

New member
הלוואי שאוכל לבוא

הורי חולים עכשיו ולכן לא אוכל להגיע. זוג האוהבים טייל יד ביד ברחוב, משום מה אבי מעד, אמי נסתה למנוע את הנפילה וכך שניהם נפלו יחדיו וכל אחד מהם (כן, לא טעות) שבר ירך שמאל. אבא שלי שבר גם יד. שניהם נותחו לפני 5 ימים ועכשיו הם בשיקום, מתרוצצים עם הליכונים במחלקה. חשוב לי לבקר אותם יום יום. אם הם יחזרו הבייתה בחנוכה, אז אולי. בינתיים תעשה שיעורי בית בקשר לסלובקיה, אה?

למעלה