כרומה קי - פותחים את הפצע מחדש...

כרומה קי - פותחים את הפצע מחדש...

חברים , בשבוע הבא אני מצלם פרסומת ומשלב צילומי שטח וכרומה קי ושוזר אותם יחדיו. או.קיי. זה נשמע פשוט, וביצעתי זאת בעבר בכמה תוכניות, אבל לא בדרישת שידור של פרסומת. אז לפני שאני יוצא לדרך, למה שלא להתייעץ ולשתף את חכמי וזקני הפורום... (כולל חכמות וזקנות כמובן...) נשאלת שוב השאלה הנצחית: בוידאו, מה יותר טוב, כחול או ירוק ? (עד היום עבדתי רק עם כחול...) (התוצאה הסופית תובא לפניכם להתרשמות וקביעת עמדה)

GGOODD

New member
תפקידך בפרסומת הוא

צלם או יותר מזה? אם אתה רק צלם, אז יש לך גם אחריות לגבי הכרומה?

צלם... אבל,

בסופו של דבר הכל עניין של תאורה והחזר מהבד. כמובן שאם יש העדפה לעורך או לבמאי, אז שיבורכו, אבל כמובן שאני מעדיף לצלם כרומה שאני יודע ששאר הצילומים ישתלבו בה יפה. הנטייה היא להשתמש בכחול, אבל דווקא, חוסר הנסיון בירוק מעלה לי את הסקרנות כפליים. קיים שיקול, של כהות הבד. הכחול כהה יותר מהירוק לכן נדרש להאיר אותו בפנסים חזקים יותר, בסופו של דבר זה מגיע לשיקולי הפקה ותקציב. בבד ירוק אני צריך "לזרוק" BACK LIGHT עם מתקן צבע מג'נטי ולפי מה שהבנתי זה יוצר בעיות מסויימות בעריכה, בגלל ההילה שמסביב לשחקן. המלצה שכיחה היא פחות לחשוף את הבד לאור וכך הגוון שלו נהיה חזק יותר. זה יותר רלוונטי לירוק כי הכחול, בחשיפה נמוכה מתקרב לשחור. בקיצור קיימים כל מיני שיקולים. אם לא יועלה טיעון שיוכיח את חפותו של הירוק, אני אמשיך לעבוד עם הכחול. מי אמר שצילום שונה ממשפטים...?!

GGOODD

New member
אני לא מגן, לא לכאן ולא לכאן

ובאמת תציג בפנינו את התוצאה לאחר מכן... זה יהיה נחמד :)

אני עשיתי כרומה

על טורכיז, זה יצא לא משהו היה הילה, אבל מי יודע אולי זה התוכנה, אני לא אוהב לעבוד בכרומה, אני אוהב לעבוד עם תפוארה אמתית... כמובן כישי אפשרות וכו'.... בהצלחה לך עם הפרסומת נשמח לראות את התוצאות, ד"א לאן תגיע הפרסומת? בהצלחה...

קרוקדיל

New member
אהלן קוברה :)

ולעצם הענין אין ממש הבדל בין הירוק לכחול אבל המומלץ הוא ההיפך ממה שאמר קוברה המומלץ זה באמת טורכיז בטורכיז גם אתה לא צריך להאיר מידי הרבה וגם אין הילה וקוברה אתה כנראה לא נתת תאורה נכונה לכן יצא לך הילה...

זהו שאני לא הבנתי

אף פעם למה בגרפיקה זה כל הולך יפה, אבל בווידאו זכל ניראה מגעיל כניראה אני לא עושה את זה נכון או שהתוכנה ..... ח רר א ושוב פעם אהלן קרוק.... ינשאללה ויפול עליך טיל קאסם י....

ernieball

New member
לפי דעתי ירוק זוהר עושה הכי פחות

בעיות...אני הייתי הולך עליו...

judyr

New member
ירוק או כחול../images/Emo35.gif

בפרסומת של FOX בהונגריה הניצבים לבשו ירוק.... באולפן בחדשות שעבדתי בו הוילונות היו כחול.... אני מאמינה שהכל שאלה של מה יש כבר ולמה הנתב או העורך רגילים...

GGOODD

New member
אני חושב

שגם לכאן וגם לכאן אפשר להוציא תוצאות מוצלחות פשוט צריך לדעת עם מה עובדים ואיך...

matty

New member
קשה להחליט..

בצבע הכחול משתמשים כי הוא ההפוך לצבע skin tone. בירוק משתמשים, כי וידאו רגיש יותר לירוק (4:2:2 - 4 דגימות לירוק, ו-2 לכחול ולאדום (להפרשים)). כך שבעיקרון לוידאו עדיף הירוק. הירוק גם מחזיר יותר אור כמו שציינת ויותר נוח. הבעיה עם הירוק היא שאם לא נזהרים מאוד ויש spill ירוק, הוא הרבה פחות נעים, ויותר קשה להפטר ממנו מאשר spill כחול כך שאם התנאים לא מושלמים, הכחול עדיף. אפשר לקרוא הרבה יותר מידי מידע בעמוד הזה

טל רום

New member
יש פתרון די קל

ירוק בדיגיטלי וכחול באנלוגי אם אתה מצלם משהו בפורמט דיגיטלי או שיעבור אח"כ עריכה וקומפוזיציה דיגיטלית תשתמש בירוק אם אתה הולך להשתמש בציוד אנלוגי - השתמש בכחול ההמלצה שלי היא לפנות לחברת הפוסט שאתה עובד איתה והם ימליצו לך בדיוק מה לעשות ובאיזה צבע לעבוד טל

matty

New member
ואללה

אני לא אתפלא אם הם גם ירצו לשלוח מישהו להשגיח עליכם (סה"כ אחרי שהצלם הולך הביתה, האפטריסט נשאר לאכול את החרא) (טוב.. לפעמים זה לא חרא וכן נחתך מייד)

טל רום

New member
כבר נתקלתי במקרה כזה

בצילומי פרסומת לפני שנה היו שני צוותים הצוות הראשי שצילם את הפרסומת והצוות "המפריע" שהגיע מבית הפוסט ועשה קצת בלאגן. הם צילמו במינידיוי כל מיני דברים, הם הניחו כדורים לבנים במקומות אסטרטגיים על הסט והם החליפו את צבע הכרומה קי באמצע ההפקה יש לציין שהבמאי והמפיק היו מאוד סבלניים בעיקר שזה חסך שבוע עבודה של צוות הפוסט

moti80

New member
בטח אני כבר מעצבן עם השאלות מונחים

אבל... מה זה spill?

SCaToPHaG

New member
spill

spill נוצר כשצבע מה Bluescreen/greenscreen משתקף ו/או מוחזר אל/על האובייקט המצולם.

עמילני

New member
רק ירוק!!

אתה מצלם בחוץ אז ברור שירוק.. השמיים יכולים להפריע לחיתוך..אלה אם כן אתה תשתמש בפליים לאחר מכן ואז זה לא משנה... בכל מקרה אם אתה מצלם בחוץ מניסיון תשתמש רק בירוק!

למעלה