כרומטיוס פילפלוס?

Rיקש

New member
כרומטיוס פילפלוס? ../images/Emo13.gif

מישהו במכון סיפר לי שהוא לוקח איזה תוסף שקוראים לו "כרומטיוס פלפ..." משהו בסגנון הזה, לא הצלחתי לקלוט את השם בדיוק. הוא סיפר לי שזה עשוי מאיזה ויטמין שיש באשכוליות והוא גורם לשריפת יותר שומן בפעילות אירובית. מישהו שמע על זה? אם זה באמת עובד? נ.ב המישהו הזה הוא לא סתם איזה ילד, זה בן אדם מבוגר (60!) שמתאמן ומאמן שנים רבות - אז אני נוטה להאמין לו. Rיקש.

אלי ו.

New member
אולי כרומים פיקולhנט?

כרומיום אכן עוזר לשמור על רמת אינסולין נמוכה. בעקיפין הוא יכול לגרום למה שתיארו לך. מצורף אתר (לא מסחרי!) לתוספים קרא תחת האות C על Chromium Picolinate

Rיקש

New member
כן!!

זה השם! אלי, אתה מכיר את החומר? שווה לנסות אותו? אני גם ככה בתוכנית אימונים שכוללת אירובי כל יום ותזונה ללא שום ג´אנק פוד - חשבתי שזה יוכל לזרז את הענינים, אני כבר חודש וחצי על התוכנית והורדתי רק 2 קילו. Rיקש.

lady_anne

New member
התעניינתי קצת בכרומיום הזה

כי שמעתי שהוא מוריד את התאווה לסוכרים. לא הצלחתי לקבל הרבה תשובות אבל אלה שכן ענו סייגו את השימוש בכך שלטווח ארוך הנזק עלול להיות גדול יותר מהתועלת. קצת הפחידה אותי התשובה הזו ואשמח לקבל תשובה פסקנית יותר.

כרומיום פיקולינט

לגבי נזק לטווח ארוך אני לא שמעתי על כך. לגבי הצורך לקחת תוסף כזה אני לא הייתי ממליץ - לדעתי אין צורך, התועלת בשריפת שומן היא קטנה ומזה לא תבוא הישועה ! כרומיום פיקולינט משמש בעיקר חולי סכרת על מנת לסייע בשמירה ובייצוב רמת הסוכר בדם, ע"י הגברת יעילותו של האינסולין האחראי לכך ולכן נטילת השלמת כרום ע"י חולה סוכרת, עשויה להקטין את רמת האינסולין הנדרשת עבורו. Rקיש, אין מה לעשות צריך לעבוד קשה. ודרך אגב 2 קילו בחודש וחצי זה בכלל לא רע, מתוך הנחה שזה שומן ולא שריר או נוזלים !

אלי ו.

New member
קראו על כרומיום באתר שצירפתי להודעה

הראשונה. הסקירה היא על כרומיום בכלל, ולאו דוקא על פיקולנט. יש שם הסבר על התיאוריה, מחקרים ותופעות לואי. באמת 2.5 ק"ג זה לא רע אם זה רק שריר ואין לך הרבה להוריד. בקשר לתזונה: האם אתה מקפיד על חלוקת האוכל ל 5-6 ארוחות ביום? מה עם סיבים תזונתיים, האם אתה צורך מספיק? בבחירת הפחממות, העדף פחממות עתירות סיבים. ירקות, אם הם לא יוצאים לך כבר מהאף, סימן שאתה לא אוכל מספיק.
שומנים רוויים - אני מקוה שהורדת למינימום. חלבונים - לא לצמצם, חשוב לצרוך מספיק, רצוי בכל ארוחה.

Rיקש

New member
2 קילו זה באסה.

טוב, אני יודע שכל העניין לוקח זמן, אבל בכל זאת 2 קילו בחודש וחצי!? ואני מתאמן כמעט כל יום גם משקולות (במטרה של כח וניפוח) וגם בין חצי שעה עד שעה אירובי מאומץ (ריצה 5 עד 7 ק"מ...ולאחרונה גם nordicTrack - משהו משהו) ואני לא אוכל הרבה. הנה רשימת ה"אני לא" 1. אני לא אוכל 5 - 6 ארוחות , לא מסוגל, סדר היום שלי יותר מדי "דינמי" 2. אני לא אוכל שום ירקות - ממש כלום, לא סובל את זה ואין לי זמן להכין סלט 3. בקשר לפחמימות המקורות העיקריים זה קורנפלקס ולחם. 4. שומנים אני כמעט ונמנע לגמרי! לא שוקולדים ולא גלידות ולא שום דבר שיש בו "המון" שומן. 5. חלבונים אני לוקח אבקה פעם ביום אחרי אימון. (בנוסף לאוכל הבשרי הרגיל שאני אוכל) אם כל המאמץ הזה הייתי מצפה ליותר תוצאות. הנתונים שלי הם כך: 172 ס"מ , 77~ ק"ג בן 21 (היקף יד 41 ס"מ,
) אני מתאמן מאז אפריל 99 (אז שקלתי 108 ק"ג) כמעט כל יום! מתמיד בטירוף! אבל רק לאחרונה התחלתי לעבוד "נכון". (אגב, החלק האירובי באימונים נכנס אצלי רק לפני חודשיים...לפני זה הייתי רק באימוני כח) נו אז מה יהיה מתי אני כבר יוריד את ה10~ ק"ג האלה!!! Rיקש.

אלי ו.

New member
תזונה

קודם כל אתה נשמע די שרירי (יד 41!), אז מטרה של 67 ק"ג לגובה 1.72 זה קצת מוגזם לדעתי. (לפחות לא בבת אחת) סבלנות בירידה בשומן היא חובה! להתאמן כל יום, זה מוגזם. אפילו לבחור צעיר כמוך. הגוף צריך זמן להתאוששות. השריר גדל במנוחה, לא בזמן האימון. 4-5 אימוני כח בשבוע צריכים להספיק. פחות זה יותר! אתה ירדת המון במשקל. כמו בכל דיאטה המטבוליזם נעצר קצת. בשלב מסוים כדאי לך להכנס ל 6 שבועות (או משהו כזה) של גדילה להקפיץ את המטבוליזם קצת, להעלות עוד קצת שריר (ושומן) ולהמשיך בירידה. הירידה תהיה קלה יותר אח"כ. 1) חשוב לאכול "משהו" כל כמה שעות. 2) קשה מאוד בלי ירקות, נסה עוד. לא חובה בסלט. אם בכ"ז לא, קח מולטיויטמין. 3) הוסף (או אפילו החלף) לקורנפלקס פיבר 1 (נסטלה), נסה שיבולת שועל (רגילה, ללא סוכר, יש גם אינסטנט) השתדל לאכול לחם מלא. אני מקוה שאתה לא אוכל את הקורנפלקס המתוק. 4) ודא שיש לך שומנים "טובים" בדיאטה (כף ביום) זה אומר: שמן זית/קנולה/אבוקדו/טחינה/שמן זרעי פשתה/שומן דגים זה למעשה יכול גם לעזור לך לרזות. דרך אגב, אם עוד לא שמת לב, אז בחלב 0% יש הכי הרבה חלבונים. לטעם מתרגלים. (לא להגזים עם חלב בזמן ירידה במשקל, בגלל הלקטוז שהוא סוג של סוכר) 5) נסה לפזר את החלבונים במשך היום. (לא ברור מהתשובה עד כמה אתה עושה את זה) אם תאכל לדוגמא, את כל כמות החלבונים היומית הארוחה אחת, הגוף רק ישתמש בכ 30 גרם והשאר יבוזבז.

Rיקש

New member
כמה הבהרות

עד לפני חודש וחצי הייתי מתאמן כל יום. וכאשר התחלתי קצת ללמוד את הנושא דרך אתרי אינטרנט ופורומים זיהיתי תזסמינים של אימון יתר. אז הכנתי לי תוכנית יחסית קלה למה שהייתי עובד פעם ול4 ימים. היום בגלל שיש המון זמן פנוי אני לא יכול להתאפק מללכת לחדר כושר - אז אני מכפיל ימים בתוכנית. זה לא יהיה קבוע אני עוד מעט מתחיל ללמוד בערב ואז יהיו לי מקסימום 4 ימי אימונים. ה30 קילו שהורדתי קרו בחצי שנה הראשונה שהתחלתי להתאמן (אפריל 99) וזה קרה ע"י שיגעון מוחלט שכלל אימון על כל הגוף + ריצה כל יום 4 שעות!!!! וארוחה אחת ביום, היום אני יודע שזה אסור אבל אז אני ממש הייתי מיואש. מהרגע הראשון שאני מתאמן אומרים לי שיש לי יד גדולה (גנטיקה) ההבדל שפעם היא היתה רכה מאוד היום זה 41 ס"מ של ברזל!
מאז אוקטובר ~ נובמבר 99 אני על אותו המשקל + - (76 - 78 ק"ג) ואני הייתי אוכל כל מה שאני רוצה, ממתקים גלידות עוגות, חי חופשי! ובגלל האימונים היום יומיים לא הייתי זז במשקל. אני לא חושב שזה מתאים לי עכשיו להכנס לקפיצה של המבטבוליזם (תסכים איתי לאור כל מה שסיפרתי כאן) לפני חודש וחצי כאמור לקחתי את עצמי ביידים ואני מנסה להגיע למטרה ההתחלתית שלי שהיא להיות רזה! וזה אני לא. בגלל זה ה2 ק"ג מבאסים אותי. 1. אני אוכל "משהו" כל כמה שעות. 2. אני לא יכול להשקיע כסף בויטמינים. 3. אני אוכל קורן פלקס רגיל של תלמה - אבלאני אנסה להחליף למה שאמרת 4. אני דיי בטוח שיש לי שומנים טובים בתזונה. (מרווי אני נזהר כמו מאש) 5. החלבונים לא ממש מפוזרים - ארוחה בשרית בצהריים או ערב ו25 גרם אבקת פרוטאין אחרי אימון. אגב, זה פעם ראשונה שאני ממש מתמיד בפיתוח רגליים (סקווטים וכאלו) ובגלל שזה שריר גדול יכול להיות שאני מעלה המון משקל בשרירי הרגליים וזו הסיבה שאני לא רואה ירידה גדולה במשקל הכללי? Rיקש.

אלי ו.

New member
זה נשמע די בסדר

אולי הייתי מוסיף קופסת קוטג´/ טונה/ ביצים במהלך היום להוסיף חלבונים דלי שומן. אם לא ויטמינים אז ירקות. תאכל את הירקות או שיבוא שוטר
בהחלט יכול להיות שהוספת שריר ברגליים. רוב המתאמנים שהכרתי שהתחילו רגליים מאוחר הוסיפו מסת שריר ברגליים (ובכלל) די מהר. האם בחדר הכושר שלך יש מד שומן? זו דרך טובה לעקוב אחרי ההתקדמות. אני מסכים, ממה שכתבת שעכשיו אין צורך לעלות במשקל.

למעלה