כרוניקה של קבלת החלטות כושלות

כרוניקה של קבלת החלטות כושלות

שלום ,
אני בשנות העשרים המוקדמות ..לצערי למרות שאני נראה אחלה ובעל יכולות חברתיות גבוהות וכמיהה לחברה, ניתקתי את עצמי מהכל.
בשנות הצבא פרחתי הכרתי אנשים , יצאתי יותר , אבל עם השחרור מהצבא באקט של חרדה מהאזרחות , מהלא נודע
נרשמתי ללימודי מדעי המחשב וקברתי את חיי החברתיים . . . לשמחתי ולצערי אני מצליח בלימודים , אוהב את התחום אבל לא את המתעסקים בו .. כשאני עובר ליד קמפוס מדעי החברה אני שואל את עצמי למה הייתי חייב לבחור בין חיים חברתיים לביטחון כלכלי?
למה אני לא משיג גם את זה וגם את זה.
הכרתי המון אנשים במהלך הלימודים אבל אף לא חבר אחד לחיים . בצבא הכרתי 2 כאלו.
אני מרגיש שקברתי את ההצלחה שלי בתחום החברתי.. בשנה הראשונה למדתי מהבוקר עד הלילה והגעתי אל דיכאון כבד וציונים גבוהים..
האהבה למקצוע לא תורמת כמובן כי ככל שאתה מתעסק יותר במחשב אתה מנוון יותר את היכולות החברתיות..ונסגר יותר.
אז אני משתדל ליצור כמה שיותר קשרים אבל מרגיש שזה לא זה.. שהסטודנטים למדעי המחשב קרים יותר, ואני אפילו מפתח אנטגוניזם כלפיהם מבפנים..מבחוץ אני בחור מאוד מצחיק ושנון וקשה מאוד לדעת את התסכול שיש לי מהתחום..
לצערי בחופשת הסמסטר במקום למצוא עבודה עם אנשים הגעתי אל ראיון עבודה שבו הציעו לי משכורת טובה יחסית לסטודנט וניסיון מקצועי ושוב נפלתי לבור של התחום האפור שאני אוהב אבל מנתק אותי מהחברה..
אני אדם חם שאפשר לדבר איתו על הכל, אבל מרגיש שאני מקיף את עצמי בסביבה אפורה ומשעממת.. ועל כך אני בא עם עצמי בביקורת..אבל עדיין לא מצליח לשנות את המסלול.. אני לא אהיה מסוגל לקום מחר בבוקר ולהתפטר ולעבוד במלצרות , למרות שכנראה ארוויח בריאות נפשית שתאפיל על המשכורת והעבודה הפיזית..רצוי לציין שניסיתי לעבוד בעבודות אחרות אבל התייאשתי מהר מאוד מהמונוטוניות ואי הפעלת השכל..ושוב באה ההתנגשות בין החברה ללימודים ושוב בחרתי בהשכלה ואני לא מבין איך אני מצליח לשנות את הדרך ולבחור בחברה?

תודה..

קודם כל

סחטין על הניק.
תקשיב ותקשיב לי טוב.ביטחון כלכלי זה משהו חשוב.
אל תוותר על המקצוע.אז נכון החבר"ה שם אולי לא מעניינים,תנסה לראות לאן מתפתחים איתם דברים.
בכל מקרה,לא משנה,תעבוד קשה ןתשקיע במקצוע ,אך אל תקבור את חיי החברה שלך.
תחפש בתפוז פורומים שיעניינו אותך בחלקם גם נפגשים אנשים במציאות.
אני עצמי כיכבתי בעבר באחד מהם הכרתי אנשים והרבה נשים גם פנו אלי כי גם היתה תמונה(זה היה לפני שהכרתי את "אישתי")
אם נראה לך הרעיון תחליף ניק,כי "סטנלי פישר צדק" לא נשמע מלהיב אם תדבר עם בחורות.תפרסם תמונה,כמובן שלך ולא של האחיינים שלך,או האוטו שלך כמו שרבים עושים,תחפש בתפוז פורומים בנושאים שמעניינים אותך,וגם בכאלה שיש בהם בחורות ותנהל שיחות.
וכמובן שאתה מוזמן לכתוב פה.

iba90

New member
בימים שכאלה חשוב ביטחון כלכלי

אתה עוד צעיר וזאת תקופה שחולפת. כשתסיים את התואר\לימודים תוכל להגיד לעצמך ש"עשית את זה" ותוכל להתחיל לחפש לך מאגר חברים שמתאים לך. בנתיים תן לזמן לעבור (והוא יעבור).
אם אתה בן אדם חברותי כמו שאתה מתאר אז בטוח לא תהיה לך בעיה להכיר אנשים.

ד"א סטנלי פישר לא צדק!

Falcor

New member
אני חושב שאתה מחמיר עם עצמך

עולם המחשבים הוא עולם מאוד רחב - אתה לא חייב להתרכז רק בפיתוח... וגם יש הרבה אנשים שונים שעשו את אותה ההחלטה כמוך
אני חושב שזאת המציאות שגורמת לנו להסתגר.. המרדף אחרי הכסף והדירה והרכב.. גורם לאנשים להסתגר בד' אמותיהם.
אני עבדתי הרבה שנים בעולם המחשבים.. בתחום של סיסטם, מערכות הפעלה ורשתות..
ועשיתי שינוי.. והמחיר לא היה קל.. ועד היום אני משלם אותו.. אבל לפחות אני נהנה..
חסרה לי תחושת הביטחון שהכסף הביא עימו.. אבל ברגע שאחזור לעבוד גם זה ישתנה.

יכול להיות שאתה מחמיר עם עצמך וצובע את העולם באפור למרות שזה לא באמת ככה ?

פריאל12

New member
יכול להיות שפלקור כזה מקסים ולא הבחנתם בכך?!

שבת שלום, יקירי

אוהבת לקרוא אותך.

משה רון

New member
יכול להיות שה-High Tech גורם לDown?

טרם קרות ההייטק אנשים היו יוצאים מהבית,נפגשים,יוצרים קשרים
אמיתיים,מדברים ביניהם,צוחקים באמת,מתחברים באמת נפרדים באמת.
התפתחות ההייטק,בצד עזרה ופתרונות יפים לצרכים מסויימים בחיים
סגרה אותנו בבית,יצרה אצלנו אשליה שאנחנו בקשרים עם אנשים
שרואים ושומעים אותנו,אבל זה בלוף,המלך עירום.
ההסתגרות הזו משמעותה התבודדות ובדידות.

Falcor

New member
זה לא ההייטק

זה האופי של האנשים !
המנטליות של וורקוהוליות ששואבת את החיים של האנשים לתוך העבודה..
ואז כבר אין כוח לתחביבים, לחברים ולמשפחה.. ואז מגיע הדכאון ..

פריאל12

New member
זה לא שאין בכך חסרונות....

אבל קיימים גם יתרונות בצידם:
חישבו על ילד ביישן, שבגלל מחסור בכישוריו החברתיים לא מסוגל ליצור את הקשר - הילד מפוחד עד מוות מתקשורת ישירה.
עבור ילד זה, יצרה הטכנולוגיה אמצעי גישה. הפתח הזה, הוא דבר שלא היה בהתחלה.
כמובן שהקיצוניות, לפיה אדם מתמכר לטכנולוגיה ונותן לה להשתלט עליו,אף היא לא רצויה, אבל אני יכולה לספר לכם, שאפילו כיום, בעידן המתקדם הזה, יצא לי לפגוש ילדים מקסימים המצליחים לשלב בין הדברים במידה הנכונה: יש להם טלפון חכם, פייסבוק ובכלל,הם חובבי מחשב ומבינים בו הרבה מעבר למה שאוכל להבין אי פעם. ועם זאת יש להם המון חברים וחברות, הם נמצאים בתנועות נוער וגם מוצאים זמן להתנדב במסגרות שונות.
הרעיון כאן הוא נתינת טעם לחיים, ואם תסתכלו סביבכם, תוכלו להגיע למסקנה, שאנשים אלו העוסקים בפעילויות שונות ומתנדבים חשים כה מלאים.
ילדים/אנשים אלו לא מחכים שיפנו אליהם ויצרו עימם קשר, הם אלו שיוזמים ונותנים מעצמם, וזה חוזר אליהם כבומרנג (חסר לי אייקון!).
יש ילדים/אנשים שיפנו להדרכה, כאלו שיפנו לתחום הספורט ואפילו יתנדבו לעזור לקשישים או לסדר ספרים בספריה העירונית - כל אחד ומה שמתאים לו.
אמרתי זאת בעבר ואומר זאת שוב...ושוב: אין תחליף למפגש הישיר בין בני-אדם, אך המדיה הטכנולוגית הזו פותחת גם כאן דלת עבור האנשים הביישנים, החוששים מדחיה. אני לא אומרת שכאן לא תיתכן דחיה, ואולי אחרי שנפגשים, מגלים שזה לא מתאים ושוב נדחים. בכך זה לא שונה מכל תרחיש מציאותי אחר, אבל לפחות נוצרה האופציה להתחלה.

משה רון

New member
כולכם צודקים

כל אחד והאמת המתאימה לו,דרכי הפעולה המתאימות לו,והתוצאות המזומנות לו.
שתהיה לכם אחלה שבת

פריאל12

New member
סטנלי פישר צדק, ברוך הבא

שבת שלום

הפתיע אותי לקרוא שאתה בשנות ה-20 המוקדמות, ואם לא היית מציין זאת, הייתי חושבת שאתה הרבה יותר מכך.
כתבת: אני מרגיש שקברתי את ההצלחה שלי בתחום החברתי.. - אביע את דעתי האישית על כך (היא בלתי מקצועית לחלוטין, למרות שחלק מחבריי יהיו מוכנים להישבע שיש בי משהו סמנטי הקשור למקצוע הפסיכולוגיה - לא משהו מחמיא....):
כישורים חברתיים ככל הכישורים, הם משהו שצריך לתרגלו. אתה מספר על יכולות חברתיות גבוהות ועל כמיהה לחברה... אני יכולה להבין שהכמיהה החברתית דועכת בשלבים מסוימים בחיים (אך לא נראה לי שבאופן מוחלט), אך יכולותיך החברתיות כבר עמדו במבחן, ולכן, מדובר כנראה, בתקופה 'חלשה' ומדוכדכת שלך. תקופה זמנית, שתואפל ע"י תקופה טובה יותר.
אתה מבקר את עצמך בצורה חמורה על כך ש" מרגיש שאני מקיף את עצמי בסביבה אפורה ומשעממת.. - אם היה מדובר בביקורת כלפי האחר, לא היה לך מה לעשות. אך מדובר בביקורת עצמית (אנחנו הוא האדם היחיד בעולם שביכולתנו לשנות), ואתה נווט הספינה הזו.
אם הבנתי נכון, אתה עוסק במקצוע שאתה אוהב (כמה אנשים מקנאים בך על כך...זה לא מובן מאליו), אך מנתק אותך מיכולותיך החברתיות.
עליך למצוא את האיזון הנכון לך, ורק לך הפיתרון לכך - אולי לצמצם בשעות העבודה, אם זה אפשרי... אולי לעבור לתפקיד המטיל עליך פחות אחריות... לך התשובה.
בהצלחה

תודה לכולם על התגובות

אני לוקח את העצות לתשומת ליבי..אך כמו שציינו כאן התחום הזה שואב ,אני כן עבד למירוץ אחרי הכסף לא מכחיש זאת אבל אני גם באמת רוצה לפתח זוגיות טובה, וזו הסיבה שהתחלתי לעבוד והורדתי עומס מהלימודים . אני מנסה בחודשים האחרונים להשים גבולות לשעות
הלימודים ולצאת יותר אבל יש לי עוד הרבה עבודה...
תודה

פריאל12

New member
הורד הילוך חביבי, זה ישתלם לך...

בסופו של דבר, מדובר בסדר עדיפויותינו בחיים.
מערכות יחסים שהתחילו מצוין, התרסקו עקב אי שימת לב לאדם....
ברור שכסף הוא מרכיב חשוב, רק לא על חשבוננו.

למעלה