כרטיסיות ABA? באינטרנט

כרטיסיות ABA? באינטרנט

שלום לכם אנשים יקרים עדיין לא מצאנו סופרוויזר עם יכולת אינטגרטיבית (לא רק לובאס אלא גם אלבאום וגרינשפן) לכן נשמח לקבל מכם רעיונות לאנשים טובים. היות שהצוות מתגבש וחלקו בעל נסיון אני מחפשת כרטיסיות של ABA להוריד מהאינטרנט. נכנסתי למספר אתרים בנושא אך לא מצאתי מקום להוריד את החומר עצמו. אנא מכם, אם יש לכם אתר רלוונטי, הודיעוני בהקדם. תודה רבה. רציתי לספר בהזדמנות זו שיונתן בני עשה אתמול צעד ראשון יזום לכוון הנכון- בריכוז בוקר הוא הוזמן לשטוף ידים לפני האוכל ומיוזמתו אחז ביד של היושב לידו (שהוא קורא לו בשמו הנכון) והזמין אותו לרחוץ איתו ידיים! אני מאושרת כל-כך כי זה פעם ראשונה שהוא אוחז בידי ילד אחר מיוזמתו ומאפשר פעילות משותפת. והלוואי שנראה עוד יוזמות רבות כאלו...

Diana M

New member
אולי זה יעזור במשהו

מצרפת מצגת שמצאתי, אולי תסייע במשהו ואם לא אולי משם ניתן להגיע לקישורים רלוונטיים נוספים. תלמה, מרגש התאור שלך לגבי התקדמותו של בנך. רואים את האושר בשורותיך המוקלדות. אני תקווה יחד איתך כי בהמשך לצעד חשוב זה יבואו נוספים. סוף שבוע נעים דיאנה

ריקי 04

New member
לצערי מכרטיסיות עושים הרבה כסף...

ואני עוד לא מצאתי אתר "להורדה" יש את LDA (קישור מצורף) שמוכרים כרטיסיות, לא בזול - אבל מאד טובות, יש להם גם CD להכנת כרטיסיות. "PICTURE IT PROFF" מאד טוב להתחלה. בארץ הם נמכרים דרך "גיא סוכנויות" בנתניה. הכי כדאי - להזמין לכתובת בארה"ב ושמישהו יביא לך לארץ. אני הזמנתי בדואר לארץ, והמשלוח (הם שולחים רק ב-UPS) והמכס בארץ הכפילו לי את העלויות. חוץ מזה, זה נורא תלוי מה את צריכה, כי לחלק מהדברים אפשר להשתמש במשחקים רגילים של יצירה ("שלבים" לרצפים למשל, משחקי זכרון להתאמות, לוטו... "המומחים" למקצועות...), גזרנו גם הרבה תמונות מעיתוני הורים וילדים וכד´- בשביל פעולות, סיטואציות של רגשות... אפשר גם למצוא כרטיסיות חינוך מיוחד ישראליות, שזה הרבה יותר זול (אין שום מקום להשוואה ברמה...). אני יודעת שיש חנות באזור התעשיה של ראשון, אבל אין לי פרטים עליה. בחנויות ציוד לגנים אפשר למצוא סטים של תמונות של מקצועות למשל (גודל A4 ב-36 ש"ח נדמה לי). להבחנה בפרטי פנים לקחנו את "נחש מי?" של הסברו אני חושבת. מצאתי פעם 4 ספרים של FISHER PRICE בסופר מרקט (כל אחד עלה 16 ש"ח, "מי?"/"איפה"/"מה?"/"מתי?" ויש בהן המון תמונות יפות ושימושיות מאד לשפה. בקיצור יש עוד המון דוגמאות, צריך לחרוש את החנויות. אבל לצערי אין תחליף מלא לכרטיסיות של LDA, הן פשוט מעולות והסיפור שלך, כמובן, מקסים ומרגש. בהצלחה

Diana M

New member
הצעה

איני מכירה את הכרטיסים ולא רכשתי אותם בעבר אך אני מבינה כי עלותם גבוהה. מרכז תמיכה ישובי מתי"א משמש גם כמרכז השאלה. ניתן לפנות למנהל/ת המרכז באזור מגוריכם (אם תשלחי לי מסר אוכל גם למסור שם ומספר טלפון) ולבדוק אפשרות של רכישת הערכה על ידי המתי"א לצורך להשאלה. מרבית הסיכויים שזה אפשרי.

אני ממש לא הבנתי ורוצה הסבר../images/Emo124.gif

מה זה כרטיסיות ABA? במה הן עוזרות? בבקשה שתפו אותי, אולי גם אני אוכל להעזר בהן

ריקי 04

New member
תמונות שמשמשות כחומר עזר

פשוט ישבו וצילמו באופן מרוכז כל מיני דברים לצורכי תרגולים שונים עם הילדים. החל מסטים של תמונות עצמים פשוטים (שאת יכולה לצלם לבד, לגזור מעיתונים, להשתמש במשחקי זכרון רגילים עם תמונות מצולמות...), דרך תמונות של פעולות, סיטואציות של רגשות, רצפים מסוגים שונים. את הכל אפשר לאלתר לבד, אבל אילו צילומים מאד איכותיים וחוסכים עבודה.

כרטיסיות ABA

תודה לכן בנות על התשובות והחום. ריקי תודה רבה על האתר המקסים
ואני חושבת שאשתמש בחלק קנוי אם לא אמצא חומר איכותי. דיאנה אני רוצה להבין מי זו שעומדת בצומת זו עם תקציבים ואיך מגיעים אליהם והשאלה אם יש לה נכונות לרכוש חומר לימודי לטובת הילדים מחוץ לשעות הגן. אם היא תרכוש וזה לא יהיה זמין להורים אז חבל על המאמץ. אנא עדכני אותי. יום מהנה לכולכם.

Diana M

New member
השאלת ציוד

מרכז תמיכה ישובי אזורי או בשמו המוכר , מתי"א, רוכש ציוד לצורך השאלה למוסדות חינוך ופרטים בין יתר תפקידיו. ילד בעל צרכים מיוחדים הזקוק לציוד, מכשיר, כלי, חומרים מסויימים, גורם חינוכי העובד איתו (גננת/מורה/מנהל/יועצת/ וכו´ יכולים לפנות למרכז ההשאלה ולבקש כי ירכש עבורו אותו ציוד וימסר למסגרת/הביתה. בהשאלה. גם הורים יכולים לפנות למנהל/ת המרכז בבקשה דומה. הציוד מושאל לפרק זמן נתון.

אה,הבנתי, תודה ריקי../images/Emo39.gif

מסתבר שאני מכירה את זה למרות שלא השתמשתי. אני זוכרת חילוקי דעות בצוות בגן בשנה שעברה לגבי השימוש בכרטיסיות עם הבת שלי (שיש לה שפה אבל צריך להכריח אותה לדבר). היו שסברו שדוקא השימוש בתמונות לא יעודד אותה לדבר.

ריקי 04

New member
שיריתה - כרטיסיות ABA הן לא PECS

סתם חומר עזר כדי שיהיה על מה לדבר ועל מה לשאול שאלות PECS זה תקשורת חלופית - בתמונות (יש כאלו שאומרים שזה עוזר - לא ניסינו)

ריקי, עכשיו אני יותר התבלבלתי../images/Emo12.gif

באמת קוראים למה שהתכוונתי תקשורת חלופית. והכרטיסיות שאת מדברת עליהן משמשות לדברים אחרים? הן כדי לעורר שיחה? כמו להסתכל בספר למשל? תודה.

ריקי 04

New member
PECS זו תקשורת חלופית בתמונות

היא יכולה להחליף שפה (אם אין), אבל פעמים רבות מיועדת לעודד שפה. כדי לקבל משהו - הילד צריך למסור למבוגר תמונה מתאימה, ואפשר להתעקש (אם יכול), שבאותה הזדמנות גם יגיד את המילה, ואז הילד לומד שהוא צריך "לתת" כדי "לקבל" שזה בעצם הבסיס לתקשורת. + שאם אין שפה, אז פעמים רבות זו הדרך היחידה לדעת בכלל מה הילד רוצה. צריך לזכור שילדים אוטיסטים הם הרבה יותר ויזואלים מורבלים (מילוליים) כרטיסיות ABA זה באמת קצת כמו ספרים, פשוט רכזו אותם לפי נושאים שעליהם רוצים לעבוד. מקווה שהפעם הצלחתי להבהיר

למעלה