כרטיסי אשראי לילדים- מה דעתכם? לטוב ולרע.

כרטיסי אשראי לילדים- מה דעתכם? לטוב ולרע.

מדובר בכרטיס המחייב טעינה מראש בסכום כסף (pre-paid), שמשווק להורים כ"קרש קפיצה לשלב הבא בחייו של הילד, המקנה לצעירים מגיל 14 ומעלה הרגלים נכונים לניהול תקציב". הבנק מפגין נדיבות משפחתית ומאפשר להורים להעביר כסף לכרטיס באמצעות הוראת קבע (בתוספת עמלה של 1.99 ש"ח), או באופן מזדמן ובסכומים משתנים (בתוספת עמלה של 3.98 ש"ח). הכרטיס מאפשר לשלם בחנויות, למשוך מזומן בכספומטים בארץ ובחו"ל ולקבל מידע על החשבון. בנוסף, זכאים מחזיקי הכרטיס למבצעים והטבות משתנים של חברת האשראי. זהו קטע מתוך כתבה בנענע על הקמפיין הבא של הבנקים וחברות האשראי אל ליבו של הצרכן הצעיר. האם זה יהיה באמת קרש קפיצה למעלה או אולי למטה.... מה דעתכם?
 

goldy

New member
אני בעד כת"ם!../images/Emo45.gif

ונגד כל השאר, לרבות מהסיבה "עמלות".
 
מה זה כת"ם?

וזה נחמד. הרבה הרבה יותר טוב מהתרגיל המסריח של הדואר, שמשווק כרטיס נטען חד פעמי שקונים אותו תמורת 27 שקל ונטען עד 1,000 שקל מקסימום. ואין בעיה לתת אשראי לצעירים אם זה מוגבל ואם מלמדים אותם להשתמש נכון בכסף ולא סתם זורקים להם את זה.
 

dify

New member
לא ברור לי למה כן.

למה להרגיל אנשים להשתמש בכרטיס אשראי מלכתחילה. מכשיר שלא רואים בו את הכסף, ובטח ילדים שגם ככה קשה להם לתפוס את הערך של המושג כסף (השקעה מול הוצאה) לא צריכים את הכרטיס הזה, שרק יגרום להם להרגיש "כמו גדולים" להפסיק לחשב כמה עוד נשאר להם, וגם לרצות להשתמש בו כדי להרגיש מגניבים ו"גדולים" אני מאד מבינה למה חברות האשראי מנפיקות דבר כזה, אין ספק שבטווח הקצר והארוך זה יעלה להם את ההכנסות, אבל למה אנחנו הצרכנים, והורים בפרט, נרצה מוצר כזה? לא פעם אני רואה ילדים ששומרים את מעט השטרות שנפלו לידהם ככה מגולגלים באיזה מחבוא ומרגישים כאילו יש להם אוצר, יש להם ערך לזה שהם בעלי משהו שאין להם באופן שוטף (אני מדברת על כסף מדמי כיס או ממתנות לימי הולדת לא כסף שההורים נותנים למען מטרה ספציפית) להעביר את זה לכרטיס אשראי יגרום לזה שערך הכסף ירד עוד יותר, ככה, כשהם רואים שלהוציא כסף מהמטמון שלהם מוריד להם את כמות השטרות, גורם להם לפחות קצת להעריך את המשמעות של זה... בקיצור, ללא ספק, נגד.
 

goldy

New member
שתי היסתייגויות

1) מדובר בכת"ם. אפשר להישתמש רק במה שמטעינים: אים הטענת 100.00 ש"ח והסכום לחיוב הוא 100.01 הכרטיס לא יעבור. 2) הכסף הוא אמצעי. כאנשים מרגישים ש"יש להם אוצר" זה רע (מאוד) מישום שהכסף, השטרות והמטבעות, הם בהכרח אמצעי למטרה שרוצים, לא המטרה עצמה. תנאי זה תקף לרבות במיקרים של חזירים קפיטליסטים שמטרתם היא שיהיה להם עוד כסף.
 

dify

New member
ובכל זאת- למה כן?

זה טוב שאתה מבין שכסף היא לא מטרה, אבל זה לא המצב בשטח. כשאדם מחייב את כרטיס האשראי בקניית חולצה ואח"כ בקניית אוכל ואח"כ משלם על תיקון ובסוף היום על הצגה. אז הרבה אנשים לא עוצרים באמצע היום לבדוק מה הסה"כ... בטח ובטח אם אנחנו מדברים על תשלומים מצטברים במהלך שבוע או חודש. ולכן הם לא תמיד ידעו מה מצב ההוצאות שלהם מול הכנסות עד שלא יגיע פירוט כרטיס האשראי. לעומת זאת כשהולכים עם מזומן בארנק, וכשהוא נגמר צריך ללכת להוציא מהבנק (מה שתמיד גם מראה לך את מצב היתרה), אז תמיד יודעים איפה עומדים, ולפעמים אפילו שוקלים שוב אם לקנות משהו רק כי רואים שבארנק נשאר רק שטר אחד. חוץ מזה אני בטוחה שהרבה אנשים פה לפעמים לא קונים דברים רק בגלל ש"מה, אני אפרוט שטר של מאה בשביל זה?" מי מאיתנו לא אמר לעצמו מישפט כזה בחיים... אז אמנם כסף הוא אמצעי ולא מטרה, אבל לעובדה שיש לו קיום מוחשי יש משמעות פסיכולוגית, ובטח גם על ילדים. כשהוא מושג ערטילאי ואוסף מספרים אז לילד יותר קשה להעריך אותו. על אחת כמה וכמה אם ההורים מטעינים את הכרטיס כל פעם מחדש, גם אם זה בדמי כיס, כי אז הילד מרגיש כאילו זה בור ללא תחתית, הרי מישהו תמיד יטעין אותו מחדש. לעומת זאת כשהילד צריך לשלוט על הוהצאות של עצמו כי יש לו שטר אחד והוא צריך להחליט מה לעשות איתו- הוא מרגיש את האחריות ואת הבחירה שלו בידיו. תחשוב על נושא הנייד אצל ילדים. ילדים מגיעים לפעמים בנייד להוצאות חודשיות שלא יאמנו (אני מכירה ילדה שהגיעה לחוב של 1700 שח על שיחות בנייד לחודש אחד) כי הם לא מרגישים שזה כסף! אם הם היו משלמים כל פעם אחרי כל שיחה, תאמין לי שהיא היתה מרגישה שזה כסף... ולכן יש אינטרס גבוה לעסקים לעודד שימוש בכרטיס- זה יגרום לילד לבזבז יותר כסף.
 

goldy

New member
מכירה טוקמן? בדיוק אותו עיקרון

כשהשטר 'יגמר' הילד ילך להורים, אז מה ההבדל בין להטעין לבין לתת כסף? העיקרון הוא: אים הוצאת יותר מימה שהטענת אז הכרטיס לא יעבור. כשאת מטעינה את הכרטיס ב100 שקלים סה"כ את יכולהוציא עד 100 שקלים. את היתרה תמיד ניתן ליבדוק באינטרנט ו-או במענה קולי. " לעומת זאת כשהולכים עם מזומן בארנק, וכשהוא נגמר צריך ללכת להוציא מהבנק" __וזאת בדיוק בעייתך
: קודם מתכננים ואז לא ניגמר ולא צריך לשלם לבנק עמלת משיכה על עצם זה שאת רוצה להישתמש בכסף שלך.
 

dify

New member
אתה כל פעם עושה את זה

מניח הנחות לגבי מי שכותב. אל תודיע לי מה בעייתי. אם אצטרך יעוץ, אבקש. ועכשיו לעניינו: מה אחוז האנשים, וילדים בפרט, שמשתמשים היום בטוקמן?? א. רוב הילדים אינם משתמשים בטוקמן. ממש מסקרן אותי אם יש לך ילדים משלך או שאתה מתנהל מול ילדים. גם כשיש לילד טוקמן, זה לא אומר בהכרח שהוא עושה לעצמו סדר עדיפויות לגבי כמה נשאר לו אלא מגיע לאמא כשהטלפון מפסיק לתפקד ומתלונן. בכל מקרה, גם אם זה טוקמן וגם זה לא, זה לא נחווה אצל הרבה ילדים ככסף. כשהם לא מרגישים שהמטבעות זורמים אז אין לזה משמעות. אני זוכרת שכילדה, כשהייתי משתמשת בטלפון בבית, פינטזתי שיהיה איזשהו מכשיר שיראה לי בכל רגע על כמה החשבון עומד, כי ההורים שלי היו רוצחים אותי כשעברתי גבול מסוים, ואני במהלך החודש אף פעם לא יכלתי לדעת אם אני יכולה להרשות לעצמי להמשיך לדבר (כי בהתחלת החודש ממש התאפקתי) או שכבר עברתי את הגבול (כי גם כשמתאפקים זה עדיין מצטבר). אז ילד שיש לו כרטיס אשראי לא רואה את הכסף יורד, ולא בטוח שהוא ממש רץ למסוף כל שעתיים להתעדכן כמה נשאר. יותר נוח לחכות עד שזה יגמר ואז להתלונן. ב. כשהכסף אצל הילד האחריות היא אצל הילד, לא ההורה בודק פעם בשבוע אם נשאר שם כסף וממלא מחדש (ואז הילד מרגיש שהוא לא מוגבל) אלא הילד רואה פיסית איך כמות הכסף יורדת ויודע בכל רגע נתון מה מצבו, כמה נשאר לו וכמה עוד נשאר לו לפני שיצטרך לבקש עוד. הבקשה היא אקטיבית והילד מעורב בה. לא מגיעה באורח פלא לחשבון הבנק. ג. ילד או לא ילד, כל כך הרבה מבוגרים לא מצליחים להשתלט על החשבונות שלהם כי הם מרגישים שכשמשלמים בכרטיס אשראי אז זה לא ממש כסף, אז למה מילד אתה מצפה ליותר? נכון, הגבלת אות ורק למאה שח, אבל כשהשטר ביד לפעמים יותר קשה לשלם בו מאשר שיש לך כרטיס פלסטיק, ולכן הכסף ילך יותר מהר. מה גם, שכמו שכבר כתבתי (וואלה ממש משעמם לחזור על עצמי) ילד עם כרטיס פלסטיק ירגיש כמבוגר, כמגניב, ונורא ירצה להשתמש בכרטיס ולו בשביל להרגיש כאילו הוא גדול= זה האינטרס של חברת האשראי לעודד את קידום הכרטיס הזה. ובפעם השלישית, אולי תתן לי 2 סיבות טובות למה כן להחזיק כזה כרטיס בשביל הילד?
 

goldy

New member
את כל פעם עושה את זה../images/Emo189.gif

כותבת תמונה חלקית ומצפה מאיתנו לנחש את כל השאר (כאילו תיאור חיצוני בטלפון = דיוקן) 1. "אם אצטרך יעוץ, אבקש. ועכשיו לעניינו: מה אחוז האנשים, וילדים בפרט, שמשתמשים היום בטוקמן??" __טוקמן וכת"ם מיועדים למי שמיתקשים לישלוט בהוצאות. אים הבנתי נכון, פליז דונט שוט, את חושבת שאים 'לא ניתן' לילמוד את הנושא בילדות אז זה אבוד לכל החיים. כלומר זה בסדר שמבוגרים לא יוכלו לישלוט בהוצאות כי ילדים לא מסוגלים לילמוד את זה...|בולשיט| כמה דקות את מדברת בחודש? נגיד 200? כמה עולה כל דקה? נגיד 0.70 ש"ח? בתחילת כל חודש מטעינים את הטוקמן ב200*.70=140 ש"ח והינה לך תקציב לכל החודש. הבעיה מתחילה כשבתור אישה את מרגישה שבשניה שתפסיקי לדבר תמותי מייד, אז את חייבת "חופשי-חודשי": משלמים פעם אחת בתחילת החודש סכום קבוע ואז מדברים עד שחוטפים סרטן (
). ברגע שמגיע תקציב, כלומר פחות מ"חופשי-חודשי", המציאות מבלבלת אותך עים עובדות: או שאת מגבילה את עצמך מראש, או שאת מוצאת את עצמך בחובות. את רוצה אפשרות שלישית. אים יש לך מושג מה יכולה להיות האפשרות אשמח לדעת מהי, כי לא ניראה לי שהחברות הסלולאריות ישווקו חופשי-חודשי. "(כי בהתחלת החודש ממש התאפקתי)... (כי גם כשמתאפקים זה עדיין מצטבר)" __מה דעתך לתכנן? כל יום עד 15 דקות. מעל זה - להיפגש ולדבר פנים מול פנים. "יותר נוח לחכות עד שזה יגמר ואז להתלונן." __וכאן הבעיות מתחילות: קודם מבזבזים בלי חשבון ואז מיתפלאים שיש גבולכל תעלול. 2. "ההורה בודק פעם בשבוע אם נשאר שם כסף וממלא מחדש (ואז הילד מרגיש שהוא לא מוגבל) " __קודם הילד מגיש בקשה לתקציב, כולל סעיפים, עים פירוט עד האחרון, מנהלים מו"מ עים ההורים ובסופו של דבר מפקידים בהתאם. לא קודם מפקידים ובטח שלא קודם מבזבזים.
כרטיס הוא קודם אחריות. לא קודם בגרות.
את עושה את החישוב בשטח, לאחר קבלת הכסף. אני עושה את החישוב מראש, כאשר יש לי רק הערכה כמה אני אמור להוציא. גם לי משעמם לחזור על עצמי.
1) הכרטיס בו אני מישתמש, פירסומת לכרטיס במסר עפ"י בקשה, עלה לי 40 ש"ח עמ' הנפקה חד פעמית + 10 ש"ח לחודש סך הכל ורק אים ביצעתי לפחות פעולה אחת. 2) הוא מיועד בעיקר לאנשים שחושבים שלהוציא את הכסף זה בניפרד ולהרוויח אותו זה בניפרד.
 

dify

New member
למתקשה בהבנת הנקרא,

אתה מוזמן להחליט אם הדבר הבא שאכתוב יהיה כי שוב החלטת עבורי מי ומה אני (כנראה שמרוב שהתמונה שלי חלקית היית חייב להשלים בדמיון את השאר...) 1. לא יודעת איך החלטת שאני חושבת שאדם לא יכול לשנות את התנהגותו הכלכלית בגיל מתקדם, ומה הקשר של ההנחה הזו לדיון על כרטיס אשראי לילדים ולזה שילדים, גם מבחינה התפתחותית, יותר קשה להם להבין ערך של כסף, בטח אם הוא לא נתפס ביד ואם הם לא עובדים על מנת להרוויח אותו בעצמם (בניגוד למבוגרים). אם אתה ממש רוצה להתקטנן ולדעת הכל אודותי כי בלי זה אתה ממש חייב להניח הנחות שאלוהים יודע מאיפה אתה מביא אותם, אז לא רק שאני מכירה אנשים ששינו מהקצה לקצה את התנהגותם הכלכלית בגיל מבוגר אלא שאני היייתי חלק ממה שהשפיע ועזר לשני אנשים לעשות מהפך שכזה. אז אתה מוכן שוב להגיד לי למה אתה צריך להמציא מידע שלא קיים על מנת לדון בנושא אחר לגמרי? 2. בתור אישה, וכן אני אישה, שמחזיקה טלפון נייד כבר לפחות חמש שנים שאינו טוקמן, ומה אתה יודע, החשבון החודשי שלי מעולם לא עבר את ה120 שח כולל מחיר המכשיר. וזה למרות ש"בתור אישה את מרגישה שבשניה שתפסיקי לדבר תמותי מייד, אז את חייבת "חופשי-חודשי"" ציטוט שלך. לא רק שיש לך ידיעה מוצקת מי אני ומה אני שכולה בועה סבון ריקה, אלא שאתה יודע בדיוק הכל על נשים. וגם פה לא ענית תשובה שרלוונטית בשום צורה לכרטיס אשראי לילדים או לשאלה למה כן לתת לילדים כרטיס שכזה. בוא נמשיך... 3. אני משערת שכבר הבנת ש100 השח שאני משלמת על הנייד כל חודש לא מכניסים אותי לחובות, אני מקווה שלא ניפצתי לך כמה אמונות שווא לגבי נשים בכלל ולגבי בפרט. אם אתה תוהה לגבי חשבון הטלפון שלי בבית- 60 שח לחודש (ואנחנו שני אנשים) זוגתי היקרה גם כן משלמת כ100 שח לחודש בחשבון הנייד שלה. מעניין ממה אנחנו יוצרות את ה"חובות" שאתה מדמיין עבורינו, אולי מדברים אחרים שברור שנשים עושות... 4. שווה שתעבוד שוב על הבנת הנקרא. באמת כדאי. כתבתי שזה היה כשהייתי מתבגרת. כשגרתי אצל ההורים. לצערך לא טרחת לשאול מה היה התקציב שהורי כן איפשרו לי לדבר בו ולמה הייתי צריכה לקמץ ולחשב. אז אני איידע אותך כדי שתוכל להכניס את הדברים לפרופורציה. עלות הטלפון שהורי הסכימו לשלם לחודש היה מאה שח. זה כלל את השיחות של כל בני הבית (ולא, לא היו אז ניידים). זה גם כלל את העובדה שאני הייתי מגיעה מבית ספר ב5 אחה"צ (עשיתי 46 יחידות לימוד, יש לך צל של מושג כמה עומס זה?) וכן, מידי פעם, ורק אחרי עשר בלילה כי אלו השעות היחידות שהיה לי מותר לצלצל בהם הרמתי טלפון. אתה רוצה למלא עוד מידע עלי שתמציא ממוחך הקודח? 5. אני לא משתמשת בכרטיס אשראי, מאף סוג. ובכל זאת אני לא במינוס, מעולם לא הייתי, גם לא כילדה. כנראה שאני יודעת לנהל את הוצאותי בחוכמה למרות ש"יותר נוח לחכות עד שזה יגמר ואז להתלונן." מאחר ואני מכירה לא מעט בני נוער (כנראה בניגוד אליך) אז אני מכירה לא מעט כאלו שאין להם ערך לכסף, ואם יתנו להם כרטיס שההורים אחראים למלא, הם יאבדו עוד יותר את ערך הכסף, כי באמת מי יודע אם הכרטיס ברגע זה שווה 1000 שח או 100 שח, האם הם יטרחו לעקוב? אבל אתה עד עכשיו לא טרחת לענות על טיעון אחד בנוגע להתנהגות שמאפיינת לפחות חלק מבני הנוער אלא להחליט מי אני, ואיך אני, כאישה, מתנהגת, ומה הן הבעיות שלי. וכן אתה צודק, לא נתתי את כל המידע אודותי. כי זה לא היה רלוונטי! עניתי מה דעתי על כרטיס לנוער! אני כבר מ-ז-מ-ן לא נוער! ציטוט שלך נוסף: "כרטיס הוא קודם אחריות. לא קודם בגרות" אז אולי הוא לא מתאים לנוער??? כי אולי לא כולם אחראיים מספיק בשביל להתנהל עם כרטיס כזה? ולסיכום, אם אתה, מתאים לך להשתמש בכרטיס ואתה ממליץ על השימוש בו לאחרים, בהתאם לצורכי חייהם- שיהיה לך ולהם בכייף ואני אשמח לשמוע מדוע אתה ממליץ להשתמש בו ובאילו נסיבות.. אבל אם דנים על שימוש בכרטיס כזה לנוער, ואם שואלים מה דעתינו, אז: א. תענה על השאלה הרלוונטית או לפחות אל תתקוף כשכן עונים על השאלה הרלוונטית ב. תנהל דיון ואל תניח הנחות ג. אל תרד לפסים אישיים אלא תשאר ברמת הדיון. ושים לב, למרות כל מה שכתבתי, הצלחתי לענות לך בלי להיכנס לאף הנחה לגבי כמה אתה נוהג לדבר בנייד, איך אתה נוהג לדבר ומה גודל המינוס שלך, אם בכלל. מדהים, הא? בזאת מבחינתי הסתיים הדיון המיותר הזה.
 

goldy

New member
אני צריך ליזכור לא לענות לך../images/Emo67.gif

כשאת סוטה מהדיון זה בסדר, כשאנשים עונים לך בדיוק עפ"י ההודעה האחרונה אז 'צריך להזכיר' להם את נושא השירשור. לא משנה איך עונים לך, את תמיד תסדרי את תגובותייך כך שהלא זהה לך יצא מפגר ואת ה'חכמה' תיצדקי כביכול לאורך כל הדרך |סנובית|. המישפט הרישון בהודעה הפותחת של שירשור זה הוא "מדובר בכרטיס המחייב טעינה מראש בסכום כסף (pre-paid)": העובדה שיש לי פלסטיק לא אומרת שאני אחשוב שאין קשר בינו למזומן. אל תחנכי אותי בשום צורה ו-או אופן: לא בא לי ליסבול סנובים גם באינטרנט.
 

ReRemix

New member
goldy לא נמאס לך לטחון ?

אנשים פה יישמחו לנהל דיון הגיוני . אבל אתה די מ*יין את השכל בכל פעם מחדש. מה הקשר בין התשובות שלך לשאלת השרשור ? ולמה העקשנות להיות תמיד אנטי ? ויכוח בשביל הויכוח זה יופי. אתה כותב כל פעם את אותו דבר רק ביותר טקסט. מעייף ולא משכנע.
 

ReRemix

New member
הטעינה היא לא האפקט שאותו רוצים למנוע

אלא את אפקט הריקון. יש צורך שהילד יבין באופן מוחשי כמה כסף הוא מוציא. כרטיס פלסטיק עבורו מייצג 10 שח, 100 שח, 1000 שח. שפורטים את זה לשטרות ...אתה מקבל תחושה כמותית הרבה יותר טובה. בעיקר כילד. ילדים הולכים להורים בכדי להטעין וככה זה צריך להיות. כפי שמבוגרים הולכים לעבוד כדי להטעין את חשבון הבנק. הכסף הרי צריך להגיע מאיפשהו.
 

goldy

New member
ומה בנוגע לתיכנון מראש?

כל חודש הילד ידע כמה כסף הכרטיס מייצג. הוא יבין שהסכום צפוי להישתנות למרות שמידות הכרטיס לא.
 

ReRemix

New member
אוי גולדי ....ומה לגבי שטרות ?

הילד יודע שהשטר באותו גודל ורק הצבע והערך משתנה . ומה לגבי קקי ? לפעמים זה מוצק לפעמים זה נוזלי, איך ידע מה זה מה הילד ? בחייאת .. כל העולם יוצא היום נגד שיטת כרטיסי האשראי, מה בדיוק אתה מנסה להוכיח ? הבנקים מחנכים לכ"א כי זה טוב לבנק או טוב ללקוח ?!
 

goldy

New member
נכון: אשראי!

הכרטיס שמוכר לרוב המוחלט של הציבור מבוסס על העיקרון הבא: קח עכשיו כמה כסף שרק בא לך ושלם עליו אח"כ. כת"ם הוא הכסף שלי בילבד: אני *לא* לוקח כסף מחברת האשראי (וזו אחת הסיבות מדוע אני לא יכולחלק לתשלומים). כמו כן, מכיוון שבכת"ם אני מישתמש בכסף שלי בילבד אין עליו ריבית (אבין זאת איך שבא לי) ואין דמי חבר. כמו-כן אין עמלת שורה ואין "דמי אחזקה" (או ניהול). שוב: כרטיס אשראי זה שימוש בכסף של חברת האשראי. כרטיס תשלום מראש הוא הכסף של בעל הכרטיס בילבד. עכשיו מובן?
 

ReRemix

New member
שוב הכותרת : כרטיסי אשראי לילדים- מה דעתכם?

אבל בשבילך אדרג : דירוג דרכים עדיפות להתנהלות פיננסית : 1) מזומן 17,000 ) כת"ם 1,323,957) כרטיס אשראי ! זכית מקום שני. מכובד. ** שים לב לכותרת. ושים לב למי משווקים את הכת"ם. (רמז : יל_ים) הטעינה = נותן שקט נפשי להורים. (בכאילו לגמרי) תצורת הכרטיס (פלסטיק ולא מזומן) = נותנת פיננסי לבנק שכן הוא יודע שעוד ילד יגדל עם חוסר בקרה ורצון עז למילוי ארנקו בכרטיסים מגנטיים.
 

ReRemix

New member
אני מסכים מאוד עם dify

השטרות הממשיים נותנים את התחושה האמיתית של כמות. כמו שלמבוגרים קשה לבצע מעקב אחר הוצאות כ"א, כך גם לילדים. ילד לא ייזכור בהכרח כמה כסף יש על הכרטיס , 400 ? 500 ? אולי 200 ? אז עוד ארוחה במקדולנדס ?! ביגדיל ...יש כיסוי. מכיוון שהכרטיס כבר טעון בכסף יכולה להתקבל תחושה שזה כבר כסף שכבר יצא מכיס ומטרתו ביזבוזים. כמובן שזה צריך לבוא יחד עם חינוך נבון. אין על מזומן, לילד יש 5 שטרות של 20, והוא יודע מה יוצא מהכיס ומה המשמעות של כל רכישה. אפקט שנאבד עם השימוש בכ"א.
 

maybesure

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם דיפי

גמאני נגד. אנשים בוגרים בקושי מתמודדים עם המפלצת של להסתובב עם 3-4-5 כרטיסי אשראי של כל מיני חברויות מועדון ולנהל את התקציב שלהם תוך זכרון על מה הוציאו ומה עומד לרדת מהחשבון ובעיקר כמה יישאר להם וגם לעשות מספר פעולות בחודש שמחוייבות בכרטיס כדי לא לחטוף "קנס". לילד קשה פי כמה לחשב מה נשאר אחרי קניה!
 
למעלה