כרטיסי טיסה ליפן

Simbbam

New member
כרטיסי טיסה ליפן

אהלן חברים.
בשעה טובה, אנחנו מתכננים לטוס ליפן בספטמבר הקרוב, לשבועיים או שלושה (תלוי כמה זמן חבר שלי יקבל חופשה מהעבודה).
רציתי לשאול, מתוך הנחה שיש פה בעלי ניסיון שטסים ליפן הרבה - כמה זמן מראש כדאי לקנות כרטיסי טיסה?
אני בד"כ מוצא כרטיסים דרך אתר השוואת המחירים טרווליסט, השאלה היא האם יהיה הבדל במחיר באם נקנה עכשיו, או בעוד כמה חודשים.

אני יודע שזה לא מדע מדויק ושהכרטיסים משנים את המחיר שלהם מדי פעם ולא תמיד בצורה שאפשר לצפות מראש,
אבל אולי יש לכם כמה עצות בכל זאת.

אנחנו רוצים לטוס ולחזור מטוקיו.

ortolan

New member
בתור כלל אצבע

8 שבועות מראש זה אידאלי, אלא אם יש פתאום איזה מבצע של חברת תעופה שמוריד את המחיר לרמות נמוכות היסטורית. אל תשכח שאת הכרטיסים הזולים ביותר לרוב אי אפשר לבטל וגם לשנות זה לא זול, כך שצריך לאזן את ההנחה עם הסיכוי לשינוי בתכניות.

עוד אתרים שימושיים - airfarewatchdog.com וספציפית ליפן - skyscanner.jp (אפשר לבחור אנגלית בתפריט)

ortolan

New member
נ.ב. רוב החברות ביטלו

את ההגבלות על השהות בעצירת ביניים, כך שאם יש לכם זמן, אפשר להוסיף באותו מחיר טיולים לפני ואחרי באמסטרדם ופריז (אם טסים באייר פראנס/קלמ) או בטורקיה וכו'

כרגע המחיר לספטמבר הוא בערך 1200 דולר. סביר שעד אז תוכלו למצוא משהו בקצת פחות, אבל לא בהרבה פחות.

Simbbam

New member
לפני מה שאני מבין

אפשר לבחור דבר כזה רק אם קונים את הטיסה מהאתר של חברת התעופה, ואז אפשר לבחור בדיוק מתי תהיה הטיסה, באיזה שעות וכו'.
כשלוקחים אתר שמבע חיפוש בין מסד נתונים של הרבה חברות תעופה, הוא מציע לי חבילות קבועות מראש של טיסות עם קונקשנים מוגדרים מראש.
או שאולי לא הבנתי למה אתה מתכוון.

ortolan

New member
בד"כ אפשר לבחור חיפוש multi city

וכך להגדיר עצירות ביניים.

יש גם את האתר הזה שמאפשר גמישות גדולה מאד בהגדרות:

http://matrix.itasoftware.com/

נכון ששווה לבדוק גם ישירות באתרי החברות הרלוונטיות.

אנחנו טסים באפריל

לאחר השוואה בין החברות: פינאייר, קוריאן וטורקיש, בחרנו בקוריאן שהיו הזולים ביותר ומבחינתנו גם האופציה הטובה ביותר - איכות השירות, טיסה ישירה מזרחה וגמישות לבחור לנחות בסאפורו במקום בטוקיו (חזרה דרך טוקיו).
בפעם הקודמת טסנו עם טורקיש שגם היו מצויינים, תבדקו את שתי האופציות ועדיף הכי מוקדם שאפשר, אז גם אפשר לבחור מקומות טובים יותר.

את ההזמנה ביצענו ישירות דרך אתר קוריאן ולאחר מכן שירות הלקוחות שלהם בארץ שהיה מהיר ושירותי באימייל ובטלפון.

jonbaum

New member
אני טס ליפן ביום שישי

ואת הכרטיס קניתי בתחילת נובמבר.
בערך בסוף ספטמבר או תחילת אוקטובר התחלתי לבדוק באתר skyscanner.net את המחירים. כל פעם המחירים היו שונים. כל פעם חברה אחרת היתה הכי זולה, אבל לא היו מחירים ממש אטרקטיביים. עד שיום אחד בדקתי ובאייר פרנס השגתי כרטיס ב-640 יורו ומיד הזמנתי. ביום שקניתי, טיסה ל-Haneda היתה הרבה יותר יקרה מנחיתה בנריטה, אבל בשם המסוכיזם, כשבדקתי איזה שבוע לאחר מכן, הטיסות לנריטה ולהאנדה היו באותו המחיר

Simbbam

New member
ממ וואו איזה מזל, אבל אולי כי פברואר היא לא

עונת תיירות בשום צורה, ובגלל זה הכרטיסים היו זולים?
לא נראה לי שנמצא כרטיסים בכזה מחיר לספטמבר, שזה אמנם כבר לא שיא העונה אבל עדיין לא שיא החורף/קיץ.

jonbaum

New member
זאת בהחלט אחת הסיבות

זה הביקור השלישי שלי ביפן מאז שעזבתי (גרתי שם 6 שנים), כל פעם בפברואר. גם הטיסות הכי זולות, וגם כל האנשים שאני רוצה/צריך להפגש איתם נמצאים והם לא בחופשות וכו'.

toni007jp

New member
אבל תוסיף ותאמר כי

חודש פברואר הוא החודש הכי קר ביפן ולא משנה היכן אתה תיהיה.

jonbaum

New member
ללא ספק

אבל אני לא נוסע לטייל אלא בשביל לראות אנשים. אני גם לא יוצא מטוקיו, לכן המז"א ממש לא משנה לי. בפעם הקודמת שנסעתי המז"א אמנם היה קר אבל היה מקסים. ובאופן כללי החורף בטוקיו הוא שמשי ויבש.

milly12

New member
מתי בספטמבר?

הבנתי שהחגים נופלים באמצע ספטמבר...אלא אם כן זה בתחילת ספטמבר אם תחכה יותר מידי זמן ייתכן שיהיה קשה למצוא כרטיסים ככל שהזמן יתקרב. במיוחד אם אתם רוצים לנסוע דרך אירופה.

herouth

New member
החגים היפניים הידועים

ロシュハシャナ
ヨムキップル
スッコト
シムハトトラ

Simbbam

New member
חחחח כן, אני לא רואה איך זה משפיע על מחירים

של יפן..

herouth

New member
מנהג ידוע של יהודי ישראל בחגים הוא לברוח

...מהארץ. זה אומר שמחירי הטיסות היוצאות מישראל עולים. מאחר שאין טיסות ישירות ליפן, הנסיעה ליפן עלולה להיות כרוכה בעליה על טיסה ליעד פופולרי ויקר באירופה.

למעלה