כרטיסי מסך למאיה

כרטיסי מסך למאיה

אחרי שניסיתי לעשות כמה טוטוריאלז, גיליתי שיש לי בעיות תצוגה (קטנות וגדולות, תלוי מה עשיתי) מחיפושים ברשת הסתבר לי שמאיה היא תוכנה מאוד רגישה ומפונקת בנוגע לכרטיסי מסך. לא בא לי להשקיע בכרטיס מסך אלפי שקלים, יש דרך ביניים? מה מומלץ ועל איזה סדר גודל של השקעה להכין את עצמי? ועכשיו כמה מילים על עצמי, בכל זאת זו ההודעה הראשונה שלי בפורום. אני מתעניין בעיצוב מודלים בתלת מימד דווקא כתוצאה מפרוייקט קטן בתכנות OpenGL שעשיתי באוניברסיטה לפני כמה שנים. שיחקתי קצת עם Rhino ועכשיו אני משחק קצת עם מאיה. ברור לי שזה הולך להיות תחביב ולא מקצוע (אבל הנבואה ניתנה לטיפשים) אז בינתיים אני מנסה לטעום ולהשתפשף.

eldarinn

New member
אכן הבעיה שכיחה פה בפורום

בדרך כלל ניתן לפתור את הבעיה על ידי עדכון דריברים חדשים (ולפעמים חדשים פחות) והגדרה נכונה של המשתנים של כרטיס המסך. ממליץ לנסות להתקין דרייברים מחדש, אין סיבה להכנס להיסטריית הוצאות, כפי שציינת.

אני משתמש בדרייברים המעודכנים

אבל אני סובל בינתיים מבעיה שהמניפולטורים מופיעים רק בהיטל אחד מה שגורם לי לבעיות קשות לעבוד איתם. ניסיתי לשחק עם הגדרות הדרייבר אבל הדבר היחיד שהשתנה היה שכשביטלתי את האצת החומרה התמונה במסך הפכה לחדה יותר (אני מניח שללא Anti aliasing ו Smoothing) וכשהפעלתי את ההאצה לרמה הגבוהה ביותר, היה לי טישטוש שגרם לכותרות ההיטלים להראות מטושטש. (וכמובן ל Wireframe אבל זה היה פחות מורגש) יש הגדרות ומשתנים שכדאי לשים אליהם לב? אני עובד עם ATI Redeon 9100 (מובנה בלוח האם) אם האינפורמציה הזו יכולה לעזור.

adi(-:

New member
תנסה

לעבור ל Maya 6.5. גם לי יש כרטיס של ATI וחלק גדול מהבעיות שהיו לי עם Maya 6 נפתרו עם 6.5. כולל הידיות הנעלמות של הטרנספורמציות. ולגבי החלפת כרטיס מסך, מתוך רשימת ה qualified באתר של alias, יש גם כרטיסים זולים יותר כמו ה quadro fx 500, שעולים בארץ בסביבות ה 1300 ש"ח ובארה"ב אפשר להשיג אותם בהרבה פחות.

Lokipod

New member
כרטיסי ATI בכלל תמיד היו ידועים

כביעתיים לתלת מימד ולא רק למאיה גם לתוכנות תלת אחרות. אם אתה רוצה להחליף כרטיס ולא יכול להרשות לעצמך כרטים Open GL מקצועי לך על כרטיסי nVidia

למעלה