כרטיסי מסך משחקים/תלת מימד

sbsbsbs

New member
כרטיסי מסך משחקים/תלת מימד

אני רואה כאן בהמון תגובות על שאלות שכרטיסי מסך שטובים למשחקים לא טובים לתלת מימד. אני אשמח אם מישהו יסביר מה ההבדל העקרוני בין השניים? אני בינתיים צופה סביל, שלומד ולומד ומקווה שבקרוב אני אצליח ליצור משהו ששווה להראות כאן... בתודה מראש...

RJ11

New member
אני אישית...

אני אישית משתמש בGeforce 4 128MB, שזה כרטיס למשחקים. אבל הכול רץ יפה כמו שצריך אין בעיות בכלל, לפחות אני עוד לא נתקלתי. מצד שני אם אני לא טועה יש כרטיסים מקצועיים שעולים הרבה מאוד כסף!(₪10,000 - ₪20,000), שתומכים בתוכנות גראפיות. אני אישית לא הייתי קונה דבר כזה אלא אם כן הייתי חברה גדולה שמכבדת את עצמה. זו השקעה מיותרת. חשוב מאוד שתדע! שלא רק הכרטיס מסך חשוב אלא גם המעבד, הראם ולוח האם.

RLM

New member
שאלה טובה..

גם אותי זה די מעניין.. ולא רק זה, למה בעצם קיימת ההפרדה הזאת? מה ההדבל? הרי כרטיסי המשחקים בנויים לרנדר ריל טיים, וזה בעצם מה שהתוכנה עושה בוויו פורט, לא? מה ההבדל בין להריץ משחק תלת מימדי, ללהריץ תוכנת תלת מימד? מישהו יודע?

LeonardoDV

New member
ההבדל

הוא בעיקר בדריוור ובעוצמת המעבד של הכרטיס. בעוד שכרטיס למשחקים מותאם לתצוגה של מודלים עם כמות מועטה של פוליגונים אבל עם המון טקסטורות וכל מיני אפקטים כגון עשן ותאורות, כרטיס לתוכנות 3D מיועד לתצוגה של מודלים מרובי פוליגונים אך מעט מאוד טקסטורות. כל זה לא אומר שכרטיס שמיועד למשחקים, לא יעשה עבודה סבירה בעבודה ב 3D. בעיקר כרטיסים של nVidia שהדריוורים שלהם כתובים לרוב, כמו שצריך.

למעלה