כרטיס אלחוטי פנימי ל Thinkpad T42

odedk1

New member
כרטיס אלחוטי פנימי ל Thinkpad T42

מצאתי ברשת שלושה כרטיסים שמתאימים ל T42 דגם 2373 שזה המחשב שיש ברשותי. הכרטיסים הם: 1. Intel PRO/Wireless 2200BG 11 b/g mPCI Adapter –(~30USD) model 73P2801 2. ThinkPad 11a/b/g Wireless LAN Mini-PCI Adapter II (US) – (~60USD)model 73P4301 3. ThinkPad a/b/g Wireless LAN Mini-PCI Adapter– (~90USD)model 31P9701 אני משתמש רק לצורך גלישה באינטרנט וקריאת מייל ולא להורדות ומשחקים. מישהו מכיר את ההבדלים ומה כדאי לקנות? כפי שניתן לראות ההבדלים במחירים גדולים. תודה מראש

אם תהפוך את המחשב

ליד ה2373 צריכים להיות עוד 3 תווים (מספרים או אותיות), בעזרתם יהיה יותר קל להתאים כרטיס לנייד הספציפי הזה.

gozala

New member
אבל... הדגם הזה מגיע עם כרטיס פנימי

מזאתומרת "להתאים כרטיס"? הוא לא בנוי בפנים?

xroeeh

New member
זה בערך מובנה...

ההסבר הפשוט יגיד ככה, זה כרטיס נפרד, יש סלוט mini-pci לכל מחשב ובו מחברים את הכרטיס רשת הזה. למה בערך מובנה? כי גם כשקונים את המחשב זה עם הכרטיס הזה וכי הסלוט הזה כל כך מיועד לכרטיס רשת אלחוטי שיש לו חיבור לאנטנה המובנית במחשב עצמו (למרות שאפשר להשתמש לסלוט הזה לדברים אחרים). אם את רוצה את ההסבר המפורט יותר את מוזמנת לשאול את גוגל... רועי

gozala

New member
../images/Emo178.gif התבלבלתי מהניסוח!

לבעלי יש את המחשב הזה (IBM), רשת בבית... הוא רק מדליק ויש אינטרנט. יש לי כאן HP עם כרטיס מובנה (האור הכחול בצד ימין מתחת למדבקות) ואני מוסיפה אחד נוסף עבור המהירות, שניהם עובדים שניהם קולטים גם ביחד וגם כל אחד לחוד, אולי לא הבנתי - יש כרטיס פנימי או אין! התמונה מטושטשת כי עם פלאש זה חד אך לא רואים את האורות.

xroeeh

New member
תשובה ממש כללית...

אנחנו אנשי מקצוע, לא? או לפחות, חובבים עם ידע והבנה טכנית... בואי נדבר במושגים יותר מוחשיים מאשר "יש/אין אינטרנט" או "האור הכחול אומר שיש כרטיס רשת". מה שאמרת כאן לא אומר לי כלום וההרגשה שלי היתה שאני מדבר באוויר. אני ממש לא יודע את תצורת הרשת (שימי לב, רשת, לא אינטרנט) אצלך בבית כדי לומר משהו בנידון אבל אני יכול להבטיח לך במאה אחוז ששני כרטיסי רשת לא ישפרו לך מהירות בשום צורה, עם כל הכבוד אין לך לא את האמצעים ולא את הידע לעשות דבר כזה. מה שכן יכול לקרות זה שבמקרים מסויימים תעבורה שאמורה להיות מנותבת תעבור דרך כרטיס רשת אחד ותעבורת רשת שאינה אמורה להיות מנותבת תעבור דרך הכרטיס השני, זה המקסימום האפשרי שתוכלי לקבל בלי הגדרות יותר מיוחדות. אין שם גם שום מנגנון שידע לוסת לך עומסים ככה שזה ממש לא עוזר ובנוסף לכל זה, חיבור אלחוטי בתצורה האיטית ביותר שלו עדיין מספיק לכל צרכי הגלישה שאת יכולה לרצות. לגבי כרטיסי רשת אלחוטיים למחשבים ניידים, זה כרטיס שמורכב במקום אשר מיועד לזה במחשב עצמו (כמו הרחבת זיכרון), מובנה זה לא, אבל הרבה פעמים זה מגיע כחלק מהחבילה, כלומר שמפעל הרכיבו את הכרטיס. עכשיו הבקשה שלי היא שתקראי שוב בעיון את ההודעה הקודמת שלי (ביחוד את השורה על גוגל
). רועי

gozala

New member
אני איש מקצוע במשהו אחר לחלוטין../images/Emo45.gif

בכל מה שקשור למחשבים ההגדרה הכי נכונה לגבי היא "מתעניינת" ואולי עד כדי "מתלמדת" ותו לא! רק לפני כ-7 חודשים כשהתחברתי לאינטרנט בכבלים (במקום ה-ADSL) ותהיתי איך בדיוק אני אמורה להיצמד עם המחשב לנקודת הטלויזייה ענה לי הטכנאי (של הכבלים) "תרכשי ראוטר"! אז אחרי חודש אכן רכשתי ראוטר (בקנדה) כשאני בקשר עם פורום רשתות ופס רחב שואלת אם יתאים ל-L2TP בארץ (אז החלפתי אותו בחנות ולך תסביר להם שם שאמרו לי בפורום מהארץ שהוא לא יתאים
. (יותר מאוחר מצאתי בחנות באי ביי שניים בפחות מאותו ראוטר אז גם את השני החזרתי לחנות
). בזמן האחרון אני קצת יותר פעילה בענייני מחשבים כי דבר גרר דבר וב-EBAY פתחתי חשבון, פתאום יש "מציאות" ומחליפים מחשבים ניידים במשפחה וצריך לפרמט ולהתקין, לסדר ולשדרג וכך ניגררתי לעניין!
אני בכלל בגימלאות מהוראת "מקצוע" (מוסיקה) שגם בו היה צריך לדעת לתמרן ולחבר מכשירים ולהקליט ולתפקד עם כלי נגינה... המחשב ניכנס איך שהופיע (המסכים הירוקים) כמקום לאירגון והדפסת מערכי שיעור (שיגעון! קיבלו ממני הכל מודפס ומסודר בזכותו). יצא לי במקרה להיות מועסקת כמדריכה בבי"ס לאיזו פקידה שלא ידעה להשתמש ב-QTEXT (זוכרים?) ובמחשב במשך חודשיים, אני זוכרת שבדיוק יצא הוורד והצעתי להם לנסות ולהשתמש בו לבניית טבלאות במקום ב-QTEXT (לא שמעו לי למרות שהבאתי דוגמאות)... הייתה חוויה!
הקלדה עיוורת? גירסה דינקותא: למדתי "כתיבה עיוורת" לפני שהתגייסתי לצבא כשאני מנצלת כמה חודשים של חוסר תעסוקה. אני אחת ש"הקלידה" על "מכונת כתיבה" בזמנו (במוזיאון או בסרטים רואים אותן!)

odedk1

New member
האותיות הם V8G

אני יודע בוודאות שבמחשב שלי אין כרגע כרטיס כזה (למרות שבד"כ ה IBM מגיעים עם) שוב תודה

למעלה