כרטיס אשראי עם הטבות

rainbow188

New member
כרטיס אשראי עם הטבות

שלום, אשמח לכיוון: יש לי כרטיס secured מיולי, חשבון בנק ממרץ, משכנתא עם תשלום ראשון בתחילת נובמבר. דיברתי היום עם Chase שאצלם הכרטיסים השווים של מריוט ואמזון, והשיחה היתה הזויה. היא אמרה לי שלא מסתכלים על המשכנתא, רק על כמה כרטיסים כבר יש לי ותקופתם. זה הרי ביצה ותרנגולת... אין לי איך להוציא (והאמת אין לי צורך) ביותר מכרטיס אחד, וגם אף אחד לא מאשר לי אז אין לי איך לצבור כרטיסים. גם בדצמבר כשאגיע לחצי שנה, זה לא יספיק להם. זה נכון? איך להתקדם? תודה מראש.

rainbow188

New member
היו הרבה המלצות לקחת רכב עם הלוואה כפתרון

אבל זה היה עם ריבית של כ4%, אז זה לא עשה שכל.

idan306

New member
חכה עד הקיץ הבא ותגיש בקשה

התחלת לצבור היסטוריה לפני 3-4 חודשים. תן לזה להמשיך לעבוד. בקיץ לא תהיה לך בעיה לקבל את הכרטיס של אמזון

rainbow188

New member
וואו, שנה?!?! היה בעבר חצי שנה

תודה לכל העונים. אבדוק מתי את הsecured אפשר להחליף לרגיל. האם מזיק לבקש מידי פעם מצ׳ייס שוב? זה נכנס לציון כלשהו?

liviur

New member
צ׳ייס הקשיחו עמדות בצורה רצינית

מההרגשה שלי ומדיווחים של חברים.
המלצה שלי? לצערי - לקפוץ לחברה אחרת.
אמקס עם חצי שנה - יתנו לך את רוב מה שתבקש (אם השתמשת ״נכון״ בכרטיס) לדוגמא.
&nbsp
לשם הנקודה - משכנתא עם תשלום אחד - זה כמו חשבון חדש. אין לזה שום משמעות עבור כרטיס אשראי עם כזו היסטוריה קצרה.
&nbsp
זו בהחלט ביצה ותרנגולת ולכן נוצרו כרטיסי Secured וזמן.
&nbsp

Boston Guy

New member
צ'ייס תמיד היו "קשים" בקריטריונים שלהם.

אולי עכשיו הם עוד יותר "קשים" מקודם - אבל תמיד הם היו בין החברות הכי שמרניות וסלקטיביות בעניין אישור כרטיסי אשראי.

אני מניח שהיה שם קצר בתקשורת בין פותח השירשור ובין ה CSR של צ'ייס שאיתה הוא דיבר בטלפון - כי זה קטגורית לא נכון שמשכנתא לא משפיעה על ציון האשראי של אדם (לטוב ולרע). כמובן שזה לא מספיק שמישהו לקח משכנתא - צריך גם לראות שהא מתמיד ומשלם בזמן את תשלומי המשכנתא במשך איזושהיא תקופה לפני שזה משפיע בצורה חיובית על ציון האשראי.

בנוסף, במסגרת השאלון שממלאים לצורך קבלת כרטיס האשראי בנק צ'ייס (כמו מוסדות אשראי רבים אחרים) מבקש לדעת מה ההכנסה השנתית של מבקש האשראי, ובכרטיסים ה"יותר נחשבים" - גם שואל מי המעסיק. גם תשובות הללו משמעותיות לעניין אישור \ אי אישור הכרטיס.

הסיפור, במקרה של פותח השירשור, הוא הפוך מהסיפור הסטנדרטי שאנחנו קוראים כאן בפורום.
רוב השואלים בעיניין מחפשים לקבל כרטיסי אשראי כדי "לבנות לעצמם את הסטוריית האשראי וציון האשראי" - כשהמטרה הסופית שלהם היא להצליח לקבל משכנתא בתנאים טובים יותר.

פותח השירשור כבר לקח משכנתא... ולכן, לדעתי בעוד שנה (בנובמבר הבא) יהיה לו (בזכות המשכנתא ובזכות כרטיס הסקיורד שכבר יש לו) ציון אשראי טוב מאוד - בהנחה שיעמוד בתשלום המשכנתא בצורה סדירה, ושיסתדר עם עבודה ויוכל להצהיר על הכנסה סבירה בארה"ב.

liviur

New member
מניסיון אישי ומעקב אחרי ״עולים חדשים״ אחרים...

צ׳ייס לפני שנתיים נתנו לי דיי בקלות הלוואה לרכב וכרטיס אשראי ״של גדולים״ עם מסגרת מכובדת (צפונה ל5K) אחרי חודשיים שלושה (נדרשה שיחה מול הCredit department שלהם).
&nbsp
לעומת זאת בחודשים האחרונים חברים עם צפונה לחצי שנה נדחו גם לכרטיסים ״קלים״ כמו האמזון פריים.
&nbsp
הם אכן קשוחים - אבל לרוב דברים כמו משכנתא איתם , הלוואה איתם , הכנסה גבוהה וכו היו יכולים לשכנע אותם.
כרגע - נראה שזה לא המצב.
&nbsp
בנוסף יש להם את החוק 24/5 (עד 5 קווי אשראי חדשים ב24 חודשים האחרונים - אחרת - דחייה אוטומטית - גם אם יש לך קרדיט סקור סופר גבוהה)

Kender00

New member
חוק התקנה של Chase 5/24 מתיחס ל 5 כרטיסי אשראי ב 24

חודשים שקדמו לבקשה ולא 5 קווי אשראי (שזה יכול להיות גם הלוואות)
וכמובן שיש להם גם את הנושא של 2/30 שמתייחס לשני כרטיסים במשך 30 יום
&nbsp
ולפי ידעתי התקנות האלו הם רק על הכרטיסים שהם מגדירים כפרימיום (כרטיסים שנותנים הטבות כ signing bonus)
&nbsp
אין לי מידע האם הם הקשיחו את התנאים או לא, אני יכול לציין שהכרטיס השני שהוצאתי (7 חודשים אחרי שעברתי) היה שלהם
כשנה אחרי זה לא היתה בעיה לקבל את הכרטיס של אמזון
ובדיוק אתמול הם אישור לי כרטיס נוסף (הקודם מהם היה לפני 3 חודשים) עם מסגרת גבוהה (אבל היום יש לי וותק אז זה לא חוכמה
)
&nbsp

liviur

New member
מממ ... בערך...

Revolving lines of credit זה תכלס מה שהם מתכוונים אליו.
זה אכן לרוב קולע לכרטיסי אשראי , אבל לא רק.
(יש הרבה קטגוריות).
&nbsp
זה אכן רלוונטי רק לכרטיסים שלהם ישירות (לא עם פרטנרים , לא קשור לפרימיום או לא , לא קשור לSigning bonus או לא. לדוגמא יונייטד לא מוכלל בכלל הזה , למרות שיש Signing bonus שיכול להיות מאוד רציני לא מעט מהפעמים)
&nbsp
לגבי ההקשיחו - תשים לב מה אמרתי - 2 כרטיסים בחודשיים שלושה הראשונים לפני שנתיים וחצי.
אתה מדבר על טווח סביר. (ולא אומר גם איזה כרטיסים - שזה לא פחות משנה)

Kender00

New member
זה נכון גם לכרטיסים עם שותפים כגון United

ראה מספר לינקים אם רשימות של כרטיסים שמושפעים:
https://www.doctorofcredit.com/chase-524-rule-explained-detail-need-know/
ו https://thepointsguy.com/2016/07/unfortunate-expansion-chase-524-rule/
ו https://www.rewardexpert.com/blog/how-will-the-new-chase-credit-card-rules-affect-frequent-flyers/
ו https://cardsfortravel.com/what-is-the-chase-524-rule/
ו https://upgradedpoints.com/chase-5-24-rule/
&nbsp
והסיבה של התקנה היתה למנוע מצב שאנשים ינצלו את ההטבות שמקבילים בפתיחה של הכרטיס ולא ישתמשו בו יותר מאוחר, אז זה לא מונע כלל אבל מוריד את המקרים.
&nbsp
למשל ל Southwest יש מבצע עד סוף החודש לתושבי קליפורניה בלבד, שמאפשר למי שפותח כרטיס אשראי שלהם ומבצע קניה של דולר אחד עד סוף נובמבר לקבל את הסטטוס של companion pass עד סוף 2018, למי שלו יודע companion pass מאפשר לצרף אדם לטיסה בעלות של המיסים בלבד...

liviur

New member
מענין , נראה שזה שונה שנה שעברה

ומה שאני הכרתי היה נכון ללפני שנתיים.
פעם הרשימת כרטיסים המוגבלים היתה קצרה משמעותית.

liviur

New member
וכי אנחנו כבר בחוקי צ׳ייס

צריך לקחת בחשבון שגם Authorized users על כרטיסים נחשבים.

חכי קודם עד ל"שדרוג" ה Secured

אחרי שיסירו לך את המגבלה, זה הזמן להתחיל לבדוק בזהירות כרטיסים אחרים. כל זמן שמי שנתן לך את ה secured לא מצא לנכון להוריד את זה, חבל להתקשקש (ולהסתכן) עם בקשות נוספות.

liviur

New member
זו עיצה לדוגמא דיי מיותרת

כי לדוגמא - חלק מהחברות אשראי שנותנות כרטיסי אשראי Secured - לא מציעות להחליף אותן בכרטיסים רגילים , ואין שום סיבה לחכות לפעמים שנה (כמו שWells fargo רוצים / רצו בזמנו) כדי לפתוח עוד קווי אשראי.
&nbsp
אבל בכיף.
&nbsp

יתכן

אבל:
1. WF, כשהם רואים שימוש אחראי בכרטיס, משדרגים אותו בלי שמבקשים (גם לפני שעוברת שנה)
2. לא ברור מה הדחיפות להוציא כרטיס אחר לפני שנבנה הקרדיט
&nbsp

liviur

New member
WF עדכנו את הנהלים בנושא

אחרי שב3-4 שנים האחרונות הם היו במוד של לשדרג רק אחרי שנה וחצי אם בכלל. (מהכירות עקיפה עם הקריטריונים שלהם).
לגבי 2. - בניית קרדיט יותר מהיר , שימוש בהטבות כרטיס (שפה אשכרה משמעותיות) אלו בשלו 2 סיבות.

Boston Guy

New member
כן, בקשת כרטיס אשראי כרוכה ב hard inquiry

חברת האשראי מבצעת, במסגרת עיבוד הבקשה שלך, פרוצדורה של "בדיקת אשראי רצינית" - שנקראת בז'רגון של לשכות האשראי HARD QUERY או HARD PULL.

כל HARD PULL כזה אוטומטית מוריד לך את דירוג האשראי בכמה נקודות - וה"נזק" הזה נשאר לך על הרקורד שנתיים עד שלוש.

הבעיה היותר רצינית היא כשיש יותר מדי HARD PULLS כאלה ברקורד שלך בזמן קצר, יחסית. כלומר - כשאת\ה מנסה לבקש כרטיסי אשראי בצורה רפיטטיבית.
נותן האשראי עלול לפרש את זה כאילו את\ה "נואש\ת לאשראי" - נמצא\ת בצרה פיננסית ונזקק\ת לכסף שאין לך.

יש כלל שלמדתי מבוס שלי לשעבר - אדם חכם לימד אותי שבנקים רוצים לתת אשראי לאנשים שלא באמת צריכים את הכסף...
אם הבנק מקבל את הרושם שהאדם לחוץ פיננסית ובאמת צריך אשראי - הבנק לא רוצה לקחת את הסיכון, ויסרב לתת אשראי.

אנשים בשירשור הזה חוזרים שוב ושוב על המסר - מסר שאני יודע שקשה לשמוע כשאתה חדש בארה"ב: בניית קרדיט היסטורי לוקחת זמן, וצריך סבלנות.
המון אנשים כאן ובפורום המקביל שמעו את המסר הזה - אבל לא הייתה להם סבלנות. וברוב המקרים שבהם הם פעלו בחוסר סבלנות - הם גרמו לעצמם נזק והאיטו את התהליך של בניית הקרדיט היסטורי במקום לעשות את מה שהם התכוונו - להאיץ אותו.

החילזון הוא מהשפן.

klemiki

New member
לי קרה דבר מוזר

Chase סירבו לי לכרטיס, אבל שהגשתי בקשה דרך האתר, קיבלתי תשובה חיובית.

למעלה