כרטיס זיכרון

itzikzo

New member
כרטיס זיכרון

שלום רב
האם כרטיס זיכרון למצלמה יכול להתקלקל בתוך כדי צילום או בכלל?

רשר

Well-known member
מנהל
נדיר אבל כמו כל מוצר טכני יש אפשרות לתקלות - הפתרון מצלמה

עם 2 כרטיסים ושמירה בשניהם ביחד כך יש מייד גיבוי

dudi4321

Active member
דוגמה לקילקול מעצבן

צילמתי ארוע קטן בבית קפה חשוך. השתמשתי גם במבזק של המצלמה וגם בלחצן שחרור (סיני) שמחובר בכבל.
אחרי כמה צילומים הסתכלתי במסך המצלמה על מה שצילמתי ומאז הכרטיס CF בגודל 64G של Transcend נדפק לחלוטין, לא מוכר במצלמה ולא במחשב עם קורא כרטיסי זכרון.
פניתי לחברה והם הפנו אותי ל2CLICK (חברת ארגול בחולון) ששם שילמתי סכום גבוה על המשלוח, סביבות 100 ש"ח. קבלתי חדש זהה תמורת המקולקל. גם חתמתי שאם לא יצליחו לשחזר ולתקן שלא אבוא בטענות.
נראה לי שהמפסק בשחרור המרוחק היה תקול כי פתחתי אותו כי לא הגיב טוב, יש שם פסי מתכת שצריכים להתקרב בלחיצה.
איך זה באמת משפיע על הכרטיס אינני יודע.

itzikzo

New member
כרטיס זיכרון

שבת שלום דודי מעניין עם אותו כרטיס שציינת לא סתם שאלתי לגבי הכרטיס כי ניתקלתי באותה בעיה כמו שלך אומנם לא צילום אירוע. ומאז אני לא שקט ואם שמת לב בכרטיס משני צדדיו יש צד אחד נועל וצד ני כמו שקע מה שאני הבנתי מהבלוגים שאת השקע הזה מצד ימין להדביק עליו בעדינות נייר דבק. האמת אני לא מבין מדוע צריך את זה. לגבי הנעילה מצד שמאל של הכרטיס מבלי לשים לב בזמן הוצאת הכרטיס היא ננעלת ואז אין תגובה במצלמה אשמח אם משהו יאיר את עיני למה צריך את זה
שבת שלום ותודה

dudi4321

Active member
אצלך הכרטיס SD

קטן. יש בו בצד מתג נעילה.
אם המתג במצב נעול הוא מוגן מכתיבה. אם זה המצב אצלך, הכל תקין, רק שהוא עבר מצב בטעות. תקפיד פעם שניה. אם נייר הדבק יפול ויתקע בתוך המצלמה זה יגרום לתקלה יותר חמורה, עד שצוציא את המדבקה מהעומק.
המקרה אצלי עם כרטיס CF, אין בו מתג.
כנראה שהמליצו להדביק את המתג שלא יזוז בעצמו או בלי כוונה.
מכיר גם את הבעיה הזו.

למעלה