כרטיס כניסה ללונה פארק

כרטיס כניסה ללונה פארק

היי :)

האמת שלא באתי לחפור לכם..פשוט זה אחד השירים האהובים עליי ששלמה כתב ויצא לי להתעניין בו המון..על מה נכתב..למה..איפה..וכו'.
הגעתי לפורום הזה לאיזשהו פוסט שנכתב בזמנו על השיר כאשר אחת הגולשות כאן העניקה פירוש משלה לשיר..פירוש ללא ספק מעניין ומאיר. (לא רציתי להקפיץ את השירשור הישן אז אני כותב כאן)

בכל מקרה..הדבר היחיד ששמתי לב שלא התייחסו אליו באותו השירשור..זה הפיזמון! פשוט אף אחד לא ידע איך "לאכול" אותו.
למי שלא זוכר (כאילו שזה אפשרי ..
) :
"איש המוות, איש המוות על אופנוע,
הוא עזב את, הוא עזב את החיים,
איש המוות, איש המוות על אופנוע,
ואני הבטחתי לך לאהוב אותך..."

אז מי זה איש המוות??

למבוגרים כאן בפורום בטח יהיה קל יותר להיזכר שפעם בלונה פארק ת"א היה מתקן בשם "קיר המוות". והמתקן הזה הפסיק לפעול אחרי התקרית המצערת שהפעלולן
שהיה מבצע את התרגילים על האופנוע במתקן..נהרג.
הוא ללא ספק הפך להיות "איש המוות" אחרי שנסע "ללונה פארק גבוה"..הלונה פארק שנמצא בשמיים...והיום הוא השאיר את המקום השמח הזה מהול קצת בצער ועצב..

סתם חשבתי לציין את זה למי שלא ידע..אותי זה ממש עניין וריתק ברגע שגיליתי..עושה לי חשק לחזור לאותם ימים שהמתקן הזה עבד ולראות את איש המוות על אופנוע.
זהו..באהבה והערכה רבה לכולכם שאתם בטוח מעריצים הרבה יותר גדולים ממני (אתם גונבים לי את כל הכרטיסים כל פעם עוד לפני שאני מספיק להגיד "שלמה ארצי" חח)

יום נפלא

חן אדיב

New member
איש המוות

אני זוכר משהו כזה, על איש המוות שמצא מותו בתאונה,

מעניין אבל איך אתה מפרש את "איש חדש ייסע הלילה על הקיר"!, הרי סגרו את המתקן... מעניין למה שלמה מתכוון באיש החדש. גם אם החלק הראשון מבוסס על מקרה אמיתי החלק השני חייב להיות מטאפורה למשהו (או שאולי שלמה מתגעגע לימים שהמתקן היה פתוח...).

אגב, לאחרונה יש כרטיסים ממש טובים לקנייה באינטרנט ובטלפון, שורות 3 ו-2 כמו שהיה בירושלים ולפעמים אפילו 1 כמו שהיה בצפון, פשוט חייבים להיות עם האצבע על ההדק ולקנות זריז כשנפתח כי הכרטיסים נחטפים!

שאלה טובה..

זה נשמע ממש הגיוני שיש פה מטאפורה..אפילו החלק הריאשון שעוסק בסיפור אמיתי גם הוא נשמע כמו מטאפורה עם המון עומק.
יכול להיות שזה געגוע או תקווה שהמתקן ימשיך לפעול גם אחרי מותו של האופנוען..אבל אם מתייחסים לזה ככה:
"איש חדש יסע הלילה על הקיר" -כי -"האחרון נסע ללונה פארק גבוה"..אז נראה לי ששלמה מתייחס באירוניה או יותר נכון מציג את האבסורד שבדבר, שהלונה פארק ממשיך להתנהל כרגיל..כולם באים לשם כאילו לקחת חופשה מהחיים הקשים בחוץ..לשחק מן חג..והכל בזמן שאיש המוות מת שם. בקיצור...המציאות רודפת אותנו גם בעולם הפנטזיה של הלונה פארק.

ובנוגע לכרטיסים..הלוואי! אף פעם לא הצלחתי להשיג כרטיס טוב.תמיד אני בודק ומגלה שנשארו רק כמה כרטיסים במקומות רחוקים. אולי יום אחד אני אצליח

talhanimov

New member
ממה שאני יודע .. ושמעתי,

אז ככה, זה מאוד פשוט ממה שזה נשמע אפילו אני חושב.
אני זוכר ששלמה התייחס לזה פעם
(רק שלא זכור לי אם זה היה באחת ההופעות,או באחת הראיונות) ,
זה שיר שהוא כתב לבת שלו כאשר הם היו בלונה פארק, זה הכל.

מצאתי את השירשור

סתם רציתי לדבר על הנושא הזה כי ראיתי שבאותו שירשור לא ידעו כלכך איך לפענח את הפיזמון.
ותודה אני אבדוק בקבוצה מידי פעם..אולי יתמזל מזלי :)
חח ו- talhanimov...נחמד לדעת משהו כזה על השיר..קל מאוד להתבלבל ולחשוב שהוא פונה לאהובה.
בכל מקרה זה שיר עם עומק..ככה שגם אם הוא לא התכוון אז זה קיבל הרבה פרשנויות..כמו סיפור תנ"כי.

למעלה