כרטיס לכידת/עריכת וידאו

Noam S

New member
כרטיס לכידת/עריכת וידאו

איזה כדאי,כמה עולה? ומידע נוסף... תודה

MaSTeRLou

New member
קודם כל תגדיר את הצרכים שלך..

יש הרבה כרטיסים מהרבה סוגים...

Noam S

New member
אני רוצה להעביר סרטים שצולמו

במצלמה ביתית/ או סרטים מקסטות VHS למחשב לצורך עריכה... [להעביר ברזולוציה הגונה -- לא בגודל מצ'וקמק של 320X240 -- משהו כמו 800X600 או טיפה פחות...]

roli

New member
אם אתה מתעניין רק ב vhs

תשיג ביד שנייה איזה +dc30 וזה יספיק לך. אם אתה מחפש יותר לך על Matrox X10 - כרטיס אמין וטוב במחיר לא מוגזם עם firewire ודגימה לdvd ועוד דברים טעימים.

MaSTeRLou

New member
תלוי באיזה TVChip מדובר

אם מדובר בGeforce4 4200Ti, יש לו צ'יפ לא מוצלח, שמוציא איכות לא בשמיים.

Noam S

New member
למה כן יש צ'יפ מוצלח? ולא כדאי אולי

לקנות כזה שהוא משמש רק ללכידה? [ולא כזה שזו פונקציה צדדית מתוך כרטיס מסך]

MaSTeRLou

New member
הכל תלוי בכמה אתה מוכן להשקיע

ATi מציעים כרטיסי מסך עם VIVO במחירים זולים יחסית, ויתאימו לך יותר מבחינה זו אם כל מטרת הקנייה היא אופציית הVIVO. היום ישנם גם כרטיסי טלוויזיה כמו Pinnacle PCTV Deluxe שיאפשרו לך ללכוד ברזולוציית PAL מלאה למחשב, אבל אין להם יציאה לוידאו. האפשרויות האלה יניבו תוצאות חובבניות משהו. אם אתה מעוניין לערוך באיכויות גבוהות יותר אתה מגיע לשוק כרטיסי העריכת הוידאו הביתיים. גם בין כרטיסי העריכה הביתיים יש איכותיים יותר ואיכותיים פחות, כאשר אחד המשתנים המכריעים הוא איכות הפורמט/מקודד איתו עובד כרטיס העריכה. מחיר כרטיסי העריכה נע בין 800 ל5000 שקל. Matrox RT X.10 הוא דוגמה טובה לכרטיס שמפיק איכויות טובות ביחס למחיר שלו.

moti80

New member
VIVO

VI= video in VO= video out לי יש Gforce 4 TI4200 עם VIVO והוא לוכד פשוט מצויין! הדרייבר החדש של הכרטיס גם מאפשר יצוא נוח לוידאו והקרנה במסך אחד בחלון קטן ובמסך שני (או וידאו) במסך מלא להקלטה נוחה.

moti80

New member
זה של GainWard

Gforce 4 TI4200 VIVO Golden power Sample power pack אני באופן אישי ממש, אבל ממש מרוצה ממנו - הוא משמש אותי באמינו גם ליישומי וידאו ותלת מימד. אם אתה שוקל לקנות כרטיס מסך, כדאי מאוד שתברר כבר על הדור הבא של ג'י פורס - Gforce FX. אני גם חושב שזה ישתלם לך יותר במחיר. עכשיו, אם יש לך מצלמה דיגיטלית וכרטיס firewire אז אולי באמת תשקול שוב קניית כרטיס מסך (למרות שאני באופן אישי, לא רואה בשיטה הבאה דרך עבודה הגיונית ויעילה אלא מסורבלת ומאריכה את זמני העבודה). התה יכול לבצע לכידת וידאו אנלוגי אל המצלמה (לכל מצלמה יש גם חיבורים אנלוגיים שמאפשרים ללכוד וידאו אל המצלמה) ואז להעביר שוב אל המחשב בעזרת החיבור הדיגיטלי.

matty

New member
לא מדויק

לרוב מצלמות הדיגיטליות יש יציאות אנלוגיות, אבל למעט מאוד יש גם כניסות.

SCaToPHaG

New member
אתה מוכן להסביר?

"האפשרויות האלה יניבו תוצאות חובבניות משהו"

MaSTeRLou

New member
כן, אני מוכן

בלכידה בכרטיסי מסך עם VIVO ודומיהם הסיכוי לFrame-Drops גדול יותר, והאמינות של הלכידה באופן כללי ירודה יחסית. חלק מהצ'יפים שמתרגמים מהמחשב לאות האנלוגי ובחזרה מחסירים רמות צבעים שלמות, וחלקם אף עובדים ברזולוציה אחת או שתיים קבועות, שלא ניתנות לשינוי. ייתכן ולא כל הכרטיסים שמגיעים עם VIVO הם כאלה, אבל ע"פ הנסיון הרחב שלי וגם מדעות של אחרים בנושא אני מסיק שמדובר בפיצ'ר נחמד, אבל תלוי מאד למה מייעדים את שימושו.

SCaToPHaG

New member
גם אמרת:

"היום ישנם גם כרטיסי טלוויזיה כמו Pinnacle PCTV Deluxe שיאפשרו לך ללכוד ברזולוציית PAL מלאה למחשב, אבל אין להם יציאה לוידאו. האפשרויות האלה יניבו תוצאות חובבניות משהו" יש לי את הכרטיס הכי פשוט של פינאקל (pci pctv) ועד היום לא היה לי דרופ אחד, ואף בעיה אחרת בדגימה בפאל מלא.

MaSTeRLou

New member
אני כן נתקלתי בבעיות איתו מהסוג הזה

יכולות להיות אלפי סיבות ל-למה אצלי (ואצל עוד כמה מכרים שלי) הדגימה הלכה פחות טוב (דרייברים/מערכת הפעלה/תצורת המערכת וכו'), אבל אני לא יכול להמליץ על משהו שאין לי איתו נסיון טוב.

mapleleaf

New member
אם המטרה שלך VHS אל תבזבז כסף על כר

אם המטרה שלך VHS אל תבזבז כסף על כרטיס מסך. קרא את המאמר הקצר שרשמתי על המרת VHS \ ANALOG לDIGITAL בפורום. זאת הדרך הכי טובה להמיר וידאו למחשב.

למעלה