כרטיס למשפחות שכולות..

כרטיס למשפחות שכולות..

ראיתי שלאמא שלי יש כרטיס מגנטי עם תמונה שלה שמקנה לה הטבות וכד'.. על הכרטיס רשום משפחה שכולה,אבל רק אמא שלי זכאית להשתמש בו. האם יש גם לנו כרטיס כזה? ואם רק אמא שלי יכולה להשתמש בו אז למה רשום עליו משפחה שכולה ולא אלמנת צה"ל???

לך אין מספר תיק ../images/Emo10.gif

הרבה מהבעיות מתנקזות לכך שיתומי צה"ל משוייכים לתיק של האלמנה באגף השיקום במקום שלכל יתום יהיה תיק נפרד באגף השיקום אני גם שמעתי על הכרטיס הפלאי הזה: למשל ביום הזכרון אם תציגי אותו לנהגים בתחבורה ציבורית את אמורה ליסוע בחינם לבית העלמין הצבאי (או משהו כזה, אני בטח לא מדייקת) אמא שלי מציגה אותו בשביל שיאשרו לה לא להגיע לעבודה ביום הזכרון בלי לנקות לה יום חופש (קצת חשדניים במקום העבודה שלה, ממני מעולם לא ביקשו אישור)

רגע, אם אין לי מס' תיק

אז למה שהלכתי לצו ראשון ביקשו ממני מס' תיק? (סורי על כל השאלות..אבל זה המקום היחידי שאני מרגישה שאני באמת יקבל בו תשובות..)

התיק הוא לא של האלמנה

התיק הוא של החלל. מספר התיק הוא המספר האישי של החלל, ודרכו מתבצע הטיפול באלמנות, ביתומים, בהורים ובאחים. למיטב ידיעתי התיק לא עובר ללשכה אחרת גם אם האלמנה עוברת דירה אלא נשאר במחוז שבו קבור החלל. מה שמראה שהמדינה כנראה לא ממש מתייחסת לאנשים החיים ולבעיותיהם (אבל זה בטח לא חדש לכם).

2005אורן

New member
יש ליתומים מס' זיהוי משלהם לתיק

לאחר 5 ספרות התיק, יש קו נטוי, ולאחריו 3 ספרות, 3 הספרות האלה שונות בין האלמנה והיתום. לדוגמא: 12345/406 האלמנה 12345/505 היתום הסיבה שכל חומר באותו תיק, כי עד גיל 21, ענייני היתום והאלמנה אחד הם, כי בלאו הכי תגמולי היתום גלומים בתוך תגמולי האלמנה, מעל גיל 30 היתום חדל להיות נתמך ע"י משרד הבטחון, כך שמדובר ב-9 שנים, בין גיל 21 ל-30, שבהם זכויותיו של היתום כה מצומצמות ומעטות, שאינן מצדיקות פתיחת תיק נפרד, אך מצדיקות פתיחת נספח נפרד, שמקבל מספר משנה. פשוט עניין של יעילות.

lyor5

New member
אאל"ט ,עם הכרטיס הזה ניתן...

להכנס למספר מוזאונים של צה"ל בחינם. אם תרצו אני ינסה לבדוק את הנושא...

2005אורן

New member
אינו מקנה הטבות

מלבד כניסה לאתרי הנצחה. היתום יכול להשתמש בכבוד (אם אפשר לקרוא לו לזאת כבוד) ולהשתמש בכרטיס האלמנה.

דווקא כן..

יצא לאמי להציג אותו בכל מיני מקומות,לאו דווקא אתרי הנצחה והיא קיבלה הנחה..

a l m a n a 7 3

New member
נביאה שוטה,האם תוכלי לשאול את אמך

באילו מקומות, לדוגמא, קיבלה הנחה עם הצגת הכרטיס?

תודה לכולם על המידע הנוסף ../images/Emo140.gif

למעלה