כרטיס SIM והשכרת רכב בישראל

Fellowship

New member
כרטיס SIM והשכרת רכב בישראל

1. קריקט לא מספקים שירותי נדידה בישראל, נרכוש כרטיסי Prepaid SIM,
נראה שלהוט מובייל יש הצעות משתלמות.
תהיתי האם יש חברות בארה"ב המוכרות כרטיסים שיפעלו בישראל (שיחות וגלישה),
כך שאוכל לרכוש עוד לפני הטיסה כאן בארה"ב.

2. השכרת רכב בישראל (איסוף והחזרה בנתב"ג), יש כאן אנשים עם קילומטרז' מאוד ארןך בנושא (תרתי משמע),
המלצות מאיזו חברה כדאי לשכור, ומאילו חברות להתרחק?
או שכולם Same Same?

נחמנית

New member
רק בנוגע לSIM

בנסיעה האחרונה לישראל אבא שלי לקח בשבילנו כרטיסי SIM מסלקום. כלקוח של סלקום הוא יכל לקבל כרטיסי סים יחסית בזול. יצא לנו בערך 40 שקל לכרטיס (אם אני זוכרת במדיוק את המספר), לאחד הוסיפו קצת לשיחות בינלאומיות ולשניהם חבילת גלישה לא מוגבלת (או 6 ג'יגה). זה היה הרבה יותר זול מכל מספר ששמעתי עליו מחברות כאן, כולל 012 שיש לנו איתם חשבון התקשרות לישראל ורצו בערך את אותו מספר בדולרים.

נחמנית

New member
בעצם גם בנוגע לרכב

יש חברות שמחזירים בטרמינל עצמו ויש חברות שמסיעות עם שאטל, צריך לזכור את זה כשמחזירים (לקחת עוד קצת זמן ספייר). בכל החברות, לטעמי, שווה להכנס לאוטו ולרחרח לפני שלוקחים ולבקש להחליף אם יש ריח כבד של עישון. לנו הריח מאוד מפריע, בעיקר בגלל הילדים, ובישראל יש הרבה מקרים של מכוניות ריחניות במובן הרע של המילה.

Fellowship

New member
תודה, המחיר קצת פחות רלוונטי

אני רואה שהמחירים דומים ברוב החברות, סביב ה 50 ש"ח לכרטיס מקבלים כל מה שצריך ויותר.
רציתי רק לבדוק האם אפשר לרכוש עוד לפני הטיסה כאן בארה"ב, לא קריטי אבל נחמד אם אפשר.

iris mom of two

New member
ממש לא נחוץ

פשוט כי בשדה התעופה ניתן להתחבר לווי פיי ולהתקשר דרך ווטסאפ. יש חברה בשדה שמוכרת סים

Fellowship

New member
נכון, רק שה SIM בשדה עולה פי כמה וכמה, יש גם את המכונה

האוטומטית שבה ניתן לרכוש SIM כולל גלישה של 3 ג'יגה (למיטב זכרוני) בעלות של כמעט 300 ש"ח

כאמור, לא קריטי, אם יש חברות שמוכרות בארה"ב, סתם קצת יותר נוח,
אם לא, ארכוש בישראל.

נחמנית

New member
הסים הישראלי שאפשר לקנות כאן הוא אותו מחיר, רק בדולר

המחיר המדוייק: 35$ שיחות לארה"ב וקנדה ללא הגבלה ו-10G. משתלם בערך כמו לקנות סים בשדה תעופה. לא מבינה למה זה טוב, בעיקר אם יש מישהו שיקנה/יסדר לכם את הסים לפני ההגעה ולא צריך לבזבז על זה זמן

Fellowship

New member
אבל הכוונה היא ל SIM לשיחות (וגלישה) בישראל, לא בארה"ב/קנדה

יש לך דוגמא לחברה/אתר אמין שמוכר זאת בארה"ב?
מצאתי כמה שנראים קיקיוניים.

נחמנית

New member
זה סים לשיחות בישראל, ארה"ב וקנדה

ההנחה היא של החברה הזאת היא שישראלי שגר כאן ירצה להתקשר לארה"ב/קנדה או לפחות להיות זמין גם כשהוא נמצא בישראל בנוסף לשיחות בישראל.

אני מדברת על גלובל 012. איתם יש לנו את העיסקת קו ישראלי שכן משתלמת לנו. יש גם את בזק בינלאומי ו-לוקאל 013. עושה לי רושם שהמחירים לסים לא משתלמים בכלל, אלא אם כן אתם מתכוונים להתקשר כל הזמן לארה"ב/קנדה כאשר אתם בישראל. וגם אז אני לא בטוחה שזה משתלם.

Fellowship

New member
נכון, אבל הוא הרבה יותר יקר בדיוק בגלל זה.

בשל השיחות לארה"ב, SIM כזה בד"כ מגיע גם עם מספר אמריקאי וישראלי,
גם ללוקאל 03 (יש לי אצלם קו ישראלי) יש כאלה כרטיסים, והם אכן עולים פי 3 בגלל התוספות (שאינני צריך) של מספר אמריקאי ושיחות לארה"ב.

shilaF29

New member
הכי חשוב לגבי הטלפון

תעשה כל מה שאתה יכול כדי *לא* לתת להוט מובייל את מספר כרטיס האשראי שלי. לי היה איתם סיפור שהם המשיכו לגבות ממני במשך 10 חודשים כי אני טפשה ולא עקבתי אחרי החיובים של הכרטיס הישראלי, ויצאה לי הנשמה עד שהצלחתי לקבל את (רוב) הכסף חזרה

Fellowship

New member
את כרטיס האשראי שלך בוודאות לא אתן להם

מפאת העובדה שאין לי אותו, אבל לא רק בשל כך

תודה על הטיפ, רכשת כרטיס Prepaid? הוא אמור להיות משולם מראש וללא יכולת המשך חיוב.

shilaF29

New member

להוט מובייל נרשמתי לתוכנית חודשית, התקשרתי לבטל ואחרי שנה הם טענו שהם לא מוצאים שום הוכחה לזה שאי פעם ביקשתי לבטל...
בביקור האחרון הלכתי לדוכן בקניון ושילמתי במזומן על כרטיס סים של פלאפון. אם אני זוכרת את המספרים נכון אז הכרטיס עצמו עלה 55 שקלים, ועוד 55 שקלים לחודש של שיחות וטקסט לא מוגבלים ו-6 גיג דטה. בכל ביקור בארץ אני יכולה להפעיל מחדש את הכרטיס ולשלם רק 55 שקלים לחודש (התשלום על הכרטיס עצמו היה חד פעמי) *בתנאי* שיש לפחות חודש אחד של שימוש בכל שנה

Boston Guy

New member
ואם צרצרי היה מספק שרותי נדידה, הם מן הסתם היו יקר מאוד.

וורייזון כן מספקים שרותי נדידה בישראל - תמורת סכום סימלי של 10$ ליום לכל מכשיר.
ולכן אנחנו נושאים עלינו את המכשירים האמריקאים בישראל כשהם נמצאים במצב FLIGHT MODE ורק ה WIFI פתוח,
ובנוסף יש לנו שני טלפונים (מכשירים ישנים שלנו מארה"ב ששמרנו אחרי שידרוגים) עם SIM PREPAID ישראלי. אחד מאותם כרטיסי SIM הוא לפחות בן 5 - אולי אפילו יותר (לא זוכר מתי קנינו אותו...), ואיכשהוא (אולי בגלל שאנחנו מגיעים לארץ לפחות פעם אחת כל שנה) הוא לא "פג" ולא מאבד את המספר.
כנראה בגלל התדירות הזו של הנסיעות, כשאנחנו נוחתים בארץ ומדליקים את המכשירים ה"ישראליים" - יש בהם עדיין יתרת כסף בחשבון מהביקור הקודם...
לרוב אנחנו "מטעינים" את החשבון של כל אחד מהמכשירים הללו במשהו כמו 100 או 200 ש"ח בביקור (הולכים לסניף של החברה הסלולארית במסגרת ביקור בקניון כלשהוא ומשלמים במזומן). עד היום זה היה די והותר לביקור של שבועיים.

בגלל שעד היום הצלחנו לשמור על מספרי טלפון נייד קבועים בישראל - כל החברים, המשפחה וכיוצ"ב (אפילו חברות השכרת הרכב) כבר הכניסו את המספרים הללו ל"ספר הטלפונים" שלהם ולא צריך לעדכן את כל העולם במספר חדש כל נסיעה.

האמת היא שהשימוש העיקרי של הטלפונים האלו הוא בתור HOTSPOT בזמן נסיעות באוטו השכור - גם עבור הילדים שמעבירים את הזמן בגלישה, וגם עבור ה WAZE של האוטו (שאיכשהוא היה אינטגרלי בכל רכב ששכרתי בשנים האחרונות). לפעמים אין לאוטו SIM וצריך לחבר את ה HEAD UNIT של הרכב ל WIFI של הטלפון.

לגבי השכרת רכב - כל חברת השכרה וה"שריטות" שלה. וה"שריטות" הללו משתנות משנה לשנה - אז החוויה שלי בשנה X עם חברה מסויימת לא בהכרח תשקף מה שאדם יחווה בשנה Y.
ההרגשה שלי היא שבשנים האחרונות חברות ההשכרה בישראל שאיתן באתי במגע קצת פחות "חיפשו איך לדפוק" את הלקוח. אבל יש בהחלט מצב שזה פשוט בגלל שבמשך השנים הסתגלתי לרמת שרות כזו שם שיכולה היתה רק להשתפר...

זה גם נורא תלוי על איזה צד קם האדם שאיתו אתה תיפגש במועד ההשכרה ובמועד ההחזרה. כמו בכל מצב של אינטראקציה עם נותן שרות.

Fellowship

New member
הצרצר אמנם מוגבל, דווקא טי מובייל מאפשרים לגלוש על חבילת

הגלישה הרגילה של המנוי, גם בישראל, ללא תוספת תשלום (תוספת רק על שיחות).
בכל מקרה, תודה רבה על התגובה המפורטת, שיהיה לנו בהצלחה עם השכרת הרכב

eladts

New member
אם אתה קורא לגלישה במהירות של דור שני גלישה

שיהיה לך לבריאות. ספק הסלולרי היחיד שנותן אפשרות לגלוש ללא הגבלת מהירות מחוץ לארה״ב וללא תוספת מחיר זה פרויקט פי של גוגל. השתמשנו בהם בישראל, איסלנד ופורטוגל וזה עובד מעולה.

eladts

New member
זה לא ענין של פרימיטיבי

תמורת תוספת תשלום הם ישמחו לתת לך מהירות גלישה נורמלית.

luckydude

Active member
פעם אחרונה שבדקתי הסים פריפייד הכי משתלם היה של 019 טלזר

עם אחת מתוכניות האנלימטד פריפייד שלהם. צריך לעלות משהו בסביבות ה35ש׳ לסים פלוס 50ש׳ לאנלימיטד שיחות (לא כולל שיחות לחו״ל) עם 6GB דאטה לחודש (יש גם תוכניות קצרות יותר).
&nbsp
ניתן למצוא כרטיסים שלהם בחנויות הפלאפונים והאביזרים ברחבי הארץ.

למעלה