כריות ודוגמניות ב-
אנשים

כריות ודוגמניות ב-../images/Emo43.gif אנשים

רוצים חלומות מתוקים יותר? אתם מוזמנים היום לסדנה להכנת כרית מטלאים שתעלה בפורום אומנות שימושית ב-19:00 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=505
נערת פורום דוגמנות 2006 פורום דוגמנות מזמין אתכם לבחור את נערת השנה של הפורום לשנת 2006. הזוכה בתחרות תזכה בלא פחות מאשר בוק מקצועי בשווי 3500 ₪ באדיבות צלם האופנה רפאל בן דור! אז למה את מחכה? הרשמי לתחרות כבר עכשיו, ואולי את תהיי הזוכה! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1502&msgid=91025922
מגשימים חלומות בפורום למען הקהילה: אם יש לכם סיפור מיוחד על ילד או ילדה מיוחדים שיש להם חלום, הכנסו לקישור, ואולי נעזור לכם להגשים להם אותו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=954&msgid=90995487
זו השנה הרביעית שפורום אלאניס מוריסט מקיים את "טקס פרסי אלאניס מוריסט" אתם מוזמנים להצביע גם השנה בקטגוריות השונות. התוצאות יחשפו בתחילת שנת 2007. לפרטים נוספים הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=432&msgid=90677281
בפורום אומנות שימושית מגרשים את החושך, בעזרת יצירתיות ודימיון! מגוון עבודות מוארות ומאירות של חברי הפורום נמצאות בקישור, הכנסו עכשיו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=505&msgid=90970598 Flix מחלק לכם 2000 ₪ כל שבוע! מבצע הסוכנים של FLIX יצא לדרך - כל אחד יכול לזכות ב-2000 ₪ כל יום שלישי. איך? כמה? למה? הכי פשוט: הכנסו לכאן והבינו http://www.flix.co.il/tapuz/2000 בהצלחה!

Shykedmi

New member
נצל"ש -

תגידו - מתי יודע לנגן גיטרה גם בצורה שמאלית וגם בצורה ימנית? ואם לא, אז למה באלבום הראשון איפה שיש את כל התמונות שלו מנגן על כל הכלים, מראים אותו מנגן בצורות הפוכות?... שי

trilliane

Well-known member
מנהל
כי הפכו את התמונות... (ראי)

זה קורה הרבה בפילם ובשקופיות, שפשוט הופכים את התמונה, לפעמים בכוונה (כי כך זה משתלב טוב יותר למעצב הגרפי) או סתם מתוך חוסר תשומת לב. אם אין בתמונה כיתוב או משהו שמראה שהיא הפוכה, לאף אחד לא מספיק אכפת כנראה. חשדתי שזו הסיבה, ורצתי עכשיו לחוברת בדיסק כדי לחפש אישור להשערתי - אפשר לשים לב בקלות שזו התמונה הפוכה ולא הגיטרה, כי יש לה דוגמה לא סימטרית, ובתמונות ההפוכות הדוגמה הפוכה כמו ראי (ימין-שמאל), ולא כפי שהיתה צריכה להראות לו היה מתי מחזיק את הגיטרה הפוך (למעלה-למטה).

Shykedmi

New member
תוכלי להסביר, דוגמה לא סימטרית?

כי ניסיתי לפחות לשים לב לזה ממש טוב. הסתכלתי על הכתפיים, על הידיים, על ההחזקה של הגיטרה? או אולי המוח שלי לא מצליח לתפוס את השינוי. שי

trilliane

Well-known member
מנהל
על הגיטרה עצמה! ../images/Emo168.gif

בחלק מהתמונות הוא עם גיטרה קלאסית ויש לה מין דוגמה כזו ליד החור. לא בכולן אפשר לשים לב, אבל בחלק זה מאד בולט שהיא הפוכה באופן "לא הגיוני" במציאות. אתה גם יכול לראות למשל בעמוד של שיר 9 (אלוף משנה במילואים) שהמעצב הגרפי בפירוש לקח שתי תמונות שצולמו מאותה זוית, והפך אחת מהן, כדי שזה יראה כאילו מתי פעם אחת מזוית אחת, ופעם שניה מהזוית ההפוכה. אמנם שם לא ממש רואים את הגיטרה, אבל שים לב לפרטים הקטנים, זה מאד בולט לעין וברור לחלוטין שבמקור מדובר בתמונות שצולמו מאותה זוית ואחת מהן נהפכה.

Shykedmi

New member
אני מבין מה את אומרת -

ואני מתנצל בפני שאר חברי הפורום אם אנחנו סתם טוחנים מים כאן, אבל יש נגנים שמנגנים פשוט הפוך על הגיטרה, בלי שום שינויים של עיצוב, או אפילו מיתרים. פשוט לוקחים את הגיטרה כמו שהיא והופכים אותה, ולכן לי זה לא נראה מוזר. ויתירה מזו, בדף של "יום מסה", איך שאני לפחות לא מסתכל על זה, בתמונה א' הוא פורט ביד שמאל, בתמונה ב' הוא פורט ביד שמאל, ובתמונה ג' הוא פורט ביד ימין. אבל יכול להיות שאני לא מבין איך דבר כזה יכול להיות, להפוך תמונה בצורה שכזו. אה, בכל אופן - אם אנחנו כבר מדברים על הדיסק הזה, מישהי כאן העלתה לפני כמה זמן שכולנו וודאי יודעים מה הסיפור של "אלוך משנה במילואים", שהוא קשור לשיר אחר או משהו כזה - ואף על פי שהיו שתי תגובות (ושלי ביניהן) שאומרות שאין לנו מושג מה הסיפור, לא התקבלה תשובה!
ובכן, אולי עכשיו נוכל לקבל תשובה?
שי

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה לא מבין מה אני אומרת.

אני יודעת שיש נגנים שמנגנים הפוך, בין אם הם סתם לוקחים את הגיטרה והופכים אותה או שהם גם טורחים לסדר מחדש את המיתרים. אבל הם לא הופכים את העיצוב שלה, כי זו אותה גיטרה... תסכים איתי, שאם כשאני מחזיקה את הגיטרה בכיוון אחד, ויש דוגמה כזאת מתחת לחור, אז כשאני הופכת אותה ומחזיקה את הצוואר בכיוון השני, עכשיו הדוגמה תהיה מעל לחור? בלי קשר למיתרים, לידיים ולשאר עניינים? אז אם אותה דוגמה, במקום להיות מעל, נשארת למטה אבל משנה את הכיוון, כאילו זו תמונת ראי... מסקנה: זו תמונת ראי. בדף של ביום מסה: בתמונה הראשונה וגם בשניה הוא פורט (כביכול) ביד שמאל, אבל מתי ימני, לפיכך שתי התמונות הפוכות. בתמונה השלישית הוא פורט ביד ימין, ולכן היא לא הפוכה. שים לב שרואים בבירור את ההסבר שלי על הדוגמה שיש בחום כהה מתחת לחור של הגיטרה, בין תמונה 1 ל-3. תסכים איתי שאם תמונה 1 היתה נכונה, אז בתמונה 3 הדוגמה הזו היתה אמורה להיות מעל לחור ולא להישאר מתחתיו? כל התמונות שבהן מתי נראה פורט ביד שמאל הן הפוכות. הנה עוד הוכחה שמצאתי עכשיו: בתמונה שמתחת ל"הבלון שלי" רואים בצידי הפילם מספרים, ומספר התמונה הוא 34 בכתב ראי! אילו עוד הוכחות אתה צריך?

רוֹנָה

New member
אני הבנתי מה שהיא אמרה ../images/Emo13.gif

(כך לפחות נראה לי..) והנה דוגמא להיפוך שכזה. (מה שכמובן לא סותר את זה שאולי הוא כן יודע לנגן גם הפוך..)

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif

טוב, זו דוגמה קלה מדי...
ולצערי גם לא רואים פרטם על הגיטרה, כך שקשה להדגים באמצעותה. אבל אני חושבת שהתמונות בחוברת הדיסק וההסברים שנתתי מדברים בעד עצמם. באמת שאני לא מצליחה להבין איך אפשר לפספס את זה...

Shykedmi

New member
אוקיי! אוקיי! ברור!!! ../images/Emo13.gif

עכשיו אני מבין יותר טוב על מה אתם מדברים.

האמת,

במקרה הספציפי הזה את צודקת, אבל, יש גיטרות שמראש בנויות לשמאליים, אמנם בקלאסיות זה הרבה יותר נדיר, אבל בחשמליות זה עניין די נפוץ, פשוט כשהופכים גיטרה חשמלית גם הכפתורים עולים למעלה, וגם הכבל יוצא מלמעלה וממש מפריע לנגינה. בכלל, קשה מאוד למצוא גיטריסט שיכול לנגן באותה הרמה בשני הצדדים, אם לא הופכים את המיתרים, כל הפוזיציות מתהפכות... (יש לי תלמיד שמאלי.. אני לא מצליח להסביר לו על הגיטרה שלו...חח) אה ואגב, אני מסכים איתך לגבי עניין ההלחנה. אני יכול לקחת את יונתן הקטן ולהלביש עליו לחן של סאשה. אני אהייה חייב לכתוב בקרדיט "לחן : סאשה ארגוב". (גם אם משנים את המילים של "הנה הנה" לרוסית, הלחן נשאר של מתי כספי ! ) LOL

trilliane

Well-known member
מנהל
אין על כך ויכוח, וכבר כתבתי שהנושא ידוע לי

בין השאר כיוון שאחד מחברי הטובים הוא גיטריסט שמאלי. כל זה פשוט לא היה רלוונטי לדיון... הדיון היה רק לגבי מתי, בהקשר המסויים הזה.

הגיטריסט צודק

בנושא הגיטרות לשמאליים ע"ע פול מקרטני. באלבום הראשון, חלק מהתמונות פותחו מהצד השני של "הנגטיב" לכן זה נראה כאילו הוא מנגן ביד שמאל.

למעלה