כריכה רכה או קשה?

ToryMaster

New member
כריכה רכה או קשה?

בהמשך לדיון שנפתח ע"י ריווי, ולתגובה עליו, דיון שונה האם אתם מעדיפים לקרוא ספרים בכריכה קשה או עבה ולמה? (שגיברג היקרה, כולי תקווה שזה בסדר לפתוח דיון בלי אישורך)

ToryMaster

New member
ובכן

אני שונאת ספרים בכריכה רכה, אחד הדברים החשובים לי כשאני לוקחת ספר (בספריה, בחנות) הוא הכריכה שלו, אם היא רכה, פשוט לא נוח לקרוא, הדפים מתקפלים ונבלעים אחד בשני, אי אפשר להחזיק את הספר בלי שהוא ייסגר כל הזמן, אז צריך להניח את היד והאצבעות בתנוחה לא נוחה... סיוט
כריכה קשה לעומת זאת, מחזיקה את עצמה, לא דורשת ממך להחזיק את הידיים בצורה לא נוחה ואף כואבת... נפלא

ממש לא משנה

העיקר שהספר טוב. ועכשיו עשיתי סיבוב בסיפריה הפרטית שלי וראיתי שרוב הספרים הם בכרירה רכה כנראה נוח יותר לעשות אותם כך. יש לנו מכל וכל גם קיטש גם מד"ב גם פילוסופיה, שירה וקלאסיקות.

חוטהשני

New member
הסיבה לדעתי שיש לנו ספרים בכריכה רכה היא העלות שלהם.. ספר בכריכה קשה עולה הרבה יותר, וכדי שיותר אנשים ירכשו את הספר המו"לים מוציאים את הספרים בכריכה רכה, והמחיר הרבה יותר זול..

ToryMaster

New member
זה לא יותר נוח

זה פשוט יותר זול, גם ליצרנים וגם לאלו שקונים

RainDrop

New member
../images/Emo45.gifמסכימה איתך,../images/Emo80.gif

ספרים עם כריכה קשה הרבה יותר נוחים. אבל אם תהיה לי אפשרות בין קניית ספר יקר בכריכה קשה לקניית אותו הספר בכריכה רכה ויותר בזול, אקח את הזול. כי מה שחשוב באמת זה לא הנוחות, אלה התוכן.

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

אני לא מסוגלת לקרוא ספר בכריכה רכה, והם גם מחזיקים מעמד פחות זמן. אני חושבת שהייתי מוכנה לשלם סכום יותר גדול על ספר בכריכה קשה, אם זה אומר שהוא יחזיק אצלי יותר, ושיהיה לי יותר נוח לקרוא. ספר צריך גם שיהיה נוח לקריאה, לא רק מבחינת הכתיבה, אלא מבחינה פיזית. אם ספר לא נוח להחזקה וכו', לא ארצה לקרוא אותו שוב ושוב, ולא משנה כמה התוכן מעניין

snowel

New member
מסכימה איתך בהחלט ../images/Emo8.gif

אני דווקא לא רואה הבדלי מחירים בין ספרים בכ.קשה לכ.רכה בארץ. מפני שההוצאות גובות את אותן המחירים לשני סוגי הספרים אז כמובן שהן מרויחות יותר כשהן מוציאות ספרים בכ.רכה. בחו"ל למשל יש בדרך כלל מספר הוצאות שמוציאות את אותו הספר ולכן אפשר למצוא גרסה של כל ספר בכ.רכה ובכ.קשה וכמובן שיש אז הבדלי מחירים משמעותיים. מה שלא קיים אצלינו בארץ. וכמובן שאני מעדיפה בעקרון תמיד שספר יהיה בכ.קשה בעיקר בגלל נוחות הקריאה והעובדה שהוא ישרוד ככה יותר זמן. זה מעייף ביותר לקרוא ספר בכ.רכה ובמיוחד גם אם הפורמט שלו עוד קטן
. מה שכן זה אף פעם לא ימנע ממני לקנות ספר שכזה כי זה באמת לא מה שמכריע
.

למעלה