כריסטינה קירשנר

כריסטינה קירשנר

היי לכולם מצטערת על ההיעדרות הממושכת. בכל אופן היום קראתי שלגברת הנ"ל יש סיכוי לא רע להיבחר. בכתבה ב-ynet היה כתוב שהיא חובבת תיקים ואני שואלת-למה זה מעניין שהיא חובבת תיקים? האם היא באמת הבלה כזו כמו אשתו השנייה של פרון שכל מה שיש לכתוב עליה זה סיפור התיקים והיותה נשואה ל...? האם זה בגלל שהיא אישה? האם בגלל שמוצאה מארגנטינה וזה מה שמצאו לנכון לכתוב פה בארץ דבר שלטעמי לא היו כותבים על הילארי קלינטון? בקיצור סתם תהיות לשעת בוקר לא כ"כ מוקדמת.

yoelmati

New member
אם היא זוכה זה רק מראה על הטמטום הארגנטינאי

ההשוואה שאת עושה בינה לבין הילארי קלינטון ממש לא במקום. כריסטינה רצה לנשיאות מטעם בעלה הרי. הוא לא יכול להתמודד שוב, אז הוא מריץ את אשתו לקמפיין הדי מלוכלך הזה. למה מלוכלך? תחשבו רגע על החודש שקודם ליום הבחירות בישראל. מרוב פרסומות ותשדירים כבר אין חשק להדליק טלוויזיה. אבל מה עשו במשפחה הנשיאותית פה? הגבילו את שעות התשדירים והפרסומות בעיתונים, והורידו את המודעות לבחירות, בקרב המעמד היותר נמוך בעם, לאפס. הם בונים על כמה שיותר פתקים לבנים, כי הם יודעים שבמצב הקיים כל מי שבאופוזיציה לממשל הנוכחי (וכמעט כל המועמדים האחרים הם כאלה) רק יאבד קולות. קירשנר ובעלה לדוגמא גם טוענים שאין אינפלציה בארגנטינה, שזהו שקר של האופוזיציה! פשוט לא יאומן (בפועל עליית המחירים בשנתיים האחרונות היא ממש מטורפת, יחסית להכנסה החודשית הממוצעת, שלא השתנתה). ואם אחרי המציאות שיצר פה קירשנר בזמן כהונתו, העם יצביע לאשתו (שלא סתם כתבו על האהבה שלה לתיקים, היא באמת נראית כאילו היא יצאה מאיזה קניון ברקולטה) - זה באמת מראה כמה שלעם הארגנטינאי אין זיכרון לטווח הארוך. כל אחד בא ויכול לעבוד עליהם. המועמד המוביל אחרי קריסטינה, הוא פרוניסטי מובהק שגם התלכלך פה ושם. אז היום כשאני הולך להצביע אני באמת צריך לחפש מי המועמד הפחות מושחת שאפשר להצביע לו. בקיצור, תמיד כשתחשבו על השחיתות בפוליטיקה בארץ, תדעו שבארגנטינה יותר גרוע מהבחינה הזו. נ.ב תוצאות צפויות אחרי השעה 22:00 בארגנטינה לכל מי שעוקב בלהט.... חחחחח

arg@00

New member
אני לא חושב שכאן פחות מושחת

משם כי נקודת המוצא של המנהיגים כאן ושם היא שאנחנולא העניין אותנו האזרחים הם לא רואים ממטר אנחנו הדבר האחרון עלי אדמות שמעניין את " נציגי העם " . ודוגמאות יש לנו כאן למכביר ובצבע. לצערנו

אלון 58

New member
מישהו כאן עוקב אחרי הבחירות בארגנטינה?

לפני כמעט שעה היתה כתבה על כריסטינה קירשנר בחדשות "מבט",בערוץ 1.

אלון 58

New member
ככל שידוע לי...,

כל אזרח ארגנטינה באשר הוא,חובה עליו להשתתף בתהליך הדמוקרטי שנקרא הצבעה בבחירות.

pepe chatruc

New member
מה יש לעקוב , פוליטיקאי הוא פוליטיקאי...

אותו דבר כולם... מראדונה הצביע לכריסטינה אז אני תמכתי בה גם
... אגב פוליטיקה האדון שזכה בבחירות למחוז של בואנוס איירס מינה את בילארדו לשר הספורט של המחוז , היו דיבורים שבילארדו יכנס לפוליטיקה דווקא מכיוון אחר כיו"ר ההתאחדות לכדורגל אבל קרלוס לא טיפש ולא ניסה לרוץ מול דון חוליו לתפקיד...

yoelmati

New member
פפה, הבעיה היא, שכולם עשו בערך כמוך...

"מראדונה הצביע לקריסטינה? טוב, גם אני אצביע לה" "קריסטינה זו ההיא שחילקה אסאדו בחינם אתמול אצלנו בVILLA? אני בטוח מצביע לה" "קריסטינה אוהבת תיקים? אני מצביעה לה, יש לה אחלה חוש אופנתי" זוהי ארגנטינה חבר'ה. אנשים שלא אכפת להם בכלל מהמדינה אלא אם כן הנבחרת באיזשהו ענף משחקת. אנשים שהזיכרון שלהם כ"כ קצר, שמצביעים לאשתו של הנשיא הקודם, זה שהם כ"כ רצו להעיף (טוב, רובם כאלה). ביום הבחירות לא היה בקלפיות רבות מי שיאייש את הקלפי, אז לקחו אנשים באופן אקראי ובעיקר מתנדבים - מה שאומר שבמקומות רבים לא היה פיקוח של ממש על הקולות. ובהתחשב בעובדה שאחוז ההצבעה לא היה בשיאו, אני לא אתפלא אם פה ושם זוייפו הצבעות של אנשים שכלל לא הגיעו להצביע. לגבי מה שרשמתי מקודם, על איך שקירשנר פנתה לקיבה של המצביעים ופינקה כל שכונת עוני שבה היא הגיעה לבקר באסאדו ויין - יהיה לא ממש הולם להאמין שזה באמת מה שמשכנע אנשים להצביע, אבל העובדות מדברות בעד עצמן: בסלטה, קירשנר זכתה ב-75% מהקולות, בסנטיאגו דל אסטרו ב-80%. ולמי שלא יודע, מדובר בפרובינציות לא מהעשירות של ארגנטינה, וזה בלשון המעטה. אלון, בנוגע למה ששאלת - אם הבנתי נכון בכל ארגנטינה היא זכתה ב-47%, ולכן לא היה צורך ללכת לסיבוב שני. חבל. ועד כאן פוליטיקה, ברשותכם.

pepe chatruc

New member
חשבתי שהיה ברור שאני צוחק...

כמו שאמרתי לי אין דעה בדברים האלו כי כולם\ן אותו דבר בד"כ... גם אני התרשמתי ככה מהארגנטינאים (הזיכרון הקצר) אבל אני לא חושב שזה שונה בהרבה ממקומות אחרים בעולם. אגב דיברתי שלשום עם חבר מאסקל (פרובניציה צ'ובוט אם אני לא טועה) שאמר לי שהוא הגיע להצביע בקלפי כבר לא נשארו פתקיות לאחד המועמדים אז אי אפשר היה להצביע לו... קריו או קירשנר לדעתי הכל אותו דבר לא משנה מה הן אומרות...אבל נסטור אוהד של האקדמיה אז יש לי עוד סיבה

למעלה