כריתת בלוטת אדרנל

כריתת בלוטת אדרנל

שלום לכם, אני מבינה שמדובר בפורום של תמיכה ולא יעוץ רפואי אבל בכל זאת אכתוב את שאלתי ובמידה ואין אפשרות לענות פה אולי תוכלו להפנות אותי למקור מידע אחר? בכל מקרה, העניין הוא בקרובת משפחה שלי, בת 54, שנמצאת בטיפולים בגלל סרטן מפושט. האמת היא שאפילו לא ברור לנו לגמרי איפה זה. בכל פעם אנחנו שומעים על מקום נוסף: ריאות, גרון (היא מעשנת כבדה) גידול קטן בראש וכעת גם - בלוטת האדרנל - שם יש גידול של 8 ס"מ (!!). היא סיימה כעת סדרה ארוכה ונוראית של כימותרפיה - שהקטינה מעט את הגידולים אבל לא הועילה בכלום לגידול בראש. (האם זה דבר ידוע שכך?) והיום התחילה הקרנות בראש. בכל מקרה, הרופא שלה ממליץ לה לנתח ולהסיר את בלוטת האדרנל. מה המשמעות שלה זה? האם מישהו יודע משהו על כך? תודה על כל עזרה!

שלום לך טלי../images/Emo39.gif

אפתח באיחולי החלמה מלאה לקרובת המשפחה שלך! בעניין בלוטת האדרנל, לצערי איני מבינה דבר, אני מקווה שמישהו מחברי הפורום יוכל לעזור לך. אבל, בגידולים במח אני מבינה מעט. האם ההקרנות שהיא עוברת הן הקרנות ממוקדות מסוג גמא-נייף או הקרנות של כל המח??? יש הבדל משמעותי בין שני הסוגים, כאשר להקרנות מסוג גמא יש יתרון יחסי בהרבה מקרים של גרורות במח, למיטב ידיעתי. מדובר בהקרנה ממוקדת, באזור בו הגידול נמצא, שגורמת לגידולים הרבה פעמים להעלם. ההחלטה על סוג ההקרנות בדרך כלל נובעת ממבנה הגידול (האם הוא בעל צורה ברורה וקופסתית). ההקרנות הללו הן מעטות, לרוב חד פעמיות לאזור ספציפי, לא סדרת הקרנות כמו בשאר סוגי הסרטן. צדקת כשכתבת שהכימותרפיה שניתנת לגידולים במקומות שונים בגוף לא משפיעה על גידולים במח, הסיבה לכך היא שהמח מוגן על ידי ממברנה הנקראת BBB - (blood brain barrier) שלא נותנת לחומרים לחדור אל תוך המח. יש מספר מועט של כימותרפיות שעובר את ה-bbb והן בדרך כלל ניתנות לגידולי מח ראשוניים, לא לגרורות. אם תרצי אינפורמציה על ההקרנות הללו, אוכל להפנות אותך לאתרים הנוגעים בדבר. אילת.

הודגיק

New member
אמממ....

כשהייתי חובש בצבא , השתתפי בכמה ניתוחים בבתי חולים . אחד מהם היה הסרת גידול מבלוטת האדרנל . הפרוצדורה (לא כולל הרדמה ותפירה ) לקחה משהו בערך כמו 3 שעות ... האיש יצא בחיים ... ושלומו טוב ( לפי מה שהרופאים אמרו לי ) . למיטב זכרוני , בלוטת האדרנל , אחראית לייצור אדרנלין בגוף . כלומר אם קרובת המשפחה שלך תקפוץ באנג'י , יהיה לה את אותו ריגוש אבל בלי הדופק המהיר , וההזעה המוגברת . יכול להיות שיהיו לה בעיות של לחץ דם --- אבל אל תקחי אותי במילה כי אני לא זוכר מי יודע מה את כל נושא בלוטת האדרנל . אני מצטער שזה כל המידע שאני נותן לך , אבל לפחות זה משהו . אני מאחל החלמה מהירה לקרובת המשפחה שלך .

בוזיקית

New member
בלוטת האדרנל...

הבלוטה הנ"ל אחראית על ייצור הורמוני סטרס, דוגמת קורטיזול. אני יודעת את זה מפני שאצלי יש פעילות יתר של הבלוטה, ובעקבות כך השמנתי מאוד, הופיעו לי שערות בפנים, ותופעות אחרות שונות ומשונות. מידע נוסף על כך תוכלי לדעתי למצוא בפורום אנדוקרינולוגיה פה בתפוז. המון בהצלחה...

למעלה