כריתת חצוצרות- כן או לא?

כריתת חצוצרות- כן או לא?

אז לצערי קיבלתי תשובה שלילית

אמנם ציפינו לזה עם הדימום, אבל למוחלטות הזו שבבטא שלילית יש את היכולת לדכא עוד קצת...
עכשיו אנחנו צריכים להחליט האם להמשיך לסבב נוסף ב-IVF או לעבור לכריתת חצוצרות ורק אז להמשיך IVF.
מסתבר שיש לי הידרוסלפינקס. התרחבות של החצוצרות, שככל הנראה מכילה חומרים שונים המפריעים להשתרשות העובר ברחם. הכריתה אמורה למנוע בעיה זו.
א ב ל
הרופאה לא המליצה כך או אחרת ואמרה- זו החלטה שלך. זה אומר שאני צריכה לקבוע תור למתישהו שיהיו תורים ולבצע את הניתוח (שבועות/חודשים ספורים) ורק אז לחזור ולהמשיך עם פרוטוקול ארוך, שזה גם דוחה את כל עניין ההריון.
לא הצלחנו לגבש החלטה סופית, מבקשת עצות כן או ללכת על הניתוח. האם ידועים לכן סיכויים/מידע נוסף שיוכל לעזור בהחלטה

o o z a

New member
מצטערת על השלילי

החלטה באמת לא פשוטה.
אני יכולה לומר לך שאחרי שהוציאו לי את החצוצרות, נקלטתי.
בהתחלה הכניסו לי סלילים לחסום את החצוצרות אך זה לא עזר (ESSURE) ולאחר מכן הוחלט על ניתוח (אנדומטריוזיס והידרוסלפינקס) וכאמור, אחרי הניתוח הצלחתי להקלט.

לדעתי יש לטפל תחילה בחצוצרות ולא להמשיך ולנסות..

בהצלחה!

anguly

New member

ההסטוריה של בנות הפורום מראה שהניתוח הזה מאד מאד מאד עוזר.
כמעט כל מי שעברה אותו נקלטה במהירות לאחר הניתוח.
לעתים אין צורך בכריתה ואפשר לבצע שיפוץ.
ממליצה ללכת לאחד המומחים בתחום ד"ר סוריאנו או ד"ר זולטי.
שיהיה בהצלחה

sdanahai1

New member
אני הוצאתי אותן

מצטערת לשמוע שקיבלת תשובה שלילית

הסיפור שלי הוא כזה: הפניתי ל-IVF בגלל אבחנת הידרוסלפקינס דו צדדי.
נכנסתי להריון בהפרייה הראשונה, אך העובר לא שרד. הרופא שיער שאולי זה בגלל הרעלה מהנוזלים הכלואים בחצוצרה.
לאחר מכן עשיתי עוד 2 ניסיונות הפרייה (אחד מוקפאים שהניב הריון כימי) ואז עשיתי את ניתוח הסרת החצוצרות. 3 רופאים אמרו לי שאכנס מייד לאחר מכן להריון אך רק לאחר עוד 9 הפריות נכנסתי להריון. ז"א שלקח הרבה זמן לאחר הניתוח עד שהריתי - אבל כאשר נקלט, לא היה לי חשש שהעובר בסכנת הרעלה, ואכן הסתיים בהריון תקין וילדה נפלאה.
אני ממליצה על חוות דעת שניה אצל רופא שאת מעריכה... אני התייעצתי עם פרופ' משיח אשר המליץ חד משמעית להוציא ולא לתקן את החצוצרות כי אז לא הייתה הגבלת ימון על הטיפולים, בחו"ל אני יודעת שעושים הרבה תיקונים. ממליצה על ד"ר חן גולדשמיט כמנתח אם את מחליטה שכן...
באשר לניתוח עצמו, זה ניתוח לפרוסקופי, לא קשה במיוחד. אחרי 5 ימים כבר חזרתי לעבודה... אין ממה לפחד
בהצלחה!!!

זו התלבטות

הרופאה לא המליצה כך או אחרת, ואמרה- זה שיקול שלך.
אנחנו מטופלים בכרמל בחיפה והיא אמרה שהתורים שם ארוכים ויכול להיות שאצטרך להמתין שבועות ארוכים לתור, וכמובן לא להמשיך בזמן ההמתנה את הטיפולים. ואגב, אני מקבלת פרוטוקול ארוך, אז כל טיפול זה עוד חודשיים...
יש למישהי מושג כמה עולה ניתוח כזה בפרטי? ומה כולל הניתוח? אשפוז לילה לפני? אשפוז אחרי? "גיחה" כמו בשאיבה? 5 ימים מנוחה זה לא מעט ואני עובדת בעבודה פיזית.
פרופ משיח הוא מהמרכז?
לא הצלחתי דווקא למצוא יותר מידי חומר על הניתוח, וממה שכן, היו דעות חלוקות. מה שכן מצאתי מידע בעיקר על נשים עד גיל 35 ואני כבר בת 38...
ממשיכה להיות מבולבלת

sdanahai1

New member
לגבי ניתוח פרטי

אני חברת מכבי, ועשיתי את הניתוח פרטי וקיבלתי החזר כמעט מלא. נותחתי באסותא. העלות הייתה בערך 6 או 7 אלף ש"ח
את צריכה למצוא רופא שעובד בהסדר עם קופת החולים בה את חברה.
אין שום צורך להמתין כל כך הרבה זמן... תתקשרי לקופת החולים ותבררי על כך. את כמובן צריכה הפנייה מהרופאה שלך.
פרופ' משיח אכן במרכז, אך אני מכירה בנות שבאות אליו מכל הארץ.

הרופאה שלך זו פרופ' דירנפלד?

שלגייה13

New member
בת דודה שלי בחו"ל

עברה ניתוח כזה אחרי חמש הפריות כושלות וכשהם כבר נרשמו במקביל גם לאימוץ (אין שם מימון לכל כך הרבה הפריות כמו כאן, גם בביטוחים פרטיים מצוינים). היא נקלטה מיד בהפריה שאחרי הכריתה. שנה וחצי אחרי הלידה היא שוב נקלטה בהפריה ראשונה. אז כנראה שיש מקרים שזה מאוד עוזר. לא יודעת פרטים מעבר לכך
שיהיה המון בהצלחה

sdanahai1

New member
חוות דעת 2

אז כמו שאמרתי כדאי ללכת לרופא פרטי מוערך ולשלם הרבה כסף כדי להיות בטוחים מה כדאי. זה נחשב ייעוץ ומקבלים חלק (עד 600-700₪) חזרה.
המון בהצלחה!!! אם יש עוד שאלות אשמח לענות

nana301

New member
כריתת חצוצרות

היי אני גם ניסיתי להימנע מהניתוח, אבל אחרי ארבעה טיפולים שנכשלו והריון אחד מחוץ לרחם) כנראה בגלל הנוזל בחצוצרה שמעלה סיכוי להריון חוץ רחמי), עשיתי את הניתוח, והאמת שהשד לא כל כך נורא.... עבר בקלות, לא סבלתי מכאבים, אשפוז של יממה. מאוד ממליצה על הרופא שניתח אותי, והוא גם רופא פריון שלי. והכי חשוב טיפול ראשון אחרי הניתוח ויש לי ילדה מקסימה בת שנה.

מעורר מחשבות

זו בהחלט החלטה לא קלה.
לצערנו גם בחרו עבורנו פרוטוקול ארוך, מה שמאריך עוד את כל עניין ההמתנה ל"יצליח לא יצליח". אנחנו חושבים שננסה לתת הזדמנות לעוד רק סבב אחד ואם לא יצליח נעבור לניתוח.

למעלה