כריתת ראש הרדיוס ביד ימין

baby girl3

New member
כריתת ראש הרדיוס ביד ימין

שלום רב, אני בת 27 עברתי ניתוח לכריתת ראש הרדיוס אחרי שבר וכן מניפולצייה של המרפק ושחרור הקפסולה הקדמית. המנתח טען שהושג במהלך הניתוח יישור של כ -10 . כיום אחרי טיפולי פיזיותרפיה (באופן פרטי) עדיין ללא יכולת יישור וללא סופינצייה, פרונצייה 75 מעלות. הכאבים הם יומיומיים כדורים שניתנו לא טרמדקס 100 מ"ג כבר לא משפיעים עליי אני ממש סובלת.. שאלה שלי היא: מה היית ממליץ על המהלך הבא על מנת שאוכל ליישר את היד? האם קיים טיפול כלשהו שהוא לא ניתוחי ליישור היד? (באם פיזיותרפיה לא עוזרת) הפיזיותרפיסט שלי אמר שהוא מרגיש שהמרפק תקוע ולא משוחרר כמעט כמו לפני הניתוח הנ"ל. האם קיים טיפול ניתוח שיכול להציל את מצבה של היד שאוכל ליישר אותה? אני בחורה צעירה ורוצה מאוד ילדים והפחד שלי הוא שלא אוכל להרים אותם. כבר עכשיו איני יכולה להרים כוס שתייה ביד ימין ולא יכולה להגיע עם הכוס לפה. אשמח לקבל ממך תשובה והכוונה מה עליי לעשות. אני חיפאית אשמח לקבל כל הכוונה למומחים שאולי אתה מכיר באזור מגוריי שיכולים לעזור לי. בתודה מראש וחג פסח כשר ושמח.

פרפרזה

New member
לא בהכרח הפורום הלא נכון

האם את יכולה לפרט את הסיבות שהביאו לניתוח, וכשאת אומרת 10 מעלות, האם את התכוונת ל10 מעלות שחסרות ליישור סופי? לכמה את מגיעה היום וכמה טיפולי פיזיותרפיה עברת?

baby girl3

New member
ראש הרדיוס

הניתוח שעברתי עכשיו הוא הניתוח השני, לפני שנה שברתי את ראש הרדיוס ועברתי ניתוח לקיבוע פנימי באמצעות בורג. הניתוח השני בא בעקבות זה שמשך 10 חודשים של פיזיותרפיה השגתי ממש מעט הייתי במצב של -50 מעלות יישור, כיפוף 90 מעלות וללא סופינצייה בכלל!!! לכן נאלצו לכרות לי את ראש הרדיוס ולשחרר את הקפסולה הקידמית. הבורג שהיה בפנים בלט החוצה ופגע ברקמות. כיום אני עדייו ממשיכה טיפולי פיזיותרפיה (פרטי) 4 פעמים בשבוע במכון פיזיותרפיה ובשאר הזמן אני עושה בבית תרגילים עם פלסטלינה כדור ספוג רצועות גומי. ובקרוב אני אתחיל לעבוד עם מכשיר ה C.P.N שהשגתי מיד שרה (המליצו לי עליו מאוד) עכשיו המצב שלי הוא(מינוס) -45 מעלות יישור סופינצייה ללא, פרונצייה 75 מעלות, כיפוף 70 מעלות. האצבעות זה הדבר היחיד שמתפקד כרגע ביד למעט הקמיצה והזרת שקצת חלשות מהשאר. הדרך כרגע נראת לי מאוד מאוד ארוכה אני עם כאבים והפיזיותרפיה קשה מתמיד, חיה על כדורים לשיכוך שאט אט מפסיקים להשפיע. מקווה לימים טובים יותר.

פרפרזה

New member
שיקום רדיוס

אני לא מכירה אותך, ובלי לראות צילומים ולבדוק מה עשו קשה לי לענות, אבל אחד הסיבוכים של ניתוחים, ושברים המערבים מרפק הוא הסתיידויות במפרק והגבלות תנועה. ציינת קודם שהרופא שניתח אמר שהצליח להגיע למינוס 10 מעלות יישור, האם הסביר מדוע? האם צילמו אותך מאז והגיעו למסקנות כלשהן? C.P.M הוא באמת מכשיר טוב, וחשוב להקפיד איתו על עבודה נכונה (עם הדרכה נכונה, הכוונה*) הוא מסייע גם בהורדת כאב (תנועה מפחיתה כאב) נסי לעבוד עם היד בתוך אמבטיית מים, מו מתחת לזרמי מים חזקים, ומעט לחמם לפני מתיחות ותרגילים. מקווה שתרגישי טוב במהרה

baby girl3

New member
ראש הרדיוס

הכוונה במינוס 10 שתוך כדי הניתוח עשו מניפולצייה והשיגו עוד 10 מעלות ממה שהיה לי לפני הניתוח, לפני הניתוח היה -50 אבל המצב חזר לקדמותו כי אחרי הניתוח הניחו לי את היד על כרית בתנוחה של 90מעלות והכאב מנע ממני להזיז אותה כמה ימים ועכשיו הכל תקוע שוב. תודה רבה. יפעת

למעלה