כריתת רחם,עם/בלי שחלות?

כריתת רחם,עם/בלי שחלות?../images/Emo68.gif

שלום! שאלתי כאן בעבר שאלה ,נענתי לחלקה הראשון בלבד.ולכן חוזרת היום.מבקשת לדעת לאשה בת 53 (אני) שרירנים ברחם ,מתאים ל-14 שבו' הריון.מחייב מן הסתם כריתתו.האם מחייב ומומלץ לכרות גם שחלות?ו האם תיפסק פעילות מינית? האם מחייב טיפול הורמונלי? כיצד ניתן לצרף פלסטיקאי לשאיבת שומן מהבטן באותה הזדמנות? כל אשה יכולה לבקש זאת?והאם סל הבריאות מכסה זאת או כיסי?

כריתה

לאישה בת 53 שבגלל גודל הרחם השרירני שלה נהוג לכרות אותו מוסיפים גם כריתת שחלות בד"כ כי בגיל זה עפ"ר השחלות ממילא לא מתפקדות לא נהוג לצרף לזה כריתת שומן אך בניתוחים פרטיים יש המשלבים פלסטיקאי לניתוח הסל בד"כ לא מכסה שילוב כזה יכולה להיות ירידה בדחף המיני שלעיתים תתוקן ע"י טיפול הורמוני ובכלל השאלה מורכבת -למה לא תפני למרכז מתאים?

תודה...אני לא יודעת לאן ../images/Emo5.gif

האמת היא כי ישנה כל הזמן אינפורמציה חלקית ולא מלאה.אני רוצה שישבו איתי ויסבירו לי את ההשלכות ויציגו בפני את האפשרויות השונות. אני חברת קופ'ח כללית וגרה ברמת גן-הפנו אותי רק לבילינסון. גם שם מחליטים בשבילי,או מפנים אותי לרופאת נשים בקהילה. מי בכלל מכיר אותה?וכי אני אצלה פעם בשבוע או חודש? והיא אינה טורחת להסביר,מחליטה עבורי ועוברת הלאה ... אני עדיין פעילה מינית ולא רוצה ליפגום בכך.גם לא רוצה ליטול הורמונים אם השחלות יכולות עדיין ליצור אותם.לא קיבלתי ווסת 3 חודשים והנה החודש כן. אז כעת התוכל לומר לי לאיזה מרכז יכולה אני ליםנות ושהקופה תיתן לי אישור לכך?

מרכז

המרכז שלנו באיכילוב יכול ליעץ אך איני יודע מה המדיניות של קופ"ח באשר להפניה תוכלי גם לפנות ליועץ ,המוכר לפי תנאי הקופה ומומחיותו בנושא , אם יש לך ביטוח משלים ולקבל החזר

תודה רבה..../images/Emo127.gif

זאת אעשה,קבעתי לי זינון לרופאת משים שלי ואבקש הפניה הרבה תודה...

למעלה