כריתת רחם

בוזיאנו

New member
כריתת רחם

האם מישהי עברה? ויכולה לספר על תופעות הלוואי ועל ההשפעה החיובית או שלילית על המחלה?

לואי84

New member
הממ..

אני ממש מקווה שאת לא שואלת בשבילך? אלא אם כן הגיל שרשום הוא לא באמת הגיל שלך

aa02

New member
למה רחם? את מאובחנת כסובלת מאדנומיוזיס?

לואי84

New member

קשה לי לחשוב על בחורה בגילך שתעבור כריתת רחם. אני רק יכולה לדמיין עד כמה כואב לך כך שתשקלי לעבור את זה.
הייתי מנסה את כל הדברים האפשריים לפני. זה צריך להיות מוצא אחרון ממש. זה היה רעיון של רופא או שלך?
אגב, זה לא תמיד פותר את הבעיה של אנדו' (אלא אם יש לך גם אדנומיוזיס?) כי בגיל הפוריות בדר"כ משאירים את השחלות כדי שלא תסבלי כבר מעכשיו מתופעות של גיל המעבר ומירידה בציפיפות העצם ועוד.
מה כרגע הטיפול שאת מקבלת?

nsy1987

New member
הי בוזיאנו, הוצאת לי את השאלה מהפה

גם סוריאנו, גם שינמן וגם חמני אמרו לי שאם הייתי עכשיו בת 35-40
אז הייתי צריכה לשקול ברצינות כריתת רחם כי רוב הסיכווים שרוב הכאבים שלי הם כאבים
של אדנומיוזיס, מהרחם, ושמתישהו זה יקרה, כי זה הפתרון האולטימטיבי לאדנומיוזיס.
עכשיו, אני בת 28, יש לי 3 בנות מהממות, ודי גיששתי להבין על זה יותר ואם יש מה לשקול כבר לפני 35-40
ושלושתם אמרו לי שזה יפגע בי. לא מדברים על זה בגיל כזה. ויש דרכים נוספות להקל על הכאב.
שבוע הבא אני הולכת ללפרסקופיה אצל שינמן (יום שני, תחזיקו לי אצבעות)
לאבחון וטיפול, והוא אמר שאם באמת יהיה אדנומיוזיס שכמעט לא אפשרי לטפל בו והכאבים ימשיכו אז נבדוק אופציות נוספות להקל, אבל שבגיל שלי, ואני גדולה ממך ב-5 שנים וכבר יש לי ילדות, לא שוקלים את זה אפילו...
אז גם אני מתחבטת ומתלבטת ומעכלת, אבל לא נראה לי שארוץ על זה לפני 35. (ואני חייבת גם איזה בן קטן לפני
...)

aa02

New member
איך אובחנת כסובלת מאדנומיוזיס?

למיטב ידיעתי אפשר לאבחן אדנומיוזיס רק בביופסיה, MRI ושמעתי שגם ורד אייזנברג יודעת לאבחן ברמת וודאות גבוהה. כל השאר, היסטרוסקופיה וכו׳ יכולים רק לעלות חשד כאשר בלפרסקופיה לדעתי לא ניתן כלל לאבחן אדנומיוזיס.
שיהיה בהצלחה ביום שני ושיעבור בקלות!

nsy1987

New member
אנחנו רק בשלבי גישוש ראשונים בחצי שנה האחרונה.

אבל, כשלפחות 3 מומחים מנוסים אומרים לך שהתלנות שלך יותר מתאימות לאדמיוזיס
מאשר לאנדו' אז יש חשד רציני. (כמובן בבנוסף למישוש ידני של נגעי אנדו על הרצועות שמחזיקות את הרחם)
הסיכום היה שמתחילים בלפרסקופיה לראות מה קורה בכלל ומשם ממשיכים.
יש לי תלונות טיפה שונות ממכן בחלק מהדברים, למשל שאצלי הכאבים הם אחרי קיום יחסים ואחרי עמידה ממושכת
ששלושתם טוענים שאופייני יותר לאדנומיןזיס. הרחם כואב לי כל המן. 24/7 בעוד ששאר הבטן והאגן כואבים אבל לא בכזו רמה ועוד...
וגם אחרי הבדיקה אצל כל אחד, הם אמרו שהכל כ"כ רגיש שרק נוגעים בי אני בוכה שזה יות מתאים לאדנמיוזיס.

שלחו אותי לעשות MRI, אבל החלטנו שלפני שאני מתחילה להכנס לביוקרטיה הזו, נראה קודם מה קורה בפנים....
אני מאד מתחה מה יגלו בפנים. וגם חושת מאיך ארגיש אחרי הניתוח... אף שיעבור כבר.

aa02

New member
אני לא מומחית ולא רופאה וההחלטה צריכה להיות שלך

אבל אני הייתי מתחילה דווקא מ - MRI ומפעולות פחות פולשניות, בין היתר לאור העובדה שבלפרוסקופיה יראו האם יש נגעים באזור האגן אך לא יאששו את האבחנה של אדנומיוזיס וזאת מניסיון (גם לי ״הדביקו״ חשד לאדנומיוזיס). בנוסף, גם בלפרסקופיה למרות שזו פרוצדורה פשוטה יחסית יש סיכון ויכול לגרום גם להידבקויות נוספות כמו כל התערבות כירורגית (אם כי פחות מלפרטומיה).
כפי שכתבתי בעבר שמעתי שורד אייזנברג מאוד טובה בזיהוי אדנומיוזיס - התכוונתי ללכת אליה אבל אז נכנסתי להריון והפך ללא רלוונטי בשלב הזה, כך שאני לא יכולה להעיד ממקור ראשון.
אגב, ניסית לבדוק את ההשפעה של דיכוי עמוק, למשל על ידי דקפפטיל, על הכאבים והסימפטומים שאת מתארת?
מאחלת לך שיעבור בקלות וימצאו את מקור הכאב.

nsy1987

New member
הי

הלפרסקופיה היא לא לאבחון האדנומיוזיס אלא לאבחון וטיפול באנדומטריוזיס.
בלי קשר, יש חשש גם לאדנומיוזיס וטוען שיש לי סיפמטומים מאד מאד מתאימים לזה ושא"א כמובן לדעת בלי שבודקים לעומק.

דיכוי עמוק של כל מיני תכשירים, אני מעדיפה שלא, ההורמונים משפיעים עלי זוועה. כשלקחתי את הויזאבל הייתי מחורפנת ועצבנית.
חוץ מזה אני סובלת מקרישיות יתר אז הרבה הורמונים לא טובים לי.
אני מודעת לכך שאצטרך למצוא את אמצעי המניעה/הדיכוי המתאים לי, אבל מעדיפה כמה שפחות לדחוף לגוף שלי הורמונים...

למעלה