כריתת רחם

leili23

New member
כריתת רחם

הי בנות
אני חולת אנדו כבר עשרות שנים (עברתי מספר ניתוחים כולל כריתת אנדומטריומות, פוליפ וכריתת חצוצרה) ואחרי מספר כשלונות של IVF בשנתיים וחצי האחרונות שממש פגעו לי באיכות החיים , הגעתי להחלטה לוותר על הרעיון להביא ילדים ולהוציא את הרחם.

אני מכירה את כל המומחים של האנדו- ד"ר סוריאנו, ד"ר קאופמן, ד"ר שרון מהילל יפה - עברתי אצל כולם בשנים האחרונות
אני שוקלת לפנות לד"ר זולטי שיבצע את כריתת הרחם. מישהי יכולה לשתף אם עברה אצלו תהליך דומה?. (הוא היה העוזר של סוריאנו בניתוח הראשון שלי ). קראתי עליו דברים טובים פה בפורום אבל אשמח לשמוע ממשהי שבאמת עברה כריתת רחם.

תודה

aa02

New member
קודם כל שולחת לך חיבוקים ענקיים

אני לא ממש יודעת למה את חושבת שהוצאת הרחם תפתור בהכרח את בעיית האנדו׳, אבל ברור לי שעמדת בפני החלטה לא פשוטה בכלל. אני לא יודעת מה עברת בשנתיים וחצי במסגרת IVF, אך ברשותך, אם הבעיה היא ברחם - האם לפני שאת מוותרת על ילדים חשבת על פונדקאות?
אני מטופלת של ד״ר זולטי במרפאה בתל השומר ואני ״לקוחה״ מרוצה, אבל לא נותחתי אצלו אז לא יודעת להעיד על יכולותיו הניתוחיות - הגעתי אליו למעקבים לאחר שתי לפרסקופיות שביצע פרופ׳ מוטי גולדנברג. אני חושבת שאם הייתי צריכה לעבור ניתוח כריתת רחם הייתי חוזרת לפרופ׳ גולדנברג.

לואי84

New member
aa העלתה נקודה חשובה

ההורמונים מופרשים משחלות ולכן לרוב כריתת רחם בלבד לא פותרת את בעית האנדו'. בכריתת שחלות צריך לקחת בחשבון תופעות של גיל המעבר כולל ירידה בצפיפות עצם.

פרופ' גולדנברג זו המלצה טובה לדעתי, הוא מומחה ללפרוסקופיה.

למעלה