כריתת שחלות

kisslali

New member
כריתת שחלות

שלום רב, אני בת 43. יש לי שני ילדים. לפני שבועיים עברתי כריתת שחלות בעקבות בדיקה גנטית (אותה יזמתי למרות התנגדות הגיניקולוג בקופ"ח) בה נמצא שאני נשאית של גן פגום (BRC1- נדמה לי). לפני הניתוח עשיתי בדיקת אולטרסאונד שהראתה שהשחלות תקינות ובדיקות דם שהראו שאין התחלה של גיל המעבר. כשבוע לאחר הניתוח ביקשתי מהגינקולוג בקופ"ח מרשם להורמונים מתוך הנחה שלמרות הסיכון עדיף יהיה להוריד את המינון ההורמונלי באופן הדרגתי. הרופא התנגד וכשהתעקשתי רשם לי . אני לוקחת את ההורמונים מזה כשבוע וחווה גלי חום וחוסר מנוחה (מתה מעייפות ולא מסוגלת להרדם או לישון לילה שלם). בהתחלה לקחתי את הכדורים בערב ואחרי כמה לילות בהם לא הצלחתי להרדם התחלתי לקחת אותם בבוקר. היום התחילו גם הפרשות כהות, כמו בתחילת מחזור. נאי מאד לא רוצה לחזור לאותו רופא (שמן הסתם מומחה בהריונות ולידה ופחות בגיל המעבר) ולבקש שיחליף את המרשם. האם אני צודקת בכלל שיש רופאי נשים שמתמחים בגיל המעבר? האם יש כזה רופא גם בקופה"ח שלי (מאוחדת)? האם לגשת למח' נשים באיכילוב (שם נותחתי) ולבקש ייעוץ? מה אתה מציע? המון תודה מראש, ללי

kisslali

New member
שכחתי להוסיף

שההורמונים שניתנו לי הם kliogest. תודה שוב, ללי

יעוץ

אם תפני למרכז לרפואת גיל המעבר , אותה אני מנהל באיכילוב ,תוכלי לקבל יעוץ אני מניח שגם בקופת החולים שלך יש מרפאת גיל המעבר

kisslali

New member
בשמחה אפנה אבל עד אז

להמשיך לקחת את ההורמונים? תודה ללי

הורמונים

עד ליעוץ המשיכי בטיפןל אני מניח שיוקל לך עם הזמן לוקח לעיתים זמן מה עד שההשפעה מורגשת

למעלה