כרית לתינוק

דליה .ד

New member
תגובה../images/Emo29.gif

אם תעיינו במה שבאמת כתבתי ולא במה שאתם בחרתם לקרוא - הייתם רואים שאמרתי שעיקרון הרצף מותאם לתרבויות פרימיטיביות... לא התייחסתי לרמת האינטיליגנציה של אנשים שמיישמים את העיקרון הזה בחייהם. אני אשת חינוך וותיקה, עם תואר שני, מורה לחינוך מיוחד ואם ל- 5, מצידי כל אחד יכול לעשות עם ילדיו ככל העולה על רוחו , כל עוד לא מכריחים אותי לעשות כך - אין לי בעיה. חשבתי שפורום הוא מקום בו כ ו ל ם יכולים להתבטא בצורה חפשית ולא כולם חייבים להסכים עם כולם. יש כאן הורים צעירים שחשוב שישמעו את כל הדעות ואז יחליט לעצמם מה טוב עבורם! יכול להיות שלא הייתי צריכה להשתמש במילה "זיבולי שכל" אך אני עומדת אחרי כל מילה אחרת שכתבתי!

רותי ע

New member
דליה וכולם..

אני חושבת שלא כדאי וצריך להיפגע. הפורום הזה מורכב מאנשים שונים עם דעות וגישות שונות וזה היופי שלו. היו כאן לא אחת דיונים יפים שהציגו גישות שונות ומנוגדות ללא התלהטות רוחות. אנחנו צריכים רק לזכור שבאינטרנט, שלא כמו בחיים האמיתיים, לא רואים את האדם המדבר. לא שומעים את הטון ולא רואים את הבעות הפנים. לכן קל להיפגע. אני למשל קפצתי אחרי שבפורום אחר מישהי כינתה את דעתי כ"פרימיטיבית". מה שנישאר כאן הן המילים נטו. לכן תמיד כדאי ´לרכך´ עם הוספת מילים כמו "לדעתי" ולהוסיף סמיילים שמדגישים את האוירה שאת רוצה להעביר עם המילים. כי כולנו רוצים להרגיש כאן ב
להרגיש שזה מקום בוא אפשר לשפוך את הלב על הכל
ולגבי עקרון הרצף-המבקרים הגדולים על התאוריה הזו טוענים שהיא מתאימה לתרבויות שבטיות אך לא לאורח החיים המודרני. עדיין כל אחד יכול לקחת את העיקרון (אם מתאים לו) ולממש את החלקים ממנו שרלוונטים לגביו.

אם הוא יישן יותר זמן -

זה בכלל לא בטוח. אנחנו קנינו לאריאל כרית פרוותית עם פרצוף של מיקי-מאוס, והיא משתמשת בזה בתור כרית, ןמאוד אוהבת. לכל מי שענה בנושא הכרית - איפה מוצאים כאלה כריות דקות, וציפיות?

דליה .ד

New member
בחזרה לכרית../images/Emo41.gif

אפשר להשתמש בכרית שמישהו אחר כבר ישן עליה ואז היא כבר דקה... רק לכבס לקנות ציפיות יפות ולהשתמש. אני ממליצה על פוך סינטטי כי יש ילדים רגישים לנוצות אווז או בכלל לפרווה ונוצות של בעלי חיים. וזה מונע בעיות של נשימה. אני מכבסת את הכריות במכונה בלי בעיה. כביסה קלה כמובן, טוב, לא אני - כי אני קיבוצניקית ויש לנו פה המצאה נפלאה - מכבסה! כל מה שצריך לעשות זה להשליך לכביסה מטונף ולקבל חזרה נקי, מגוהץ, מריח טוב, מתוקן (אם היה צורך) ועם חיוך... סתאאאם. אבל זה שירות מדהים במיוחד לאם כמוני עם כנופייה בבית...
.... ועוד כל מה שנמרח, מושפרץ, מכתים...

_גלית_

New member
שום סיפורים על מכבסה

לא יגרמו לי לגעגוע לקיבוץ...
אך למרות זאת אני שומרת לו את חסד נעורי...

דליה .ד

New member
הקיבוץ הוא לא

מכסת הכביסות שלו...
היום הקיבוצים עוברים שינויים רבים וזה מאוד קשה להסתגל. היום למשל הייתה הפעם הראשונה בה חייבו אותי עבור ארוחת הבוקר שלי. חדר האוכל עובר הפרטה... וזה ממש לא פשוט להתרגל לדברים חדשים. החינוך, התרבות והבריאות לא מופרטים בשלב זה. בכל מקרה אני חושבת שטוב שהקיבוץ משתנה ועדיין שומרים על איכות מסויימת. הבדלים בין "עשירים" ל"עניים" יש גם אתלינו - למרות שאין בנייה פרטית. רק לדוגמה אציין שאנחנו חיים בדירה של 70 מ"ר (7 נפשות), ושהתקציב שלנו עומד על 4,500 ש"ח בחודש. ומי שטוען שהקיבוצניקים מיליונרים מוזמן להתארח אצלי ולראות איך אמא שלי עדיין תומכת בנו.. רק עכשיו קנתה לי טלוויזיה כי לי לא היה כסף... אני מורה לחינוך מיוחד ורק אומר שהמשכורת שלי היא הכי גדולה בבית הספר בו אני מלמדת (ויש לי פחות ותק מאחרות) ובעלי מנהל את הלול בקיבוץ...כך ששנינו עובדים ומחוללים הכנסה נאה לקיבוץ אבל התקציב הוא בלתי נסבל ולכן אני מקווה שההפרטה תשפר את מצבינו..

גם אני לא מתגעגעת... אולי רק לנוף

המדהים בו גדלתי (בכל אופן, עמק יזרעאל זה אחד האיזורים היפים ביותר בארץ לדעתי
). אבל טוב לי בחיים הפרטיים שיש לי בעיר בלי צורך חתת דין וחשבון לאף אחד... ממש ממש טוב לי
שירלי.

למעלה