כרית נוצות- שיר חדש וחם מהתנור

TziMHoNoa

New member
אני לא יודעת מי קובע את המחיר

אבל הוא בטוח מוגזם. חוצמזה, 10 שנים, ציפיתי למשהו יותר מעניין (וטוב שיש את הערב השני כאלטרנטיבה)

אז בואי אני אומר לך משהו

(קודם כל- היי, נעים מאוד. יודית קלר, כתבתי פה פעם ומתוך עצלנות הפסקתי. אני מופיעה במחווה האלטרניטיבית, וההרכב שלי ואני יוזמות ומפיקות את המחווה כולה) איפה הייתה נינט כשענבל נהרגה? ואיפה היה עברי לידר (עם כל הכבוד אליו..ויש כבוד) כשהיא נהרגה? אני אגיד לך איפה אני ושאר ההרכבים היו.. כנראה עושים שיעורים או ישנים כי כבר מאוחר. כי היינו בני 6-9 כשזה קרה, ולא הכרנו את ענבל, או את המכשפות. ההיכרות עם המכשפות באה רק כמה שנים מאוחר יותר, ומי שמופיע הבין שמוזיקה זה בהחלט משהו משמעותי בחיים שלו, ובעיקר המוזיקה שלהן, הולך להופיע במחווה שלנו. להראות שיש המשכיות לרוק השני שדועך במדינה הזו (את היוצרות והזמרות של הרוק הנשי אפשר לספור על כף יד אחת) שום רווח, נטו אמונה במוזיקה. יום מעולה נפגש ב11/10. יהיו הפתעות שתאהבו (ולא, לא בנות ערומות או ג'ירפות בחוטיני)

bזוהר

New member
כל מי שמופיע בערב בבארבי

מופיע כי הוא מרגיש מחובר באיזשהי צורה,מזה משנה איפה הוא היה כשענבל נהרגה?מזה השטויות האלה? מרגיש מחובר לענבל,למוסיקה..מרגיש נכון לקחת חלק בערב הזה..לא כל מי שמופיע צריך שהמכשפות יהיו כל החיים שלו העניין עם הכסף הוא מטופש לדעתי כי הם לא מופיעים שם בשביל הכסף זה ברור אם כבר הייתי מוצאת סיבה אחרת לכך שנינט מופיעה בערב הזה אם לא מחיבור ורצון(ורק נינט)אבל אני כן מאמינה שהיא מופיעה בגלל זה

לא אמרתי שהמכשפות זה כל החיים של המופיעים

אבל במחווה ל'חלונות הגבוהים' כשראיינו את נינט, היא ביקשה בשידור מג'ודי שיעשו קאמבק. הו כן, החיבור של נינט למוזיקה של פעם.. הורגע אותי. שמעי, היא זמרת מוכשרת. אין מה להכחיש, עברי לידר כותב ומלחין נהדר, אבל איפה הם ואיפה המכשפות? אני לא רואה פה שום חיבור. ולומר לך את האמת? לפתוח ערב במועדון לא עולה 120 שקל, אני אומרת לך את זה בתור מישהי שעושה את זה.

misheani

New member
מי הם לעזאזל ג'ודי?

ברור שזה לא עולה- המחיר מוגזם, ועל זה הסכמנו- ובכל זאת, הרבה אמנים, הרבה מפורסמים, והם דורשים את המחיר שהם רגילים לקבל. טוב, רע? זה עניין של היצע וביקוש. קפיטליזם חזירי בהתגלמותו, אבל "קיבוץ גלויות" של הבארבי זה לא באמת קיבוץ.

0mroosh

New member
אף אחד מהמופיעים במחווה ל"החלונות הגבוהים",

למשל, לא היה יותר מבן 4, כשהם הופיעו, בערך. אבל יש סמלים, הוויות נצחיות, ויפה לראות איך גם היום יש כאלו שלוקחים חלק בהחייאתם. אני דווקא ממש בעד הכלאות מגניבות. שקרני פוסטל שרה את "חגיגה", בא לי לאונן ולגמור לעצמי במצח. ואני מאד אוהב את גברת פוסטל, ומאד אוהב את גברת חדד ויש אינטרפטציות ממש מוצלחות ומרנינות. אני רואה את זה מרענן מאד. אף אחד לא יעשה המכשפות, לא את, לא נינט ולא אבי ביטר, מה שכן, אפשר לנסות ללוש את מה שקיים לכדי משהו קרוב אך שונה. זה כל היופי, בעיני. אני לא מוצא את המקום שלנינט יהיה חיבור וזיקה פחותה מאשר לך, או לכל אחד אחר. זה לא עניין רכושני, ולא כלום. אף אחד לא צריך להתמוטט בלוויה של ענבל פרלמוטר, בכדי שתהיה לו הזכות לבצע קצת ממנה. ואני מניח שמשלמים בשביל הפקה אחרת, צוותי תאורה וסאונד איכותיים וגם קצת כסף לכיס, כשאהיה זמרת קברט, ארצה להרוויח משהו, גם כן. ובשביל השפע האמנותי והמגוון (זה גם חלק מזה, לא? להגיע לקהל רחב יותר, שיותר ישמעו ויהנו) שיופיע בבארבי, אני מניח שאשלם. ואולי אפילו אגיע לקולטורה, אבל החן המחתרתי שישא את הדיסקוגרפיה של המכשפות דרך ים סוף, לא הולם כל כך. קצת לפרגן, או להנות בשלכם.

לילי ת

New member
אני לא מסכימה איתך בכלל.

ערב מחווה (!!) אמור להיות מחווה לא?! ואני תוהה אם ענבל הייתה מרוצה מהמחווה שנעשתה לה. אני גם מוכנה להסתכן ולהגיד שלא, היא לא הייתה מרוצה. בוודאי ובוודאי שלנינט יש זיקה פחותה, גם לעברי וגם ליוני. והרצון לראות במחווה מוזיקאים שהושפעו מ'המכשפות' הוא לגיטימי ויותר מכך. אין שום קשר בין זה לכבודם של האמנים, באותה מידה לא הייתי רוצה לראות את מדונה (אחת הזמרות הגדולות בין אם אתה אוהב אותה ובין אם לא) במחווה לנירוונה מבצעת את שיריו של קורט קוביין- להבדיל אלפי הבדלות. ושלא נתחיל לדבר בכלל על המחיר... מחווה (!!!!!) שהמחיר שלה הופך אותה לכל כך לא נגישה. וכל כך יקרה. לילה טוב =)

0mroosh

New member
אני בטוח שהיא מרוצה יותר מעפרה חזה, נגיד.

מת על מדונה, דווקא. ואני חושב שיכל להיות ממש מגניב לראות אותה מבצעת נירוונה בטייטס. סתם חישוב קטנטן, עברי לידר גדול ממך בעשור, הייתה לו הזדמנות ממש לחוות רוקסן, וענבל פרלמוטר עם עיני נרקומנית בלייב, ושום פרט בביוגרפיה שלו (או של נינט, או של אניטה פללי), לא מזכיר סלידה כלשהי, או שלא עשה זאת. ככה שיש אנשים שבאמת חוו את זה, ושבאמת יש להם זיקה מיוחדת לתקופה, לריחות ולימים שהיו הולכים עם תיקים שנראו כמו דרבוקה וסגרו אותם עם שרוך כזה. לא משנה. הם חיו את התקופה הזו, והם זוכרים אותה חיה ובועטת יותר, ואולי הם גם סתם רוצים לשיר, מתוך הזדהות, סתם הארה, או כוס אימתני שבא להם בחלום וציווה עליהם. אני יכול לתת כעוד דוגמה את המחווה המגניבה שעשו לזוהר ארגוב. דנה ברגר? ירמי קפלן? ועוד רבים וטובים, מהי זיקתם לארגוב'וש? זה היה מעולה, ואחר, ונעים. התחושה הכללית היא, שזה לא באמת קריטי או מהותי, פשוט תהנו ממה שיש, ויש, וזה הכי חשוב.

אבל את באמת לא יכולה לדעת

זה נראה גם לי ביזארי ולא קשור ומה יוני בלוך וענבל, נו באמת.. אבל בכל זאת אין ממקומנו לשפוט ולדעת מה נוגע בלב של כל אחד ואחד מסביבנו אני חושבת שהכי מתאים לנינט בעולם לשיר להתעורר בבוקר ולשנוא את עצמך :) (אגב, מי שר את זה במחווה?) בסופו של דבר, זו לא תחרות את יודעת מאיזה מקום בלב שלך את עושה את המחווה הזאת תהיי גאה בעצמך ובחברות שלך כמו שאני גאה בך תרימי את הראש ותמשיכי במה שאת עושה, וככה כל אחד אחר. בהצלחה לכולנו הספירה לאחור מתחילה :)))

misheani

New member
בדקתי באתר קולטורה,

רק כתוב שזו מחווה למכשפות שעולה 40 ש"ח. בכל האינטרנט אין על זה מילה, כנראה רוצים להשאיר את זה אלטרנטיבי... המחיר בבארבי מאוד מוגזם. הם יודעים שהמון אנשים רוצים להיות שם, ומרשים לעצמם להפקיע. ת'אמת? עברי לידר, נינט, יוני בלוך? אני לא רואה סיבה שגם האנשים האלה לא יביעו את הערכתם לענבל; אבל בשביל יושרה אמנותית לא הייתי בוחרת דווקא באלה. מצד שני, קורין, רונה, שילה, יפעת ויעל. וחוץ מזה- אני מדמיינת את נינט שרה את "לילות בלי מלים" - לא יודעת למה, יש לי הרגשה שזה מתאים לה בטירוף - וזה דווקא מוצא חן בעיני.

bזוהר

New member
לגבי הקולטורה

זה באמת יותר מחווה למכשפות, אבל הם גם מתייחסים לזה כערב לזכר ענבל, ומפרסמים את זה על חשבון הבארבי... בואו - זה הרבה פחות מיינסטרימי והרבה יותר זול זו ההרגשה שלי לפחות

misheani

New member
נכון

ואני מבינה ללבם. אבל שוב, נראה לי שגם אמני הבארבי הם לגיטימיים, ושתי ההופעות קבילות (ואולי גם אלך לשתיהן). ודרך אגב, את מגיעה לבארבי?

bזוהר

New member
מי קבע מה זה לגיטמי,

ולמה לזמרי המיינסטרים אסור לאהוב ולהרגיש צורך להנציח באיזשהי צורה את ענבל? שיהיה, שיהיה ערב בקולטורה, אבל למה הכל צריך לבוא כ"כ אחד אחד על השני ואו-או לא יודעת, טוב, אני מודה שצרם לי טיפה בפעם הראשונה שקראתי שנינט ועברי ויוני הולכים להשתתף בערב הזה. אבל חשבתי על זה קצת, ופאק, אז הם שונים מהסגנון של המכשפות, ושל ענבל, אז מה? זה מעניין

אממ

אני רואה את זה ככבוד אמיתי כי אני חושבת שמחווה של להקות, אמנם צעירות, שלא מחפשות כסף, לא מחפשות פרסום אלא בסה"כ באמת באות כדי לתת כבוד ללהקה ולאישה שמהוות עבורן משהו ממשי ומבוסס במשך שנים ואני אומרת את זה בתור מישהי שמופיעה ובתור מישהי שחזתה בערב הזה מתגבש ונבנה אל תוך משהו מדהים וגדול בסופו של דבר, שתי המחוות לגיטימיות ואין לנו להחליט מה יותר ומה פחות האמת היא שהמחווה ב1 היא מיינסטרימית לחלוטין, ולו רק כי יוני בלוך הוא המפיק המוזיקלי שלה אין שום קשר בין המכשפות לבלוך, פרט למנהלת המוזיקלית של שניהם. ואני בטוחה שהמכשפות עצמן לא מרוצות מהכיוון שהערב הזה הולך אליו ובסופו של דבר, אמנים באמת באים להתפרסם הערב הזה נהיה סוג של מעצמה. מה 120 ש"ח? זה נראה לי מופרז ומוגזם ולא הוגן כלפיי הקהל. כל אחד שיחשוב מה שנכון לו אני יודעת באיזו מחווה אני אהיה וגם כי אני מרוששת :)

bזוהר

New member
יפעת ויעל מופיעות בערב הזה ..

(אני מקווה שלא התכוונת לענבל כשאמרת "המכשפות" כי זה באמת מרגיז) אנלא חושבת שהאמנים שמופיעים בערב בבארבי באים בשביל כסף/פרסום.את בעצמך אמרת שהם מיינסטרים אז למה הם צריכים את זה?הם באים,כמו הלהקות שמופיעות בערב בקולטורה,כדי לתת כבוד וכי הם מרגישים מחוברים לזה באיזשהי צורה. זה לא אומר שהם חייבים להיות קשורים מוסיקלית לענבל את באמת חושבת שהאומנים האלה באים להתפרסם? מי, נינט ועברי צריכים פרסום? הדבר היחידי שאני מסכימה איתה פה זה הכסף.המחיר הזה מופרז ומוגזם ואין לו הצדקה וזה בעיה של הבארבי וזה דפוק, הם בטח עשו את זה בגלל שיש שמות גדולים כמו עברי ונינט, נכון, אבל יש להבדיל בין זה לבין כך שנינט ועברי מופיעים בערב הזה בגלל הכסף.בקיצור-הבעיה פה היא של הבארבי.

למעלה