כרכן תירס

דודי232

New member
כרכן תירס - ולד

שלום, קניתי לפני יומיים ולד של כרכן תירס. מהרגע שהבאתי אותו לדירה, הוא נכנס למחבוא ולא רוצה לצאת משם, גם כשאני משחק איתו מעט בידיים הוא מנסה להמלט ואיך שאני מניח אותו חזרה הוא רץ למחבוא. האם זו התנהגות הגיונית לולד של כרכן? אם כן, עד מתי בערך השלב הזה? אם לא, מה עלי לעשות?

naja

New member
דבר ראשון-תניח לו לכמה ימים.

כל בע"ח חדש זקוק לכמה ימים כדי להכיר את הסביבה החדשה שלו, להתרגל אליה ולצבור בטחון. כאשר מדובר בנחש צעיר, שבנוסף לא רגיל למגע ידיים, זה חשוב אפילו יותר. תן לו כמה ימים ללא מגע ואח"כ תתחיל להוציא אותו לכמה דקות כל יום. בסופו של דבר הוא יתרגל ויפסיק לפחד. יש במאמרים של הפורום כמה מאמרים שקשורים לגידול נחש ראשון. כדאי לך לעבור עליהם.

דודי232

New member
כרכן תירס

מלא תודה על העזרה חברים...אתם מכירים אולי קישורים לחוברות הסבר, או אתרי הסבר של כרכני תירס? קיבלתי אותו במתנה ואני באמת רוצה שיגדל כמו שצריך, לא רוצה שחלילה יסבול פה.

naja

New member
את המאמרים קראת?

אם כן, בקישורים של הפורום יש לפחות אתר אחד שעוסק בכרכני תירס.

רן333

New member
אני ממליץ לך

להשקיע כמה שקלים, ולהזמין את אחד ספרים (ספרונים,בעצם) הבאים: 1. Bill & Kathy Love: The Corn Snake Manual 2. Bill & Kathy Love: Corn Snakes: The Comprehensive Owner's Guide 3. Don Soderberg: Corn Snakes in Captivity כל שלושת הספרים האלה נכתבו על-ידי מגדלים ידועים של כרכני תירס. קראתי את הראשון מביניהם, ואני חושב שהוא מצויין. אם אני לא טועה, השני הוא מהדורה מעודכנת/משופרת של הראשון. כל שלושת הספרים ניתנים להזמנה מ-www.amazon.com. קריאה נעימה.

ברוך הבא לפורום

אני ממליץ לך לבדוק האם העיניים של הנחש שלך נראות "עכורות", אולי יש להן גוון כחלחל? אם התשובה היא חיובית אז הנחש שלך מתכונן להשיל את עורו וזה זמן שבוא הוא מסתתר עד אשר הוא מסיים את התהתליך. בזמן זה לא רצוי להוציא את הנחש או להאכיל אותו.

dreaming h

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

קודם כל תתחדש. האם אתה מגדל נחשים נוספים? היכן רכשת את הנחש? חנות? מגדל? האם קיבלת מידע לגבי אופי הטיפול בו? בהצלחה!

דודי232

New member
כרכן תירס

אני חושב שאני מיואש, בהמשך למה שרשמתי מקודם - הבייבי כרכן לא רצה לצאת מהמחבוא שלושה ימים, אז הוצאתי אותו קצת לשחק איתו בידיים והוא נפל בטעות לרצפה, עכשיו נראה לי שהוא מבוהל לגמרי. איזה ייאוש. למה הוא לא רוצה לצאת? הוא תקוע שם ימים שלמים ולא יוצא החוצה.. ואיך אני מתקן עכשיו את הנזק הזה של הנפילה שלו? הוא בטח מבוהל עכשיו למוות.

HyperViper

New member
כמו שכבר אמרו

א. תן לו זמן ב. במה אתה משתמש לחימום הטרריום שהטמפרטורה משתנה כל הזמן? ג. תנסה לשרשר את כל ההודעות שלך לאותו נושא כי אחרי הכל זה באותו נושא...

דודי232

New member
כרכן תירס

אוקיי...קיבלתי. ועוד שאלה - יש לו מנורת פלורוסנט, אור לבן מעל האקווריום... כמה זמן ביום היא צריכה לפעול? 24/7?

HyperViper

New member
תשמע...

מנורת פלורסט זה לא בדיוק מנורה לחימום זוחלים, היא אמנם פולטת חום אבל זה לא נשמע לי אופטימלי... כשלי היו נחשים הייתי מחמם אותם עם כרית חימום, על הדרגה הכי נמוכה של חום, כשחצי\שליש מהטרריום יושב על הכרית (כדי לאפשר לנחש לבחור) והכרית פעלה 24 שעות ביממה בתקופת החורף. בקיץ לא חיממתי בכלל כשדובר בזעמנים ממקומות לא טרופיים (כמו הכרכנים שלך). מה שתיארתי למעלה עבד מצויין בשבילי, אבל יש פה אנשים הרבה יותר מנוסים ממני בתחום, אני אתן להם לתת פה מילה אחרונה.

הוא שאל אותך על חימום ואתה ענית על פלורסנט

אם החדר לא חשוך אין צורך בפלורסנט, ואם אתה כן בוחר להפעיל אותו אז תשתדל שהוא יעבוד פחות או יותר לפי מה שקורה בחוץ.

למעלה