כרכנית תירס

BabaGee

New member
כרכנית תירס

שלום אנשים . יש לי שאלה לגבי כרכנית תירס שאני מגדל ונראה לי משהו מוזר מעט בהתנהגות שלה בימים האחרונים ,יכול להיות שזה תוצאה של כמה דברים ולכן אני מבקש את ניסיונכם. קודם כל קצת רקע : 27-01-04 האכלה של 3 רצועות חזה עוף בגודל וולדה (אני יודע שזה לא ממולץ ובדרך כלל היא אוכלת וולדות פשוט אני סטודנט בתקופת מבחנים ולא ממש יצא לי לקפוץ לכפר הנגיד לקנות וולדות 04-02-04 האכלה של 3 רצועות חזה עוף מאותה סיבה . 11-02-04 היא השילה (השלה שביעית שלה) 12-02-04 4 וולדות (אחרי ביקור בכפר הנגיד) עכשיו לאחר הארוחה של 4 וולדות ראיתי היום שהיא עדיין מגיבה לתנועה ליד הטרריום כמו לפני האכלה אז בדקתי אם היא עוד רעבה והיא באמת אכלה עוד 2 וגם אחרי ה 2 האלה היא לא חזרה למחסה כמו תמיד אחרי האכלות כשהיא לא רוצה לאכול יותר אלה במשיכה להסתובב בטרריום כמו בין וולדה לוולדה (בהאכלות רגילות) הקטע היה נראה לי קצת מוגזם אז לבנתיים לא נתתי לה ת 3 להיום. ולשאלה האם הרעב המוגבר הזה הוא תוצאה של 2 האכלות של חזה עוף (אולי היא לא קיבלה מהם את המרכיבים שהיא צריכה והיא מפצה על זה) או שהרעב הזה הוא תוצאה של חוסר אנרגיה אחרי ההשלה נניח (דבר שלא קרה בהשלות קודמות) או שזה סתם תוצאה של גדילה וצורך ביותר אוכל . מחכה לשמוע את חוות דעתכם .

naja

New member
תן עוד פרטים.

מה אורך הנחשה? כמה זמן היא אצלך? מה היחס בין העובי שלה לעובי של הוולדות? בעיקרון נראה לי שזה רעב כתוצאה של גדילה(בד"כ אחרי נשל לנחשים יש תאבון מוגבר) ולא בגלל שתי האכלות בחזה עוף. אולי היא כבר צריכה לאכול גורים צעירים ולא ולדות. ואולי סתם הציק לה משהו וגרם לה להסתובב יותר מהרגיל.

BabaGee

New member
עוד פרטים

אורך כ 65 ס"מ (לא מדוד מדוייק) אצלי כ 10 חודשים בת כשנה יחס בין וולדות לשליש האחורי של הגוף 1:1 בערך עם יתרון גודל קטן לגוף לחלק האחורי של הראש 1:2 אז לדעתך אם זה כתוצאה מגדילה לתת לה עוד קצת לאכול היום עד שהיא לא תרצה יותר ? תודה

naja

New member
תן לה גורים גדולים יותר.

אני חושב ששני גורים בני 10-14 יום ישביעו אותה יותר ולא תהייה לה בעיה לעכל אותם.

BabaGee

New member
זה יהיה בסדר אם.....

אני יסיים את הכמות הזאת של הוולדות שנשארו לי אבל אני יתן לה יותר מהם בהאכלה ? או שכמות רגילה אבל במרווח יותר קטן ?

naja

New member
זה בסדר.

תשאיר את המירווחים כמו שהם ותעלה את הכמות של הוולדות. בפעם הבאה שתקנה כמות תתייעץ אם החבר'ה בבית החיות איזה גודל של גורים כדאי לקחת.

BabaGee

New member
תודה רבה

תאמת אני מדפדף הרבה בפורום אבל בעיקר קורא ולומד זאת הפעם הראשונה שהיה נראה לי שאני צריך את המיקצועיות שלכם פשוט (לא בשחצנות כמובן)

למעלה