כרעיים ממולאים- יש לכן מתכון?

michalgad1

New member
כרעיים ממולאים- יש לכן מתכון?

ראיתי מתכונים שהמילוי הוא בין העור לבשר וכאלו שממלאים את הכרע וסוגרים עם קיסם. איזו שיטה מומלצת?
 

חנהפ

Active member
אחד ממתכוני הרושם של אמא שלי..

המילוי היה מחלה או לחם מורטב וקצוץ עם בצל מטוגן, פטרוזיליה ותבלינים
המילוי נדחף בין העור לבשר הכרע
התיבול היה א. שום, פפריקה מלח (למיטב זכרוני... בשנים האלה תפקידי בכח היה: לפנות אשפה)
וכל זה נאפה בתנור
 

חנהפ

Active member
אני ממלאה כרע ללא עצמות

רכיבים:

15 כרעיים

לכרעיים:
מלח
מעט פלפל שחור
טיפה קינמון
למילוי:
1 שקית קוסקוס עבה
1/2 1 כוסות מים
בצל גדול קצוץ
100 גר' צנוברים קלויים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט קינמון
מעט שמן
אפשר גם סילאן

אופן הכנה:

כרעיים:
לתבל במלח, מעט פלפל שחור וטיפה קינמון.

מילוי:
1 שקית קוסקוס עבה, להכין לפי ההוראות, אבל עם 1/2 1 כוסות מים במקום 2.
לטגן בצל גדול קצוץ ולהוסיף לקוסקוס.
להוסיף 100 גר' צנוברים קלויים וחצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
לתבל במלח, פלפל שחור ומעט קינמון.

להניח את הכרע על כף היד כך שהעור כלפי היד, להניח כף גדושה של מילוי ולסגור את כף היד על המילוי, להפוך ולהניח בתבנית כשהעור כלפי מעלה.
כשכל הכרעיים ממולאים, לזלוף מעט שמן (אפשר גם סילאן, אבל אז כדאי לכסות את התבנית בחלק מהאפיה, כדי שלא ישרף).
אופים כשעה וחצי בחום 200 מעלות

המתכון המקורי עם אורז, אבל אני נוטה להמיר לקוסקוס
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_6433.html[/URL]
 

michalgad1

New member
תודה. ילך לדעתך גם עם ירכיים? מוכרים אצלינו ללא עצמות כאלו.

 
למעלה