כרתים?

shapira meir

New member
כרתים?

חיפשתי מידע בקשר לכרתים באולימפיאדה , ואין. רק שימו לב שהאירוע האלים ביותר יתרחש דווקא בכרתים, אי השקט והשלווה, מדובר בכדורגל, כאשר בהרקליון נבנה איצטדיון מיוחד לאולימפיאדה, ולא רק, אלא שבכרתים המשחקים מתחילים יומיים לפני הפתיחה.

יוֹאב

New member
האירוע האלים ביותר?

כאשר יש קרבות היאבקות, סייף ואיגרוף, לא הייתי קורא דווקא לכדורגל, שנחשב למשחק מתורבת באירופה המערבית, אירוע אלים.

shapira meir

New member
זה מההיבט שלי, והבוונה לא לשחקנים

אלא לקהל. ראיתי (אני לא חובב כדורגל) התרחשויות בפריז ובלונדון ובגרמניה אחרי משחקי כדורגל גדולים, אלפים רבים השתוללו בטירוף ברחובות גרמו נזקים עצומים תקפו עוברי אורח ומה לא בגלל נצחון/הפסד. הכוונה כמובן לא למשחק האלים אלא לקהל המגיע לשם.

יוֹאב

New member
למה כרתים נחשב לאי השקט והשלווה?

האם יש שוני בין כרתים ובין שאר יוון?

shapira meir

New member
בהחלט

כרתים הוא האי היווני הגדול ביותר אורכו 320 ק"מ ויש בו יותר כבישים מאשר בארץ. כרתים היא ערש התרבות המודרנית (ולא יוון) בכרתים כ-650.000 תושבים ועוד כ-2.500.000 מליון תיירים בעונה כרתים שקטה ושלווה ממש, בכל משטרת כרתים יש רק חוקר אחד בכל עיר מארבע הערים הגדולות וגם הם מובטלים, המקרים הבודדים של גניבות הם בין התיירים לבין עצמם וגם זה ברמה של מקרים בודדים בשנה אם בכלל. מתוך 14 שנה שאני חוקר את כרתים לא נתקלתי ביותר מ 4-5 תאונות דרכים קלות, ולא שמעתי על יותר מ 5-6 מקרים של גניבה, חטיפת תיק אחת ומקרה כיוס (תנחש אצל מי) , כולם בין תיירים לבין עצמם, למעט מקרה אחד של פליט מסרביה שפרץ לבית מקומי לגנוב אוכל ונמלט מכרתים בחסות המשטרה כשהמקומיים רודפים אחריו עם רובים טעונים. נסיונות של גורמים עבריינים להחדיר לכרתים סמים נתקלו בהתנגדות נמרצת של יחידת לוחמת הסמים של המשטרה. בקיצור, רוב האנשים נחמדים, ולמבקר יש בטחון אישי מוחלט. המצחיק הוא שהספר שלי "שפירא מטייל בכרתים" הוא הראשון והיחידי המפורט בעברית, כיוון שכאשר אנשים שומעים את המונח "אי" חושבים שזה משהו זעיר כמו סנטוריני, ורק כשמגיעים לשם מגלים שמדובר בארץ מדהימה עם חופים ונופים והיסטוריה וארכיאולוגיה וגיאוגרפיה וטבע ושמחת חיים, והנוף כל כך דומה לשלנו וכל כך לא.

shapira meir

New member
המכנה המשותף למי שהתאהב בכרתים

לשמחתי, מדובר באנשים בזוגות או בודדים או משפחות של אנשים נחמדים שהחליטו להפוך את כרתים ליעד טיולים קבוע. בספר שלי שמתעדכן כל העת כל תקליטור, יש 1200 עמודים, 5000 תמונות בצבע וכן 135 מסלולי טיול מכל הסוגים. ולמרות שאומרים עלי שאני מכיר כל אבן בכרתים, יש פה ושם אבנים שטרם עשו איתי הכרה..... אני בהחלט ממליץ לאנשים נחמדים לטייל בכרתים שם תמצא את כל סוגי הנופים החל משלג בגובה 2500 מטר ועד חוף ים כמו בנואייבה וכו אז מי שרוצה לנסוע, אחרי האולימפיאדה זה זמן מתאים בהחלט.

יוֹאב

New member
חבל שחברה שלי מתגייסת בעוד 3 שבועות

אבל אני בהחלט מתכנן טיול לאירופה בסביבות נובמבר-דצמבר.

shapira meir

New member
העונה

אמצע מאי עד 25 לאוקטובר. נובמבר-דצמבר הכל סגור כמעט לגמרי וקר.

יוֹאב

New member
אז אני צריך למהר

יש לי פסיכומטרי ב-11 לאוקטובר

alonshin

New member
אולי נפגש שם... ../images/Emo13.gif

איזה קטע , אני משגיח (בוחן) בפסיכומטרי של אוקטובר...
איפה אתה נבחן, בבר אילן? בהצלחה...

shapira meir

New member
העונה נמתחת אפילו יותר

אם יש תיירים, אבל אי אפשר לדעת זאת מראש. אני שמח שאני מעבר לכל המבחנים והבלגן ונהנה מהפנסיה, מאידך, זמני הולך ומתקצר.....

למעלה