כשאבא מקלל.....

may may.

New member
כשאבא מקלל.....

התייעצות... אנחנו הורים ל שני בנים בן 4 ובן 2. לבן זוגי (אבי ילדיי)אין שפה יפה. אמנם יש לו תפקיד בכיר בחברה בה הוא עובד. אך.... בכל אופן, אין לו שליטה על כעסיו, ומוציא אותם בדרך כלל בבית. מה עושים כשהוא מדביק ``תוויות`` לילדים. ``אתה מטומטם`` ``אתה טיפש`` וכו`.... אני רואה שלבן הגדול הבטחון העצמי די ירוד... לא יודעת איך להתמודד. כשאני מעירה לבן זוגי, אז גם אני ``מטומטמת`` ``לא מבינה כלום`` וכו`... וליד הילדים. איך מתמודדים עם המציאות שכרגע אין לשנותה. אשמח לקבל תגובה גם למייל [email protected]

לורה...

New member
היי

תנסי לדבר איתו,על דרך ההתנהגות שלו,על ההשפעה על הילדים..וזו השפעה לטווח ארוך,השפעה על הדימוי העצמי ועוד. ובמידה והוא לא מעוניין לשוחח,תנסי בכתב... זו מציאות עגומה,ואת חייבת לעשות הכל על-מנת לשנות אותה. ראשית,אל תאפשרי לו לקלל אותך....פשוט תאמרי לו: ``אני אינני מוכנה שתדבר איתי כך.`` ותעמדי על זה. שנית,אותו הדבר בנוגע לילדייך. אני חושבת,שאין דרך אחרת להפסיק את התנהגותו,אלא בשיחות,בהידברות. תנסי,ואם לא יהיה מוכן לשוחח,אל תרפי...כל פעם תנסי קצת לשוחח איתו,וכמובן לא בלחץ,ולא בגישה עויינת... תנסי לדבר איתו בדרך של הבנה,כלומר,שאת מבינה שקשה לו עם הלחצים בעבודה ועם המתח,ואת מבינה את כעסיו,אבל....מאד מפריע לך שאת כעסיו הוא מוציא על ילדייך ועלייך.תסבירי לו את השלכות הקללות על הדימוי העצמי,על הערכה עצמית. בדר``כ כשמדברים בדרך של הבנה יש גם הקשבה,ואני מקווה שגם אצלך זה ``יעבוד``. שיהיה לך המון בהצלחה לורה

רחלי01

New member
למיי מיי

אני משתתפת בצערך כי זה פשוטו כמשמעו צער לעניות דעתי את צריכה ללכת עד הסוף לדבר איתו(הכל מנסיון-בעלי בזמנו היה גם בערב מתנהג כמו בעלבוסט)לדבר ואם את רואה שזה לא עוזר פשוט לצעוק להשתולל ,לאיים,ובכל דרך אפשרית את פשוט לא לא לא לא מוותרת.!!!!!!!!! המצב יכול להביא את הילדים לטראומות שלא יעלמו עם הזמן רק יתחזקו ויתעצמו...(הטרואמה של בני העצבים של הפיפי בלילה חלשים והוא בן 7ועדיין יש לו קשיים להגמל-וזה רק ברמה פסיכולוגית) אפילו אם תאלצי להגיע לרבנות אל תוותרי.הגבר שלך שיראה שאת רצינית-אולי יבין, שלא צריך בתכלית האיסור להתייחס אליכם ככה, זו אלימות לשמה בכל דרך שתסתכלי על זה. לא לוותר-חד משמעי

גרא.

New member
גשו לייעוץ/טיפול משפחתי מובנה..

may may,לבדך אינך יכולה להתמודד על התנהגותו הבוטה של בן זוגך.אתם זקוקים ללא ספק לייעוץ,ומן הסתם גם לטיפול משפחתי מובנה שימקם בצורה חדשה את מערכת היחסים בתוך כל המשפחה

למעלה