"כשאגדל, אני רוצה ילד כמוני...."

המרחפת

New member
"כשאגדל, אני רוצה ילד כמוני...."

כל הורה רוצה שילדו יהיה חכם, בריא, מוצלח ודומה לו. ואם לדוגמה, ההורים חרשים? ומאמינים שהחיים כחירש אכם יהיו טובים לתינוק? זה אתי לנסות להוליד ילד שבמכוון יהיה בעל לקות כלשהי? הכתבה הבאה, מאד מעניינת, מדברת בדיוק על זה. קראו והגיבו.

LordNor

New member
טוב או רע???

אסביר זאת בקצרה. למה טוב לנשים הלסביות להביא ילד חירש לעולם, הסיבה נובעת מרצון לתקשר עם הילד כשיגדל, הן רוצות שהוא יהווה חלק מהקהילה ובמטרה להגדיל את הקהילה. זו בהחלט דרך טובה לתקשורת בין ההורים לילד! למה רע לאנשים אחרים, כמו שקראנו ראינו שהמקרה הזה גרר איתו תגובות רבות בארה"ב, אנשים כועסים על כך שמונעים מהתינוק את חוש השמיעה הטבעי במכוון זה מעשה מגעיל ולא רוולנטי לדעתם. רק הצגתי את הטוב ואת הרע לפי דעתי בעניין הזה, ולא באתי לעורר ויכוח!!!!(למי שלא הבין) החיים קלים?, דעתי האישית, תלוי אם יש להם מישהו שעוזר להם בתקשורת עם הסביבה החיצונית... ואם לא, החיים בהחלט לא קלים..

brbrita

New member
לדעתי

שזה טיפשי ולא בסדר שהתנגדו לזוג לסביות להוליד בן חירש משתי סיבות שהן 1. חושבים שזה גועלי שזוג לסביות ירצו להביא לעולם ילד/ה לי זה לא משנה רק חשוב שהן יכולות להעניק לו/ה הכל שהוא/היא צריך/ה 2. מתנגדים להן להוליד בן חירש לאזרחי ארה"ב אין זכות להעיר ולהגיד שזה לא טוב וזה מעשה טעות זוג לסביות רצו אולי להוליד עוד בן חירש כדי שימישכו את דורות במשפחה חירשת ואם הן רוצות זה החלטה שלהן

המרחפת

New member
זה מוצדק

להוליד ילד חירש רק כי רוצים להמשיך מסורת? ואם רוצים להבטיח מסורת של ילדים כחולי עיניים ובהירי שיער? אני לא רואה ברעיון שלהן קטסטרופה, אבל בהחלט יש בו משהו חריג- הטלת מום בכוונה תחילה. אנו כולנו כלקויי שמיעה לא רואים בזה מום. אנו רגילים וזה נראה לנו הכי טבעי שבעולם. אבל, ההורים שלנו לא ידעו שכך זה יהיה. הם גם לא צפו את זה. פה מדובר בזוג הורים שמתכנן לילד שלו חיים יותר קשים מלילדים אחרים. בתי"ס מיוחדים, שיעורי תקשורת, קשיים במציאת עבודה ועוד כהנה והנה. האם יש להן זכות לקבוע על ילד כזה מתוך מודעות מלאה?

Crazy Summer

New member
אהממממ

טוב, זו בהחלט שאלה מעניינת.. לדעתי, שתי הנשים פשוט עשו מה שחשב לנכון.. הרי הן ובתן חירשות, והן רצו שהילד החדש במשפחה יגדל בסביבה הדומה לו.. אבל אני גם חושבת שמצד שני, אולי זה לא כ"כ רעיון טוב להוליד בכוונה ילד עם בעיית שמיעה, כי בעולמנו, לשומעים יש יותר מרחב אפשרויות מאשר לחירשים (כאן אני מתכוונת למשל לעבודות שבהן דרושה שמיעה- כמו למשל להטיס מטוסים, או לעבוד למשל בטלמרקטינג, שדורש דיבור בטלפון), ולכן אם היו מניחות לילדן להיות שומע, היו מעניקות לו בכך מגוון אפשרויות שיש לשומעים.. ואני כמעט בטוחה שבכל מקרה, שומע או חירש, הן היו נותנות לו את כל האהבה והתמיכה שיזדקק לה.. כך שנראה לי שבסופו של דבר, מה שחשוב הוא לא אם הילד שומע/חירש, אלא איך מגדלים אותו ומטפלים בו.. זהו. נראה לי שלא ניסחתי את זה כ"כ טוב אבל לא משנה, העיקר שתבינו למה התכוונתי (אני מקווה..:))

Catty

New member
אני חושבת ש...

במכוון למנוע חוש מאוד חשוב זה בהחלט לא בסדר. בזה: "למנוע במכוון מתינוק חוש טבעי זה מעשה לא אתי", אמרו חוקרים בריטים לבי.בי.סי. אני מסכימה. הזוג דצ´נסאו ומקלו בתגובה הבהירו כי נראה להן אידאלי להביא לעולם ילד שהוא כמותן. ומה הן? ה"גזע הארי"?! בכל אופן, אם הייה להן ילד שומע, בוא בהחלט הייה עוזר להן לחיות חיים קלים הרבה יותר, והוא עצמו הייה חיי חיים מלאים ושלמים. גם בעלי לקות כלשהי חיים חיים מלאים ושלמים כי הם פשוט לא זקוקים לחוש הזה. אבל במכוון? זה באמת לא בסדר. אני חושבת, אולי זו באמת הייתה זכותן, אבל אני ממש לא מקבלת זאת, כי תינוק שלם זה חיים שלמים ועולם ומלאו.

Catty

New member
בוא=הוא

ורציתי לרשון שאם הייה שומע אז גם הוא הייה חיי חיים הרבה יותר קלים ויפים.

Catty

New member
בטח שכן אבל

תודו שלפעמים אתם חשים צורך בשמיעה?

המרחפת

New member
לא

אמנם אין מה להשוות- אני כן שומעת. אבל אם הייתי חרשת מלידה או מינקות, כפי שאני כבדת שמיעה עוד מילדותי המוקדמת, בשל העובדה שאיני יודעת איך זה לשמוע לא הייתי חשה צורך בשמיעה. אפשר לנהל חיים מאד מאד יפים כחרש

Catty

New member
ואני לא שומעת...

וכן, אפשר לנהל חיים מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד יפים כחרש, אך חיים אלו טיפ טיפה עד הרבה יותר קשים וזו האמת.

Catty

New member
התכוונתי-טוב לדעת ../images/Emo13.gif

כי הביטוי "טוב לשמוע", עלולים להבין אותו לא נכון בשרשור הזה...

למעלה