כשאחותך "זורקת" אותך

true leaper

New member
כשאחותך "זורקת" אותך

אני בת 24, אחותי בת 22, ואנחנו רבות מאז שאני זוכרת את עצמי. כבר שנים חולקות חדר, ותמיד היו יחסי אהבה-שנאה, כשהיא מתעצבנת במיוחד מדברים כמו זה שאני שואלת ממנה בגד מבלי לבקש או משאירה במקרה משהו שלי על שולחנה. ב3 השנים האחרונות היא כבר חיה חלק מהזמן אצל החבר שלה, ובאה רק פעם בשבוע בערך הביתה (אני עדיין חיה אצל ההורים). כאשר היא מגיעה כמעט תמיד מתפרצת עלי בצרחות על דברים מגוחכים כמו מה שהזכרתי קודם, וטוענת שאיני מכבדת אותה ואת פרטיותה. היום כשהגיעה, הדברים יצאו משליטתי לגמרי, וניהלנו ממש "קרב" צרחות היסטריות אחת על השניה, כפי הנראה זה שהשארתי את הטלויזיה פתוחה בחדר בזמן שהיא ישנה והיא התעוררה מזה - זה מה ששבר את גב הגמל. היא ארזה במזוודה את הדברים שלה שעוד היו כאן, ויצאה מכאן זועמת, מצהירה כי זהו, נמאס לה ממני סופית, היא עוברת לגור אצל החבר ומנתקת קשר עם "האנשים המטומטמים בחייה" - בעצם אני, והכריזה שלא מתכוונת להחליף איתי מילה יותר (שאולי תסכים ברוב טובה להתייחס אלי אם "אתבגר", בתקווה שזה יקרה יום אחד). מה שרציתי לשאול, מה הייתם עושים במקרה כזה? אני לא מפסיקה לבכות מאז שזה קרה, היא ממש פגעה ברגשותיי ואמרה כמה דברים מאוד קשים, ואני דווקא כן ניסיתי לכבד אותה ולשפר את התנהגותי אבל כנראה שזה לא הספיק לה. הקטע הוא שממש אתגעגע אליה כי כן היו לנו גם זמנים טובים ביחד, ופשוט כואב לי שהיא הלכה ככה ואני נשארתי מבולבלת לגמרי - זה לא נראה כאילו היא בכלל תרגיש בחסרוני. האם אפשר להתנתק מאח/אחות?

ניסיתן אי פעם לדבר על זה?

ממה שנשמע מההודעה שלך זה או שאחותך כועסת עלמשהו אחר לגמרי ומשליכה את זה עלייך או שאת מקטינה מערך הדברים שאת עושה לה ובגלל זה לא מבינה למה היא כועסת. בכל מקרה התגובה של אחותך קצת מוגזמת תנסי לדבר איתה "תחזרי" אחריה תתני לה להבין שהיא למרות הכל אחותך ואת תמיד אוהבת אותה, תבקשי ממנה שתסביר לך איפה את טועה, מה את יכולה לשנות ותראי לה איפה היא יכולה להיות יותר גמישה.

תני לה זמן להירגע-

ואולי שווה להיפגש במקום באמצע כזה- לא בבית, אולי בבית קפה, או לעשות יום כיף ביחד- ולדבר על הדברים שמפריעים לכל אחת מכן, ולנסות כן להגיע לפשרה.

pf26

New member
חכי קצת שכולם ירגעו

ואז תנסי לדבר איתה, אולי בתיווך של ההורים. כדאי אולי לשוחח עוד לפני ליל הסדר, כדי שהאוירה תהיה נעימה יותר. אני לא יכולה שלא להתיחס לדוגמאות שנתת כאן. גם אני הייתי כועסת אם מישהו היה לובש בגדים שלי בלי לבקש רשות, משתלט על שטח מחיה פרטי שלי (כתבת שאת משאירה דברים על השולחן שלה), או משאיר טלויזיה דולקת כשאני ישנה. נשמע לי שאת צריכה להתבגר (למרות שאת האחות הגדולה יותר) וללמוד לכבד קצת יותר את אחותך ואת הנקודות הרגישות שלה.

זה בול אני ואחותי

רק שאני בת 22 והיא בת 19. כמעט כל הזמן אנחנו רבות, ועדיין - לא משנה מה - תמיד בסופו של דבר יוצא שכאילו כלום לא קרה והכל חוזר לקדמותו- מן הודנא כזו, שלום "קר". אל תדאגי - אומרים שלא שופטים אדם בזמן כעסו, היא תירגע והכל יהיה בסדר.

guyjibly

New member
אי אפשר..

להתנתק ,כמו שאת לא רוצה להתנתק ממנה אותו הדבר גם לגביה.. נסי לדבר איתה לשאול במה פגעת בה שהיא התייחסה אלייך בצורה כזו.. במצב של כעס יוצאים המון מילים שלא כל כך מתכוונים אליהם..אין כמו דיבור וברור על ארבע עיניים... בהצלחה וחג שמח... משמעות החיים "קבלה לעם" "קבלה למתחיל"

למעלה