כשאישה אומרת "לא".

Lucifer LightBringer

Well-known member
מהספר של יובל לוריא מתברר שוויטנגשטיין אחרי שעזב את עבודתו בתור מורה בבית ספר יסודי בכלל חזר אח"כ לעבודתו בפילוסופיה והבין שהוא כתב שטויות ללא הצדקה בטרטוס שלו...
ההומו הזה...
Bitches please...

Yeah Niggah!

ברור שלא זה תמיד לא, גם אם לפעמים היא מתכוונת ל"כן". מה שאמרה זה לא. מה שמתכוונים ומה שאומרים לא תמיד דומה, אבל צריך להיות וחבל שלא.

האקסית המיתולוגית שלי לא הייתה שקרנית, אלא סתם משוגעת. חוץ מזה, הכל בסדר אצלה.
בכפר שלי רוב האנשים משוגעים. ידידה טובה שלי משקרת לי בקשר לפרנויה שלה כי בעבר ניסיתי לתת לה עצות חכמות שהזיקו לה. חבל. אני מנסה לעודד אותה להגיד את האמת בכך שאשכנע אותה שאפשר לסמוך עלי. אני משתדל לעזור לה, צריך פחות להציע ויותר לתמוך.

נא לא להעליב נשים, זה שוביניזם. זה לא בהכרח שקר, יש סיבות שונות למה לא אומרים מה שמתכוונים. לפעמים טועים ובכלל לא יודעים את האמת, לפעמים קשה לבטא את האמת.

אתה מעליב, הן לא שקרניות. יש כל מיני נשים כמו שיש כל מיני גברים. שקרנות תכונה רעה, כי כשיש יחסים ואמון צריך להגיד את האמת כדי לא להטעות את החבר שרוצה לעזור לנו.

Lucifer LightBringer

Well-known member
וזה למה הן משקרות כדי לא להכאיב...
מבחינה מוסרית זה טוב שהן לא רוצות להכאיב בכך שהן משקרות אבל זה הולך בניגוד גמור לדברי עימנואל קאנט והצו המוסרי שלו...

:-D

אני חושב שאני מבין עכשיו איך זאב בכלר הסיק שקאנט הוביל לנאציזם בספרו שלוש מהפיכות קופרניקניות!

אז אתה לא צדיק. מי שמעליב נשים לא צדיק. יש נשים נהדרות וחבל שלא הצלחת להכיר בזה. לחשוב רעות על האנושות גם זו תכונה רעה. גם הנשים יודעות שלא צריך לשקר, שאנשים רוצים לדעת את האמת בעניינים החשובים להם ולא יפה לרמות אותם רק כדי לא להעליב. גם לא צריך לשקר, אפשר להסתיר את האמת ולהגיד חלק ממנה. שקר מטעה, שתיקה לא.

Lucifer LightBringer

Well-known member
אז אתה לא צדיק. מי שמעליב נשים לא צדיק. יש נשים נהדרות וחבל שלא הצלחת להכיר בזה. לחשוב רעות על האנושות גם זו תכונה רעה. גם הנשים יודעות שלא צריך לשקר, שאנשים רוצים לדעת את האמת בעניינים החשובים להם ולא יפה לרמות אותם רק כדי לא להעליב. גם לא צריך לשקר, אפשר להסתיר את האמת ולהגיד חלק ממנה. שקר מטעה, שתיקה לא.
לא מעליב, רק אומר את האמת.
אתה לעומת זאת שיקרת מקודם כשאמרת שאתה צדיק!

ובכך אתה אותו הדבר כמו הנשים! אם אתה לא אישה בעצמך!

לא מעליב, רק אומר את האמת.
אתה לעומת זאת שיקרת מקודם כשאמרת שאתה צדיק!

ובכך אתה אותו הדבר כמו הנשים! אם אתה לא אישה בעצמך!
לא שיקרתי, אני צדיק אבל בגלל הבעיה הקלה הפרטית שלי והעימות שלי עם העולם עשיתי בטעות כמה מעשים רעים ואני מתחרט עליהם. אני לא שקרן, אני אדם מאוד אמתי. אני מנסה לשפר את העולם בעזרת הרוחניות הרבה שלי, אני חושב שאני האדם הכי רוחני בעולם.

גם בלי פילוסופיה אפשר להבין ששקר בין חברים בעניינים חשובים בדרך כלל אינו מוסרי. עדיף שהאדם קצת ייעלב ולא יוטעה בדרך שתזיק לו. אני בכלל חושב שאמת אינה מוסר אלא חוכמה. לא צריך לשקר, אפשר לשתוק ולהסתיר. אני מנסה בזמן האחרון להוכיח שאמת תמיד יותר חכמה משקר, כי אפשר לדבר על מה שהשומע יאמין במקום לשקר לו. בבית המשפט עושים את זה הרבה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה