כשאני חושבת על זה....

sivanFlower

New member
כשאני חושבת על זה.... ../images/Emo22.gif

בכל התוכניות עיצוב שאני רואה, תמיד יש את שלבי צביעת החדר והתאמת הריהוט - שאלו שלבים שאני בהחלט רואה את עצמי עושה... אבל אז מגיע הקטע של ארגון החדר הסופי... "נגיעות אחרונות"... יש את זה בכל תוכנית, בשלב הזה מוסיפים כל מיני דברים קטנים, עציץ, נרות, כריות... כל מיני דברים קטנים שלמעשה עושים את העיצוב. את השלב הזה בדרך כלל מראים מהר, אין התעכבות עליו, ואז ישר מגיעים לחשיפת התוצאה וזאת בדרך כלל שונה מאוד ממה שהיה לפני ה"נגיעות האחרונות" ונראת כמובן נהדר. כשאני חושבת על זה... שלב הנגיעות האחרונות זה למעשה השלב הבעייתי בכל עיצוב. כל ה"פיצ'פקס" הקטנים, המיקום שלהם, מה לשים מה לא. צריך ראיה מרחבים וחוש מאוד מפותח בשביל זה. ודווקא השלב הקריטי הזה, לא נראה לי כמשהו שניתן ללמוד או לרכוש. זה נראה לי כמו חוש מולד, או שיש לך את זה או לא
. ואני אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה. וזה מתקשר גם לבעיה אחרת, כשבאים לרהט חדר, אפשר לראות המון רהיטים יפים ולהתלהב, אבל צריך לחשוב איך משלבים הכל בבית (לא כמו הורי היקרים שקנו ספות מעור כהה ואחר כך היו צריכים לשפץ את כל הבית כי שום דבר לא התאים להם.....
), וזה למעשה הבסיס לעיצוב פנים..... כל זה מאוד מתסכל. עיצוב ממש מעניין אותי, אני רואה מלא תוכניות, וביררתי על קורסים לעיצוב, אבל אלו מלמדים על צבע, על תאורה וכד', אף אחד לא מלמד את "החוש" ליצירת תמונה מושלמת!!
ולמה אני מעייפת אותכם במחשבות הללו???? כי רציתי לדעת מה אתם מרגישים בנושא. ואשמח לשמוע תגובות.

bluefish

New member
בעיני התוכניות האלה הכלל לא ריאליות

עצם זה שהם קודם כל בןחרים צבע לאווירה לחדר ורק אחרכך מכניסים רהיטים. לדעתי יכול להיות קיים רק בעולם הטלויזיה. דם לא נראה לי שמעצבי פנים בעולם האמתי יכולים להתחיל מאפס ותקנו אותי אם אני טועה. ומתחילים עם צבע הקירות או אווירה. נראה לי שאיך שהוא יותרים איזה שהיא אווירה מאיסוף ומיון של דברים שכבר קיימים והוספה להם.

sivanFlower

New member
דווקא ברוב התוכניות, הריהוט המקורי

פחות או יותר נשאר, והם רק משפצים את הקיים + מוסיפים ריהוט במידת הצורך, ולכן אני מאמינה שבחירת הצבע תואמת את מה שפחות או יותר קיים - או שתואם את האוירה שהמשפצים ביקשו. בשונה מרוב התוכניות שקיימות, דווקא בתוכנית "בנים מעצבים" שכבר המלצתי עליה בעבר, מתעסקת גם בבחירת ריהוט חדש לחדר ולמעשה - עיצוב כמעט מאפס, והם מדברים קצת על מה שעובר להם בראש, מתארים את שלבי התכנון ולא רק עושים. ולכן, בתוכנית שכזו, אפשר גם קצת ללמוד. במציאות היומיומית, צריך להתחיל עם מה שיש. אם מתחילים עם חלל ריק, צריך לדעתי להגדיר קודם כל את הסגנון הרצוי - רומנטי/כפרי וכו'.. ואז להתאים ריהוט, צבע ותאורה. אם קיים ריהוט אז מתאימים לקיים (או שמשדרגים את הקיים לאווירה הרצויה - אם אפשר). בכל מקרה, הבעיה היא לדעת ליצור את האווירה הרצויה מצד אחד (עם מה שקיים ועם מה שלא) ומצד שני שתהיה היכולת לדמיין את התוצאה הסופית במידה מספקת עם מה שקיים (או עם הרעיונות שרוצים לעשות), לי למשל יש כל מיני רעיונות שהייתי רוצה לעשות, אבל לא בטוחה שבסוף זה יצא כפי שאני מדמיינת או שכל הרעיונות ישתלבו בכלל יחד- וזו בעיה שרבים נתקלים בה, שהתוצאה הסופית לא עומדת בציפיות ומאכזבת. ואז אני חושבת, איזה מהדברים ניתן ללמוד ואיזה מהם נולדים איתם - בקטע של "או שיש לך את זה או שלא"????

למעלה