כשאני רואה עבירה על החוק של רוכב דוגלגלי אני פשוט מתבייש

Abee Gilat

New member
כשאני רואה עבירה על החוק של רוכב דוגלגלי אני פשוט מתבייש

שלום לכל העמיתים
הפוסט הזה הוא משהו שיושב לי בבטן כבר הרבה מאוד זמן. זה משהו שאנחנו כרוכבי אופניים, טריאתלטים, כבישונים, שטיחונים, אופניים חשמליים, כולםםםםםםםםםםםם כדאי שנפנים ונכניס אותו טוב טוב לזיכרון שלנו בכל פעם שאנחנו עולים על הכביש.
אודה ולא אבוש שלפעמים אינני מבין (גם אם אנסה בכל כוחי) את ההתנהלות וההתנהגות של חלק מחברי משתמשי הרכב הדו גלגלי. רק לפני כשבועיים כאשר קבוצת הטריאתלון של שוקי סרויה נפגעה על ידי מכונית שפגעה ברכב הליווי והיו שם 10 פצועים הוצפנו כולנו רגשות הזדהות ודאגה לשלום הפצועים.
בכלל יש לי מין רושם שכזה שהפכנו להיות (וסליחה על ההכללה היות וצריך לדייק) לסוג של משתמשי דרך שחלק מאיתנו עובר על החוק במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב גם מצפצף עליו, אבל תמיד זועק את זעקת הקוזאק שנגזל.
כאילו בדיוק מה אנחנו חושבים לעצמנו כאשר אנחנו רוכבים על האופניים? שאנחנו שווים יותר? שמגיע לנו יותר? ש"צריך" להתחשב בו יותר? למה? כי אנחנו על האופניים ואחרים לא?
אז רבותי תרגיעו. אנחנו משתמשי דרך בדיוק כמו כל אחד אחר.
חוקי התנועה והתעבורה חלים עלינו בדיוק כפי שהם חלים על כל משתמשי הדרך (תקנה 21).
אז איך אפשר להסביר את ההתנהגות של חלק מרוכבי האופניים?
רק היום בעודי מטייל לי בבוקר שבת אביבית נתקלתי בהפרות בוטות של חוקי התנועה מצד רוכבים:
נסיעה על הכביש בניגוד לכיוון התנועה אסורה !!!!!!!!!!!!! (מי שלא סומך על הנהגים ופוחד לנסוע על הכביש שלא ירכב ולא יעלה על הכביש !!!!!)
רמזור אדום איננו בחזקת המלצה. הוא מחייב. נסיעה בצומת ועוד פנייה שמאלה כפי שראיתי היום כבישון אחד שפנה באדום מלא ועוד פניה שמאלה שהיא קשה ומסובכת הרבה יותר היא בניגוד מפורש לחוק !!!!!!!!!!!!!
אנחנו כציבור של רוכבי דו גלגלי חייבים להבין שכל אחד מאיתנו הוא שגריר של קהילה שלמה.
ברגע שהנהג רואה התנהגות שכזו שמנוגדת לחוק מצד רוכבים הוא מקיש מכך על כל הקהילה של רוכבי הדו גלגלי וחבל היות וזה יוצר סטיגמה שלילית לגבינו!.
חלק מהנהגים לא הפנים את הרעיון שמקומנו על הכביש בדיוק כמו משתמשי דרך אחרים וההתנהגות הזו מוציאה את דיבתנו רעה וגורמת לנהגים להתייחס אלינו באיבה גלויה.
לא פעם בשיחות עם נהגים אני שומע טרוניות על כך שהרוכב הוא בלתי צפוי וסוטה לעתים למרכז הכביש, על כך שפלוטון של רוכבים תופס נתיב שלם ומעכב את התנועה.
רבותי עם כל הכבוד אופניים זה לא רכב מוטורי. אנחנו עם כל הכבוד איטיים לעומת רכבים ממונעים. והעיקר הכביש איננו של אבא שלנו. ולא אין לנו זכויות יתר.
הגיע הזמן לומר את זה בקול רם וברור.
לפני שבאים בטענות לאחרים צריך גם לעשות בדק בית אצלנו.
האם תמיד אנחנו בסדר?
האם תמיד אנחנו שומרים על חוקי התנועה?
האם תמרור עצור הוא עצור?, ואור אדום זה אור אדום? ותמרור אין כניסה מה אתו?
לפעמים כאשר אני רואה שטיחון רוכב על הכביש מולי נגד כיוון התנועה בא לי לתפוס את השערות ולשאול למה?
מצידי שתהיה חקיקה בכנסת שכל עברת תנועה של רוכב אופניים דינה כדין עברת תנועה של רכב רגיל.
הבעיה היא שאין מי שיאכוף את החוקים הללו.
משטרת ישראל עסוקה בדברים הרבה יותר חשובים.
אבל בכל פעם שקורה משהו אנחנו כשבט מתחילים ל"זמר" ולהרעים עולמות על כך ש"הנהג הישראלי" הוא כך וכך.
בינינו אנחנו לא הרבה יותר טובים מהם.
כמעט כולנו נוהגים (חוץ מילדים מתחת לגיל 16 שאין להם רישיון נהיגה).
אז בואו ולא נשכח שבפעם הבאה שאנחנו נוהגים (כן לא התבלבלתי) על האופניים אין שום הבדל בין זה ובין נהיגה במכונית המשפחתית שלנו.
החוקים הם זהים.
והתרבות?
זו כבר שאלה אחרת.
ולא אינני כועס.
וכן אני לפעמים קצת מתבייש.
בהתנהגות של חלק מהרוכבים.
שנוהגים בחוסר אחריות מוחלט.
כאילו שלא מחכים להם בבית המשפחה והילדים.
עם חוסר הבנה מוחלט לגבי הסכנה, הזלזול, והחוצפה שבמעשיהם.
שיהיה לכולנו המשך שבת של שלום.

YotamKa

New member
טחנות רוח, אבל עברית, אתה יודע. כולה שפה של יהודים.

YotamKa

New member
וכשאתה רואה נהג מכונית מבצע עבירת תנועה? אתה מתבייש?

אם אתה גורס שרוכבי אופניים הם ככלל משתמשי הדרך, אזי אין מה להלין עליהם כקבוצה לעומת נהגים במכוניות, ולא להתבייש בהם אם אתה לא מתבייש כשנהג מבצע עבירה. כי הרי אתה גם נהג. ומה לגבי הולכי רגל? אני מניח שאתה מבצע את הפעולה הזו מפעם לפעם.

או אם אתה גורס שרוכבי אופניים הם משתמשי דרך 'מיוחדים', אזי אין מה להלין על הנהגים שלא רואים בנו לגיטימיים על הכביש.

לגבי רכיבה מול התנועה, ישנם שחושבים שזהו החוק, ומספחים את רוכבי האופניים להולכי הרגל במובן הזה.

UDYM44

New member
99% מנהגי הרכב לא יחצו באור אדום

50% מרוכבי האופניים חוצים באור אדום גם אם הוא מסכן אותם או את משתמשי הדרך האחרים.בהחלט יש ייחוד.
מדוע רוכב אופני כביש בשבת צריך לחצות באור אדום את צומת נחשון כשמכוניות נוסעות מולו...נהג נורמטיבי אפילו לא היה מעז..
בשבתות אתה רוכב??

YotamKa

New member
אם כך צ"ל 50% מהרוכבים בשבת חוצים באור אדום.

תבצע בדיקה לגבי אלו שאינם רוכבים בשבת, לך תדע מה תמצא.
אני לא מבצע מהלכים בניגוד לחוק שמסכנים אותי. ביניהם מעבר צומת באור אדום כאשר מכוניות נוסעות ממול. ואני לא מסתכל בלוח שנה כדי לדעת איזה יום זה לפני שאני לא עושה את זה.

UDYM44, הנתון שהבאת מבוסס מחקר?

כתבת ש"99% מנהגי הרכב לא יחצו באור אדום".

מה שגורם לי לחושב שאני רואה לא טוב, כי בכל פעם שאני לוקח את היקית שלי לנסיעה אני רואה כמה נהגים חוצים באדום (כתום זה בכלל מוסכמה חברתית כהמלצה לעצירה וירוק מהבהב סתם נראה כמשהו שאפילו לא מפריע לנהגי ארצנו).

יש מצבים שאין ברירה ,

למשל כמו שאיציק הזכיר , אני עומד בצומת לפני פניה שמאלה , יש 2 מסלולים לפנות שמאלה . אין מצב בעולם שאני אעמוד מצד ימין של המסלול הקיצוני ולכן עומדות בפני 2 אפשרויות , או לברוח הצידה איכשהו עד שכולם יעברו או להתחיל שניה או שתיים לפני כולם שאז יבחינו בי וזה יותר בטוח .אין מצב שאני יעמוד בין 2 טורים שמתכוננים לפנות שמאלה ואתחיל יחד איתם , זו משאלת מוות בעיני.

אילון22

New member
ה four cent שלי: עמוד ממש לפני הרכב במסלול הימני

הסתכל עליו, תחייך באדיבות ותעשה תנועה מנומסת עם היד -תהיה בטוח שקלט אותך!
כשהרמזור מתחלף חצה את הצומת כשאתה שומר על הימין ושבור מיד לכיוון השוליים.
מניסיוני, קשר עין תמיד עובד- כולל נהגי משאיות !

ItsikH

Member
כמעט מסכים, הסתייגות קטנה אחת
במצב שתארת עדיף להמשיך ישר בימין הצומת, ולחבור לתנועה מימין בסבב הבא - מעט מעכב, מעט מעצבן אבל הרבה יותר בטוח.
אבל מה בהחלט מסכים - גם כשממשיכים ישר ברמזור, עדיף לעמוד לפני קו העצירה והמכונית הראשונה בתור, ולצאת מעט לפני התחלפות הרמזור במידת האפשר - בתנאי שאין תנועה משמאל [במיוחד יש לשים לב ל"גנבי רמזורים" שמנסים להתפלח בצהוב]. פורמלית זו עבירה על החוק.

ariasdo

New member
אתה רואה טוב 1% = בכללי ל 34000 נהגים מצורף קישור לאתר ...

רכב ותחבורה
http://www.rechev.net/50683/DRIVERS5

זה אומנם % המורשים לנהוג
בהנחה שמספר כלי הרכב בישראל עומד על כ-2.8 מיליון לפי סטטיסטיקה ממרץ 2014

מצורף לינק לכתבה בכלכליסט
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3627809,00.html

אז % 1 = ל 28000 כלי רכב על הכביש - והיום אפילו יש יותר .

כנראה באזור שאתה גר יש ריכוז גדול של נהגים שעוברים באדום

אריה סדובניק

תודה אריה, אני אומנם נוהג הרבה באזור מסוים, אבל...

לא מעט באזור המרכז ובאופן כללי קצת יותר מהנהג הישראלי הממוצע.

1% שאינם מצייתים לרמזור, ביחס למה שאני רואה על הכבישים, זה כמו לומר שהנהג הישראלי הממוצע נותן זכות קדימה, נוהג במהירות המותרת ומתאהב בכל נהג שני העובר לצידו בכביש.

היום נסעתי 12 ק"מ (ששה לכל כיוון), בסה"כ 5 רמזורים וחשבתי על מה שנכתב כאן כששלושה רכבים עברו באדום, גם אם אני מוותר לאחד שעבר בכתום מאוד כהה ולעוד כמה שעברו בירוק מהבהב בהיסטריה.

UDYM44

New member
לא התכוונתי גונב רמזור ..אם כך כולנו עברייני תנועה

הכוונה המדוייקת היא כשיש רמזור אדום כבר כמה שניות טובות נהג נורמטיבי לא יחצה..לצערי לרוכבי האופניים האדום הוא המלצה..
למען הגילוי הנאות בלילות הקרים בצמתים מרומזרים במקומות חשוכי אל אני לוחץ על הכפתור של הולכי הרגל וחוצה בירוק ..של הולכי הרגל

למה להתבייש, אתה אבא שלהם?

אתה גם מתבייש גם כשמישהו שלובש חולצה עם אותה צבע כמו שלך מתנהג לא יפה? אחוות צבעים וכל זה.

למעלה