כשאני רואה שוטר/חייל אני נגעל

ab138

New member
כשאני רואה שוטר/חייל אני נגעל

האם יש עוד אנשים שחשים כמוני או שאני בודד בהרגשה זו?

קומרן

New member
שמע, יש מצב שאתה בודד

ולמי שגם שותף איתך בהרגשה, אז אני ממליץ לו שינסה להיזכר מי בדיוק מגן על מדינת ישראל, ומי הגן על כל התנחלות שהיא גם לפני ההתנתקות וגם בזמן ההתנתקות. צה"ל לא קובע מדיניות, הוא מבצע - וכל עוד הפקודות חוקיות (במיקרה הזה זה עבר את כל המנגנונים הדמוקרטיים של מדינת ישראל), זוהיא חובתו לבצע.

נראה לי שאתה לא בודד. למרות שאני

לא איתך... אני נגעלת רק מיס"מניקים, וגם לא בדיוק נגעלת, זה יותר עושה לי רע בלב, עוזר לי להבין מה ההרגשה כשרואים סוהרסנים....

קומרן

New member
העיקר שאומרים דברים נגד צה"ל

בנינו חיילים עשו את המשימה הזאת בהרבה יותר רגישות מהשוטרים.

אז גם אתה לא "הוגן"

אני מתנגדת לחלוטין לפקודה הזו, ואני מעריכה בן אדם ששם את הערכים שלו ואת היושר הפנימי שלו לפני הכל - והחליט לסרב פקודה. אבל - זה לא הופך את שאר השוטרים/חיילים ל"מגעילים". אכן, היו כמה (אני רוצה להאמין שהם היו בודדים) שביצעו את המשימה בנחישות, וללא רגישות, ואולי אף מתוך שנאה. אך, החיילים והשוטרים אינם אשמים. יש לך את מי להאשים במעשה הזה, וזה לא צודק להאשים את אלו שאינם. לילה טוב!

קומרן

New member
אבל מה זה ערכים ויושר פנימי?

ברור שאדם צריך להקשיב למצפון שלו , אבל בתור חייל זה בעייתי. למרות שאני מתנגד לישוב שיהודי בחברון, אני צריך לסרב פקודה לשרת שם כי זה לא ניראה לי מוסרי? למדינה הזאת יש מנגנונים דמוקרטיים שאנחנו אמורים להישמע להם, הצבא הוא לא צבא פרטי של אף אחד, הוא הצבא של מדינת ישראל

תגובה

באופן עקרוני - בצבא צריכה להיות משמעת ברזל. אך, יחד עם זאת - כן, אתה חייב להקשיב למצפון שלך, וגם בתור חייל. אם אתה, באופן אישי, מרגיש שפעולה מסויימת נוגדת את מצפונך בצורה בוטה כל כך - אני לא חושבת שעליך לבצע אותה. כמובן, שעליך לקבל על עצמך כל עונש שיינתן לך. ישנן פקודות, וישנן פקודות. אני רואה בפקודה הזו פקודה חריגה, בגלל כל מה שמתלווה אליה. אדם, גם חייל, קודם כל צריך להיות מוסרי. דרך אגב - להתנגד ליישוב היהודי בחברון, ובכל אופן לשרת שם - זה לא בדיוק הדוגמא המקבילה למקרה הזה. הקבלה מדוייקת הייתה להתיישב בחברון. רואה את ההבדל? לילה טוב!

קומרן

New member
לקרוקודילה

באופן אקרוני אדם צריך להקשיב למצפונו, אך במציאות שי ימינו אי אפשר לעשות זאת תמיד. לדוגמה נוהל שכן (שדרך אגב נאסר לשימוש אחרי עתירת בג"צ והשתמשו בוא הרבה שנים ועדיין משתמשים בוא): אתה משתמש בבן אדם חף מפשע בשביל להוציא מחבל מהבית שלו, או שאתה משתפש ב"שכן" בתור מגן אנושי. מוסרי? ודאי שלא מציל חיים? בוודאי, גם שלנו וגם של המחבלים, לפעמים השכנים אוכלים אותה. ניראה לי , שבמציאות של היום, שבחוסר מוסר שאנחנו מתמודדים איתו יום יום, פינוי חבל עזה הוא משחק ילדים. צריך לשים את הדברים בפרופורציה, זה לא כיף לעבור דירה , בעיקר שמחייבים אותך לעשות זאת, אבל זה ניראה לי הרבה פחות מוסרי להפוך חיים של אנשים לגהנום. חבל עזה יושב בעיקבות החלטה פוליטית, בפרוטקולים של הישיבות נאמר שמאד יכול להיות שהאיזור ישמש קלף מיקוח בעתיד ושהתושבים יכולו להמשיך לגור שם תחת שילטון זר - וזה היה עוד לפני שהישובים הוקמו. מעבר לזה - יש הטוענים (גם בקרב הדתיים) שעזה מעולם לא הייתה חלק מארץ ישראל השלמה), אז ערכים זה סבבה , אבל אדמה לא יותר חשובה מחיים, בטח לא אדמה שאתה מיעוט בא.

שייקה 1

New member
Bekesher lashotrim ken.

Ata lo boded aval rov hahayalim hayu beseder vehayu seruvei pkuda.omnam ze lo maspik aval asur lisno otam hem miskenim.mutar likos,asur lisno.

זה באמת עצוב.. אל תרגיש בודד.

זה מאוד עצוב שאתה נגעל.. אתה וודאי לא בודד בתחושה. יש הרבה שותפים לה- ניאו-נאצים.. מוסלמים פנאטיים.. יהודים פנאטיים.. מבריחי זונות ממצרים וירדן.. מבריחי וסוחרי סמים בגבולות ישראל ולתוכה.. ארגונים פאשיסטים.. גנבי רכב.. אנסים.. פדופילים.. מנהלי בתי זונות, למינהם.. מאפיות ישראליות.. רוצחים שכירים.. אנטישמים.. מלווים בריבית בשוק האפור.. עברייני מין.. יש עוד הרבה ששותפים להרגשה שלך.. אל תדאג, אתה בחברה טובה! ואולי בכלל אתה צריך לקחת כדורים.. נגד בחילות כמובן..

למעלה