כשאתם יוצאים לחפש חתול/ה שאבדו - הזהרו

אנ1נא

New member
זה נכון, אבל גם מובן - זו "אשמת" הסטטיסטיקה

בדיוק כמו שאם מישהו יצעק לידי ברחוב "אללה הואכבר" כנראה אגיב בבהלה, ואם מישהו יצעק "אלוהים גדול" - לא, למרות שזה אותו הביטוי בדיוק. זה לא אומר שכל הגברים חשודים בפדופיליה, ולא שכל המוסלמים חשודים כמסוכנים - אבל בני אדם לומדים מתבניות מוכרות.
&nbsp
כל זה מתייחס ל"חשד מפלה" באופן כללי - כמובן שהמקרה הזה חריג ומוזר בלי קשר למה שכתבתי, ומטריד מאד שהאיש נעצר ונחקר זמן כל כך ממושך בלי כל הצדקה סבירה, רק באשמת השמעת "קולות מוזרים"

דגלמנגה

New member
אבל כששלילת החירות נשענת על רמת אבחנה של ילדה קטנה, כנגד

סדרת הוכחות שמציע מושא המעצר, וה"גשש-בלש" אינו מסוגל להפעיל רמת חשיבה בוגרת, ולנפות את התבן מהמוץ כבר בשטח - התבנית היא, למעשה, תבנית של כשל. גם העיכוב של חמש שעות במעצר, עם כבילה בידיים וברגליים, עד שמואיל הוד בלשיותו לבדוק את האליבי, מזכיר את פרשת מעצרי-החשודים בקצרין לפני זדורוב, שטענו לאליבי ואיש מהחוקרים לא טרח לבדוק במשך כמה ימים. יש במשטרה תבנית-כשל מושרשת של זלזול בחירותו של אדם.
אני כולי תקווה שאותו אדם, שנעצר והושפל, ינקנק את הבלש הדביל ההוא בביהמ"ש ויגזור ממשכורתו פיצוי דוגמה מכובד.

אנ1נא

New member
אני מסכימה, גם כתבתי בתגובתי שהמקרה הזה חריג, מטריד ומוזר

הערתי בכלליות לגבי תבניות שמשפיעות (באופן טבעי) על התייחסות כוללנית לקבוצות שונות, כי משהו בנימה ששידרה אלי תגובת "תומר" הפריע לי. שוב - ללא קשר למקרה המתואר, אלא רק לאותה תגובה

דגלמנגה

New member
אהה...כן, אני מכיר את ההרגשה שתגובה מסוימת גורמת לטלטלה

הזוי לגמרי

גם לפי הכתבה הילדה אמרה שהאיש השמיע קולות.
מה הקשר בין קולות לפדופיליה?! מותר לאדם ללכת ברחוב ולהיות מוזר כרצונו. בלי שהוא יצטרך להוכיח שהוא לא פדופיל.

למעלה