כשבן אדם אחד אומר לך משהו....

djyaniv

New member
כשבן אדם אחד אומר לך משהו....../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif

יכול להיות שהוא טועה, כששני אומר זה כבר מתחיל להציק אני רוצה לפתוח סקר קטן, אני באמת מבקש מכל מי שקורא את ההודעה הזו לענות ובכנות בבקשה! מה את/ה חושב/ת על העיצוב בבלוג שלי? אני גם אפתח עכשיו סקר אצלי בבלוג תודה מראש לכל העונים בלוגבאסטר אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים

CZ2

New member
ביקשת כנות...

אז תקבל כנות. מבחינת תוכן, הבלוג שלך הוא אחלה. לפעמים אני חושב שאתה מחובר למחשב 24 שעות ביממה מרוב קישורים שאני מוצא אצלך. מבחינת העיצוב, אני -ממש- לא אוהב את האתר. הנה כמה נקודות שהפריעו לי: קודם כל ישנו הרקע התכול עם הבועות, שמפריע מאוד לקרוא את הטקסט. אז נכון, רקעים עם טקסטורות הם מגניבים, אבל הם גונבים את תשומת הלב מהטקסט, שהוא העיקר. באתר שמעוצב "נכון", העיצוב משלים את התוכן, לא מפריע לו. מאותה סיבה מפריע לי גם השעון שנצמד למציין העכבר בחלקים האחרים של האתר - נכון, זה חביב בשניות הראשונות, אבל אח"כ זה מסיח את הדעת ולפחות עבורי, מהווה מטרד. בעייה נוספת שאני רואת באתר היא שאין קונטרסט טוב בין הרקע לטקסט - הטקסט השחור, לבן וכחול שאתה משתמש בו פשוט נבלע ברקע ומקשה על הקריאה. הנה עוד נקודה - יופי שאתה משתמש בטבלה כדי לסדר את כל האלמנטים על הדף, אבל למה להראות את גבולות הטבלה? תהפוך את מאפיין ה-BORDER שלה לבלתי נראה, ומיד הדף יראה פחות "מרובע". עוד בנושא הטבלה - הייתי מכניס מעט רווח בין הטקסט לצד ימין של החלון (עוד TD), כדי ליצור שוליים בין הטקסט לבין החלון (אם זה טוב לספרים, זה טוב גם לרשת). אגב, באופן אישי, די צורם לי בעיניים לראות את כפתורי הלינקים בצד שמאל כתובים באנגלית. אני יודע ששאר האתר כתוב באנגלית (אולי הגיע הזמן לתרגם אותו לעברית?) אבל בחלקים העבריים של האתר, הייתי מעדיף לראות כפתורים בעברית. הערה נוספת - כותרת האתר שלך מופיעה אצלי בדפדפן בג´יבריש, ולא בעברית. אני לא מנסה להיות פה האיש הרע
, אלא רק לתת טיפים לעיצוב מעט יותר טוב. אני שונא אתרים שמעוצבים רע. מקווה שעזרתי במעט, אור.

djyaniv

New member
תודה אור

בקשר לשעון, הוא רק בדף הראשי ואין מה להכנס אליו יותר מפעם אחת ואין מה להשתאות בו ולכן אני חושב שזה נחמד לחצי דקה עד שתעבור דף בקשר לטבלה, ה-BORDER על "0" ומשום מה רואים אותו הכפתורים נבנים ע"י FRONTPAGE ואין לי ממש אפשרות לשנות אותם, אני גם לא ממש רוצה כי הם מובילים לדפים באנגלית ולכן עדיף שיהיו באנגלית על השאר אני אתחיל לעבוד תודה על הכנות :) נ.ב. אני אכן מחובר 24 שעות למחשב
בלוגבאסטר אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים

ohad m

New member
הרקע כבר יותר טוב

עכשיו לדיאטה - תתחיל לצמצם את הנפח של הדף הראשי.

ladyorion

New member
עצה נוספת

אני לא יודעת אם תרצה לקחת אז הענין הזה כשיקול או לא, אבל באתר שלך ניתן לצפות רק ברזולוצית מסך של 768x1024 ומעלה. עבור אדם שצופה במסך של 800x600 הוא יקבל scrollbar גם בצידו התחתון של המסך, דבר שיאלץ אותו לגלול הצידה כדי לראות את כל האתר. אפשר להימנע כמעט לחלוטין מגלילה צדדית ע"י הגדרת הcell הימני, אשר למעשה מכיל את הבלוג,
באחוזים
ולא לפי פיקסלים. ככה שהעמודה של הוובלוג תהיה, לצורך הענין, בדיוק 70% מהמסך של הצופה, 20% אחוז נוספים לעמודה השמאלית עם הקישורים ועשרה אחוז נוספים אשר מתפקדים כשוליים.

ladyorion

New member
אם כך

אז אולי באמת כדאי ליצור thumbnail או לינק לתמונה כאשר הוא גדול במיוחד.

CZ2

New member
תמונות

מה דעתך לשים תמונה ממוזערת (Thumbnail) שתקפיץ את התמונה המלאה ברגע שלוחצים עליה? כך גם תקטין את זמן הטעינה של העמוד הראשי, וגם תפתור את בעיית הרזולוציה הנמוכה.

akravit

New member
העצה שלי

יש כל כך הרבה עיצובים מוכנים שיכולים להוות בסיס לבלוג ואפשר גם לשחק איתם קצת כדי שיתאימו לאופי האישי. הייתי ממליצה לבקר ב- blogskins וגם ב- oswd אילנה

למעלה