כשהבליינדים בשמיים

Kenner

New member
כשהבליינדים בשמיים

ולא היה הרבה אקשן בשולחן עד עכשיו. נשארו 5 שחקנים מתוך 9, והצ'יפ לידר (שמשתנה כמעט כל הזמן אבל במקרה הוא אני) עם M של 5, כשמתחתי יש כאלו עם פחות, וכאלו גם עם 2. מהי טקטיקה נכונה? להיות טייט מאוד ולחכות שהאחרים יעיפו אחד את השני כדי להתקרב לכסף? לנצל את זה שאני מכסה את כולם כדי להפחיד אותם ולדחוף עם כל יד הגיונית (כלומר יד שהייתי דוחף איתה בסופר טורבו). בכלל זה כבר ממש נהיה כמו סופר טורבו, מה שגורם לי להרגיש, גם אחרי קצת קריאה פה, שהרגע שיחקתי במשך שעה וקצת סיטאנגו ובסוף יוצאות רק הטלות מטבע, ובמקרה לקחתי מקום שלישי (כשהייתי באולין מול מישהו עם יד פחות טובה שפגע), אבל העניין הוא שכרגע כשהבנקרול שלי כלכך זעיר (קצת פחות מ70 דולר :p), אין לי ממש ברירה אלא לשחק סיטנגואים כאלו, נכון? אני אגב מרגיש הרבה יותר נוח לשחק ב6מקס והם גם יותר קצרים. בקיצור, חפרתי, אבל היו לי פה בערך שתי שאלות, ובקיצור אני אשמח אם יתפתח דיון קטן עליהן. תודה

Barko8

New member
כשהבליינדים בשמיים

האסטרטגיה היא כמובן לתת לקטנים ממך להאבק ולהתקרב לכסף תוך שמירה על ערימה בגודל ממוצע+. הטקטיקה כמובן משתנה בין מצבים ותלויה בגודל הערימה שלך, גודל הערימות ואופי השחקנים האחרים. לטעמי חשוב מאד לנצל Fold Equity אם יש לך כזו. לא הייתי דוחף שחקנים עם M נמוך כי הם לא יקפלו כמעט לעולם, אלא דוחף את השחקנים שכרגע מעל ה"קו האדום" ויש להם מה להפסיד. טווח ההשוואה שלהם קטן בהרבה. כמובן שתמיד כל אחד יכול לקבל זוג אסים ולנצח אותך אבל להוציא מקרים חריגים זה הכיוון. בנוסף אם אתה מכיר את שיטת ה ICM או את שיווי משקל נאש כדאי לנסות לנתח משחקים לפי זה (ICM- s&G wizard, נאש - http://www.holdemresources.net/hr/sngs/icmcalculator.html) ולהבין מה הטווחים פחות או יותר לדחיפה ולהשוואה.לדעתי S&G מיסודו אמור להגיע לפוש/פולד, במיוחד טורנירי טורבו ועוד יותר במיוחד הסופר טורבו. אני חושב שעדיף לשחק 9 שחקנים, אני לא חושב שהם יותר קצרים כי אחרי שיוצא שחקן שניים הערימה הממוצעת גבוהה ביחס לבליינדים והמשחק נהיה איטי. אני באופן אישי משחק בעיקר Double or nothing שבהם העקרונות הללו חשובים עוד יותר. עוד הערה קטנה בקשר לבנקרול - שמור עליו ועל תתפתה לשחק משחקים של 6$. אולי משחקים של 1$ בעייתיים כי הרייק גבוה אבל אם אתה רציני ויכול לשחק כמה שולחנות במקביל הייתי משחק ב1$ עד 100$, עובר ל2$ עד 350$-300$, ואז ל6$. שיהיה בהצלחה

Kenner

New member
תודה רבה על התשובה

אני אבדוק את הלינק שנתת פה, מה זה דאבל אור נאטינג? לא נתקלתי בכזה דבר. אני בפולטילט. עוד שאלה של נובים - בשביל לשחק בכמה שולחנות במקביל, כשאין זמן להסתכל על כל שחקן ולראות איך הוא משחק, יש תוכנות שעושות בדיוק את זה נכון? הורדתי את PT וראיתי את הפירוט המטורף שיש על כל שחקן ששחיקתי איתו לא תוך כדי משחק, אבל כשפתחתי משחק אז הופיעו ריבועים שחורים כאלו בכלל לא במקום וזה ממש הפריע לי להתרכז אז סגרתי את זה. אם אתה משחק בכמה שולחנות במקביל אז אני אשמח לדעת איך אתה עושה את זה. תודה רבה

shaywh

New member
במסך גדול מסתכלים על השולחנות ביחד

לטום דוואן יש שתי פלסמות בסלון שעליהן הוא משחק. אם הוא רוצה הוא בכיף פותח 18 שולחנות ורואה את כולם במקביל. אבל חוץ מזה, כדי לעקוב אחרי שחקנים כשמשחקים בהרבה שולחנות צריך תוכנות מעקב ולהשתמש בnotes. אם שחקן מולטי טייבלר רציני אז הוא יסדר את ההגדרות ככה שיהיה לו נוח לראות את הנתונים (יוריד את הרקע של השולחן לדוגמה) ואם מישהו עושה דברים חריגים בצורה בולטת אז זוכרים את זה בלי קשר... אין דאבל אור נאת'ינג בפול טילט לצערי. זה טורניר SNG של פוקרסטארז שבו הפרסים מתחלקים חצי חצי, חמשת הראשונים מכפילים את הביי אין וחמשת האחרים מפסידים (יש שם שולחנות של 10 שחקנים)

Kenner

New member
בגלל שבסכומים הנמוכים אז לא יוצא לשחק כמעט -

מול אותם שחקנים, איזה תוכנה יכולה לתת לי על כל שחקן מה שאני צריך לדעת עליו לפי איך שהוא שיחק עד עכשיו מתחילת המשחק? זתומרת באיזה תוכנה אתם משתמשים והאם זה נוח לשימוש? תודה!

bang01

New member
הרוב משתמשים ב-PT3 או HEM

וזה מאוד נוח ברגע שמתרגלים. עכשיו לראות שולחן בלי כל העיגולים השחורים האלה נראה לי מוזר...

Kenner

New member
הורדתי את PT3 והתחלתי לבדוק. בקשר לHUD -

שאם הבנתי נכון זה הריבועים הקטנים עם הסטטיסטיקות שמופיעים מתחת לכל שחקן. את רוב הדברים שם הבנתי חוץ מכמה שמקום לבזבז לכם את הזמן אני אלך לבדוק באתר של PT או בTWOPLUSTWO, אבל רציתי לשאול איזה נתונים ממי שעושה פה מולטיטייבל רוצה לראות בHUD שלו? מה הכי נותן לכם את המידע שאתם צריכים כדי שלא תצטרכו להסתכל יותר מדי על השולחן ותוכלו לשחק כמה במקביל? תודה.

bang01

New member
זה נורא עניין של העדפה

תשחק עם זה קצת עד שתמצא את הסידור שהכי נוח לך

למעלה