certified.woke
Well-known member

בית המשפט העליון. ראשית, צריך לפתוח את חדר הכושר; צילום: נעמה גרינבאום

אביגדור פלדמן
לעקוב
15:29 • 02 באפריל 2025
כשהגעתי השבוע לדיון בבית המשפט העליון, ראיתי במו עיניי את נשיא בית המשפט השופט יצחק עמית עומד על גג הבית ורואה ענן אבק שחור הפורץ מן הכנסת ומתקרב אל בית המשפט העליון. אני עצמי יודע היטב כי מן הצד המשפטי־חוקתי לא תבוא הישועה שתרחיק מאיתנו את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאין גדר שלא פרץ, שאין חוק שלא הפר, שאין התחייבות להסכם ניגוד עניינים שלא ירק בפניו. כעת אנו עדים למחזה אימים אבסורדי שבו בלשכתו של ראש הממשלה יושבים חשודים בריגול, במגע עם סוכנים זרים ובקבלת תגמולים ממדינה תומכת טרור המייחלת לקץ קיומה של מדינת ישראל. על כן לו הייתי נשיא בית המשפט העליון הייתי זונח את הלכות המשפט החוקתי ומתעמק ברזי המיסטיקה היהודית.
אך תחילה הייתי קורא לכל חבריי השופטים להתכנס סביב השולחן העגול בקומה ג' של בית המשפט ומורה להם להשתמש בחדר הכושר הטמון אי שם במעי הבית הנישא בירושלים. שנים רבות עמד חדר הכושר ריק מפעילות, אך עתה הזמן לעשות בו שימוש. אם יחזור אחד השופטים זריזי הרגליים ויודיע כי החדר נעול ומפתח אין, אציע לו לפנות אל שארי בשרו של המזכיר שמריהו כהן, שהלך לעולמו בחודש מרץ שנת 2002, ולשאול אותם שמא נמצא בין חפציו של המזכיר המנוח מפתח לחדר הכושר. אני מנחש שהשופט הזריז יחזור ומפתח בידו.
וכך אתחיל לנצח על אימוני הכושר של השופטים. אציע להם להתאמן בעיקר על הגלגול לאחור המכונה "סלטה דיפרנציאלית" ולחזור חמש שנים לאחור, אל 6 במאי שנת 2020, כאשר החליטו 11 שופטים להביא עלינו ראש ממשלה נאשם בתיק פלילי, יצור שכמוהו לא ברא השטן והוא דומה יותר לגולם מאשר לחי בשר ודם. לא גולם במובן שבו משתמשת שרה, כאשר היא אומרת "איזה מין גולם אתה ששכחת את הכפתור האדום במסעדה", אלא גולם כזה שברא המהר"ל מפראג, שעליו נאמר באיגרת הקודש למהר"ל אודות יצירת הגולם, שאין בו לא יצר טוב ולא יצר רע, וכל מעשה שהוא עושה הוא בהכרח מתוך פחד גדול שלא יתבטל פתאום מן המציאות ויחזור להיות עפר שממנו נוצר, ויש לו כוח לראות דברים רוחניים במדרגה נמוכה, מעט יותר מחיות ועופות ומעט פחות משדים.המתעמק ברזי הקבלה העוסקת בבריאת הגולם, מגלה כי בעיקר חרד הגולם ממי שיצר אותו. על אף תבונתו המוגבלת, הגולם יודע כי מי שיצר אותו יכול גם לבטל אותו, בכך שיקרא את הלחש שהקים אותו לתחייה מן הסוף להתחלה
עוד אני מנצח על אימוני הסלטה לאחור, אני מגלה כי מחוץ לנשיא עמית נותרו רק השופטים סולברג, ברק־ארז ומינץ מן ההרכב הלא מהולל של 11 שופטים, ובמקומם באו שופטים חדשים, רעננים, אתלטיים, שעל נקלה, אני מקווה, יבצעו את הסלטה לאחור, כי להם אנו זקוקים בדחיפות. ענן האבק המתקרב לבית המשפט הוא צונאמי משפטי שאם לא ייעצר בין הכנסת ובית המשפט העליון, לא ישרוד ולו איש שוחר חופש אחד.
כתבות קשורות
- הוצאת נתניהו לנבצרות היא נשק יום הדין, אבל יכול להיות שזה כבר כאן | גידי וייץ
- אין טעם לחכות לסירוב הממשלה לציית לבג"ץ. המשבר החוקתי כבר כאן | מרדכי קרמניצר
המתעמק ברזי הקבלה שעוסקת בבריאת הגולם, מגלה כי בעיקר חרד הגולם ממי שיצר אותו. על אף תבונתו המוגבלת, הגולם יודע כי מי שיצר אותו יכול גם לבטל אותו, בכך שיקרא את הלחש שהקים אותו לתחייה מן הסוף להתחלה. ראו למשל בפירוש ספר היצירה לר' עזריאל מגירונה, שקובע כי הצירופים הלשוניים המחיים את הגולם שסדרם מן ההתחלה לסוף קשורים בספירת החסד ועל כן הם מחיים את הגולם, ואילו הצירופים ההפוכים הם מצד הדין והגבורה, לסתור, להחריב וליטול מן הגולם את חיותו המוגבלת.
על כן מעבר לשכלול יכולתם של השופטים לבצע כהלכה את הסלטה האחורית הם מתבקשים על ידי הנשיא, אילו אני הייתי הנשיא, לשנן את פסק הדין שיצר את הגולם — בג"ץ 2592/20, ובעיקר פסק הדין המקוצר שניתן על ידי כבוד הנשיאה חיות לפני פסק הדין המנומק, שגם הוא ניתן בהסכמת 11 שופטים. אני מבקש מן השופטים לשנן את הפסוקים שהכשירו נאשם בפלילים להרכיב ממשלה ולעמוד בראשה: "חיים דמוקרטיים מחייבים פעולה פוליטית מפלגתית, כחלק מהותי מהם ובית המשפט נזקק לנושאים אלה רק בהתעורר חשש פגיעה בחוק או בעקרונות המשטר החוקתי, ואף במקרים אלה אינו ממהר להתערב".
ולאחר ששיננו פסוקים אלה, אני מבקש מהם לשנן אותם לאחור "חיים דמוקרטיים מחייבים התערבות בג"ץ כאשר נפגע החוק או עקרונות המשטר הדמוקרטי". ולאחר ששיננו את המשפטים, אני מקווה כי כאשר על בית המשפט העליון יוטל צלו הענק של הגולם שסכין קצבים בידו, יידעו השופטים לבטא היטב את הלחש ההפוך המחזיר את הגולם אל המקום שממנו הגיח.